ursah -> RE: koliko časa ste dojile kljub pomankanju mleka (25.10.2010 14:24:41)
|
Ninush: če bi vprašala proizvajalca, bi seveda rekel da se to ne sme. Da bi morala vreči stran in narediti novo, in tako porabiš precej več praha, ker veliko mleka zliješ stran. Midva narejeno mešanico hraniva v hladnilniku nekaj ur, maksimum je cca 6 ur (za dva obroka kasneje). Jo pa spraviva samo, če ostane več kot 60 ml, manj zavrževa. V hladilnik dam v najbolj hladen predel. Sem pa že večkrat prebrala, da je materino mleko na sobni temperaturi ful obstojno, tudi do 10 ur ga imaš lahko na sobni temperaturi. Zato sklepam, da bi lahko podobno delali celo z AM, čeprav tako moje kot AM vedno raje dam v hladilnik, če ga ne spije v roku 1 ure. Naša včasih namreč pol ure po tem, ko se je kao najedla, ugotovi da bi še malo. Poleg tega, pediatru zaupam, in če se je tudi njemu zdelo to OK, potem po mojem mora biti. BTW: v "starih" časih so otroke hranili s kravjim mlekom, ker ni bilo AM, pa tudi hladilnikov ni bilo, pa je bilo OK (moj oče in strici, po pripovedovanju babice pa so vsi tako delali). Tako da... Tisto glede 1/3 je po mojem zaradi lažjega mešanja. Jaz sem ugotovila tudi, da se prah bolje raztopi, če ga dam v 1/ vrele vode, nato pa dodam še ostalo.
|
|
|
|