|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
28.12.2010 18:38:49   
mayalottie
Jaz imam pdp 8.6., pa vem, da bom šla kaj na morje! Ne ravno v največji vročini (kako bom zdržalauser posted image ), bom pa zihr šla avgusta ali septembra, vsaj za par dni....
Ja, to poletje bo za nas delavnO:)

Kaj pa dopust prej? Jaz bi šla meseca maja malo na morje...

Posteljice iz Ikee pa imajo menda kar nekaj pomanjkljivosti, in sicer naj bi hitro začele škripati, pa tudi priporočajo takšne, kjer se lahko da okvir dol, da lažje primeš dojenčka. Ne vem...Midva bova šla pogledat najprej po trgovinah z rabljeno otroško opremo, tudi zaradi vozička, tam se baje najde kar ohranjene stvari. Če ne bova nič našla, bova pa kupila. Baje da so najbolj fajn posteljice, ki jih dobiš v paketu E.

Papa

(odgovor članu strelka87)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
28.12.2010 19:00:06   
_sunny_
Pozdravljene, midva naslednje poletje nič kaj ne planirama morskega dopusta, najin sonček bo najverjetneje prišel  v začetku julija, pa še gradili bomo prizidek, tako da bo dela čez glavo. Boma pa vrjetno maja skočila na podaljšan vikend na slovensko obalo!

Glede posteljic bova tudi midva imela zibko, podedovano od bodočega atija, malo jo bomo pobarvali, nove zavesice in jogi pa bouser posted image , potem pa kinderpet, ki ga tudi dobiva!

Mene pa zanima kdaj je kaj vas spustila slabost, jaz zaključujem 14 teden in še vedno skoraj vsak dan bruham user posted image Včasih je nekaj dni boljše, potem pa spet....sem že malo obupana!

Ali kaj razmišljate o imenih, kaj vam je všeč? Pri nama bo kar težka odločitev, zato zbiram predloge user posted image

Lep praznični teden!

< Sporočilo je popravil _sunny_ -- 28.12.2010 19:02:56 >

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
   [Brisano sporočilo]
28.12.2010 21:54:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu _sunny_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1153
29.12.2010 11:45:45   
voktory
Zdravo nosečke!

Zdaj se tudi jaz oglašam po dolgem času. Prej je bil vzdevek viktory, ker sem pa pozabila geslo je zdaj voktory. V bolniški sem že cel mesece in danes mi je podaljšala še za 1 mesec. Kar naprej imam neke viroze in krče tako da pijem magnezij in spazmex. Dojenček je vredu. NS je bila super glede na to da sem star 34 let. Danes sem spet imela UZ ( že 4) in je potrdila tisto kar je videla na NS - dobili bomo še enega fantka. Praznike smo preživeli lepo. Zdaj sva oba z možem bolana in se cartava s čajom in poležavanjem. Nosečniške hlače sem nabavila v H&M Celje so imeli 50% popusta in sem žametke in jeans dobla za 40 EUR. Gibe že čutim rahlo, sem pa shujšala 1kg tako da me možek kar anprej krega in naganja jest, jaz pa nimam apetita. Lepo in srečno novo leto Vam želim in tudi našim pikicam v trebuščku.

LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
29.12.2010 15:10:40   
Udb
Ojla!

Tole leto je pa pridrvelo h koncu!! No, še jutri je treba v službo... kar nekak se ne morem praznično počutit, ko pa nisem nič prosta! No, se tolažim, da bo drugo leto čisto drugače. :)

Drgače pa bušek veselo raste, otroček se ful prekopicava notri, mati se končno počuti bolje - se pravi, lahko normalno jem in imam celo nekaj energije. TAko da super. V ponedeljek imam pa 2.pregled.

(odgovor članu voktory)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
29.12.2010 15:27:36   
sobrate
Čau!

Evo mene s pregleda. user posted image  full aktiven, PDP pa ostaja isti 14.6. Zredila sm se 3kg od začetka, upam da bo šlo še naprej počasi gor. Če donosim do kona je približna oena porodne teže 3500g, kar mi je ok.
Aja rekla je pa še da je železo super (138), da grem lahko na krvodajalsko akcijouser posted image .
Naslednjič pa morfologija,28.1.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
29.12.2010 15:35:01   
eni8
Zdravo. Hvala vsem za mnenja. Pri možu imajo takrat kolektivnega, zato ga ne moreva prestavlat. Tudi jaz bi šla raje septebra, ampak ker si brez njega ( moža mislm ) v tovarni še rite ne znajo obrisat. Že takrat ko je prost in greva kam na lepše ima 1000 in en klic; tko da mobi kr včash izklop in nj crknejouser posted image . Za ****. Ker bo to najin prvi otrok sva šla včeraj mal gledat v baby center. A res nucaš tolk stvari da otroka gor spravš al se to tolk komplicira? Ker naju je s sestro mami brez kakršnih kol reči gor spravla pa sva čist normalni in zdravi punci.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
29.12.2010 15:57:29   
karmen7
Mi smo pa od danes doma, tako da uživam in počivam. Včeraj smo imeli še novoletno zabavo in je bilo super, zjutraj sem se pa tudi lepo naspala. Me pa danes full boli desni jajčnik, bolj me noter špika vsake toliko časa, niti ne znam opisati. Drugače pa imam takoj v začetku leta že pregled (3.1.), pa upam, da bo vse ok. Uživajte!

(odgovor članu eni8)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
   [Brisano sporočilo]
29.12.2010 21:16:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu eni8)
  Neposredna povezava do sporočila: 1159
   [Brisano sporočilo]
29.12.2010 21:29:39   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1160
30.12.2010 8:30:57   
matcar
Jutro!

Evo še eno zgubljeno dušo,se pokorno javljam.Delam cele dneve od 10-12 ur,me že vse boli,sicer me šprarajo,hb,ampak mi je vseeno too much že to.Danes zadnje,pol pa normalni delavnik.user posted image

Včeraj imela pregled,vse je ok,noseča sem zdaj točno 15 t,naslednji pregled pa imam 26.1.Mi je pa rekla,da po 20t ziher bolniška pade.user posted image user posted image user posted image No,sem jo uspela pregovorit,da naj vsaj počaka do morfe pa UZ trebušne stene,pa se potem odloči,ker jaz bi še delala vsaj do poteka pogodbe.user posted image

Nič,šibam zdaj nekaj  postorit po koči,pol pa tak delat.

Lepo bodite,se ju3 kaj javim,še zadnjič v tem letu.user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

Neposredna povezava do sporočila: 1161
30.12.2010 9:26:06   
lana_22
Pa se javlja še ena izgubljena duša. user posted image Jaz sem pa že kar cel teden na dopustu, pa ne morem vrjet, da je danes prvi dan, ko sem se usedla pred računalnik.
Matcar, vsaka čast, da lahko delaš tolk, jaz bi bla najbrž že čist adijo. Jaz sem še vedno s fulom utrujena, kaj je energija, no dopoldan jo še poznam, popoldan pa ni sledu o njej...zdaj pa že res upam, da bo vse skupaj počas minilo in začnem spet živeti.
Imela sem nuhalno, vseje ok. Vse kaže, da bomo imeli še enega fantina.
danes pa me čaka še en pregled. Kako gre čas hitro.
user posted image user posted image user posted image user posted image ...ne moreš vrjet kaj vse naš otroc ne spomnijo...kar naenkrat se zavem, da je nekam čudna tišina nastala...grem pogledat, kaj dela moj fantin in ga zagledam kako nagi leži v srednjem predalu previjalne mize. Ko ga vprašam, kaj dela mi odgovori, da je kakal  in je očitno hotel spezat na vrh previjalne, da bi si vzel plenico in kr sam previl...očitno se je med potjo premislil in se odločil, da bo raje še malce počival.user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
30.12.2010 9:52:02   
lana_22
Berem, da ste vse pridne in se ne redite, jaz sem danes zutraj stopila na vago, ker priznam, da me je tega dejanja zelo strah in se ga izogibam...glede na to, da imam danes pregled in da bom soočena z resnico prej ko slej sem bila pogumna in stopila na vago...o, moj bog vrjele ali ne +6 kg, konec 14 tedna. Kr jokala bi.user posted image  

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
30.12.2010 12:22:06   
fluf
hruška debeluška fuuuul hvala za take sezname, nam prvorodkam prav pridejo, pa sem jaz med tistimi racionalnimi in mi res tažko že kaj prodajo... prej ful premislim.

Edino zanimate me ena stvar:
zakaj je koš za plenice potreben?

(odgovor članu lana_22)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
30.12.2010 12:50:28   
Udb
Ah, še marsikaj se da skenslat! Sm, prvič res ne veš! Koš za plenice - nepotrebno. Razen mogoče če živiš v bloku  - 6. nadstropje brez dvigala. user posted image  Mi živimo v hiši in sem mirno nesla plenice sproti ven v koš.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
30.12.2010 12:57:54   
fluf
udb ja tudi jaz bi še nekaj stvari iz seznama zmanjšala... itak bova kupovala po potrebi sva se odločila. Samo ta koš za plenice tudi meni ni šel v glavo, ker pač lahko sproti nesem ven... ja uporaben ne rečem, samo je dodaten strošek... študentska družina v najemnini se lih ne more preserevat :)

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
   [Brisano sporočilo]
30.12.2010 12:59:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu fluf)
  Neposredna povezava do sporočila: 1167
30.12.2010 13:15:53   
Tiara123
se strinjam, veliko stvari, ki jih ponujajo trgovine in so napisane na raznih seznamih, so nepotrebne, ampak kakor za koga.. Vsaka si najde svoj način 'hendlanja' in jaz sem mnenja, da se da vse stvari kupit naknadno, ko se ugotovi, če se res rabi ali ne.

Jaz sem isto v prvi nosečnosti pokupila skoraj vse, kar so mi priporočale izkušenejše mamice in nekaj stvari imam še zdaj nedotaknjene.

S seznama HD bi komentirala samo to: jaz sem prsno črpalko rabila TAKOJ v porodnišnici, ko sem imela obupen naval mleka, mala pa je bila prelena da bi vlekla. Meni je bila najdragocenejši pripomoček naslednjih 9 mesecev, pa najprej tudi niti slučajno nisem pomislila da jo sploh rabim. Hvala bogu mi jo je prijateljica dala tik preden sem šla rodit in rekla, da sej je itak ne bom rabila. Mogoče imejte samo to v mislih, da v primeru, če bi jo rabile, če bi si jo lahko kje posodile..

Pa še rjuhce za posteljico. Jaz sem imela najprej 2. Nekajkrat pa se mi je zgodilo, da je mala v enem dnevu večkrat bruhala in mi dve umazala, tako da sem potem kupila še tretjo . To je sicer spet stvar vsake posameznice in tudi šele potem ugotoviš, ko rabiš user posted image Ampak glede na to, da bojo naši dojenčki poletni, se bodo cunje hitreje sušile...

Neposredna povezava do sporočila: 1168
30.12.2010 13:38:49   
fluf
sej to jest pravim... sej pol vidiš kaj rabiš, sploh prvorodke... bomo spotoma kupili...

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
30.12.2010 14:19:55   
lana_22
  Da še jaz malce pokomentiram seznam...

HIGIENA, PRIPOMOČKI
povijalne plenice JA, NE
Tetra plenice (20-30) JA 15 JE DOVOLJ, MISLIM, DA JIH JE 15 DOVOLJ
slinčki KASNEJE (OKROG 2M), SEM JIH ZAČELA UPORABLJATI ŠELE, KO JE ZAČEL JESTI GOSTO HRANO
Mandljevo ali olivno olje LAHKO, JA, SEM GA UPORABLJALA PRI KOPANJU
Hladilno mazilo JA, JA
Zaščitna krema za obraz (za otroke) NE, NE SEM KR HLADILNO MAZILO UPORABILA AL PA BEPANTEN
Otroško milo, trdo (1) NE, DA, GA ŠE VEDNO UPORABLJAM
Bombažna vata NE, NISEM ČIST PREPRIČANA, AMPAK MISLIM, DA SEM UPORABLJALA ZA UMIVANJE NA ZAČETKU
70 % alkohol JA, SE NE SPOMNIM
Fiziološka raztopina za nos JA, JA
Gaze za umivanje popka SE UPORABI STERILNI ZLOŽENEC, JA
Robčki za brisanje rite JA, TOTO KRPICE
aspirator za nos NE, IMAM TISTEGA, KI SE PRIKLJUČI NA SESALEC, KO GA RABIŠ JE ZELO KORISTEN
sterilni zloženec 5x5 cm JA, JA ZA UMIVANJE POPKA
bepanthen JA, JA
Termometer za vodo (1) JA, JA
Termometer za zrak (1) JA, NE
Termometer za telesno temperaturo (1) JA, JA
Škarjice z zaobljenimi konicami (1) ŠELE EN DRUGI ALI TRETJI MESEC, SE JE BOLJE OBNESLA ŠČIPALKA
Gost glavniček (1) NE, JA, SPLOH ZA LASATE
Mehka krtača za lase (1) JA, NE
Steklenička (2) JA, NE
Duda (2) JA, JA
čaj za novorojenčke JA, JA
2 cuclja za steklenicki za novorojenčka številka 1 EN CUCELJ, TSTI KI JE ZRAVEN FLAŠKE, NE
Ščetko za čiščenje stekleničk JA, NE
prsna črpalka NI POTREBE OD ZAČETKA, ČE SVOJO ODSOTONSOT REŠUJEŠ Z APTAMILOM JE SPLOH NE RABIŠ
palčke za ušesa NE, NE
naravna spužva za umivanje NE, NE BOMBAŽNE KRPICE
krema za obraz NE..SEM ZA VSE UPORABLJALA IZKLJUČNO RIBJE MAZILO
krema za sončenje NE, JA
šampon NE, JA ZARADI TEMENC
kopel za večerno kopanje JA OZ JAZ SEM ZA VSA KOPANJA UPORABLJALA LINOLA FETT OLJNO KOPEL

OPREMA
Voziček (1) JA, JA
Lupinica (1) JA, JA
Stolcek Trip trap (1) PO ČETRTEM MESECU, JA
Posteljica, premično dno po višini in premične stranice (1) JA, JA
Jogi (1) JA, JA
Rjuha (1) JA, JA
Odejica za spanje (1) JA, NE, SPAL V SPALNI VREČI
Preobleka za odejico (3-4) JA DVE STA DOVOLJ, SE STRINJAM
Jogi rjuha (3-4) JA, DVE STA DOVOLJ, TUDI TUKAJ SE STRINJAM
Gumirano platno (1) NE, JA, OBČASNO PLENIČKA NI ZDRŽALA
Previjalna podloga (1) JA, JA
Banjica (1) JA, JA
Rokavica za umivanje (2) NE, NE
Brisače kopalne (2) JA, JA
odejica (mehka) JA, JA, UPORABLJALA V VOZIČKUI
krpice za umivanje (male zarobljene pleničke) SE LAHKO UPORABLJAJO NAMEST ROKAVICE, JA
koš za plenice JA, NE
čebriček (Tummy tub) NI POTREBNO ČE JE BANJICA, NE
posodica za vodo (za na previjalno mizo) JA, JA
ležalnik NI NUJNO, JA
1 kom blazina za na tla LAHKO SE DOKUPI KASNEJE DRUGI MESEC, JA
kengurujček NI POTREBE ..IMAM RAJE SLINGE, NE
dežna prevleka za voziček NISEM NIKOLI UPORABILA, JA ZELO VELIKOKRAT V UPORABI, KER SVA BILA ZUNAJ NE GLEDE NA VREME SNEG, DEŽ
prenosna posteljica ZA ZAČETEK NI POTREBE..HOTELI PONUJAJO SVOJO..., JA

Prav fajn je tal e seznam, da sem si malo osvežila spomin, ne morem vrjet kako hitro vse pozabiš. Itak, pa imamo še zelo veliko časa, da se pripravimo na prihod naših malčkov. Tako, da bodo ti seznami aktualni malo kasneje.

Neposredna povezava do sporočila: 1170
30.12.2010 14:22:23   
lana_22
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

IZVIRNO SPOROČILO: fluf

hruška debeluška fuuuul hvala za take sezname, nam prvorodkam prav pridejo, pa sem jaz med tistimi racionalnimi in mi res tažko že kaj prodajo... prej ful premislim.

Edino zanimate me ena stvar:
zakaj je koš za plenice potreben?

sej ne rabi bit prav uni koš zavijalček..jaz sem imela navaden koš na pokrov in sem pač vsako plenico zavijala v pvc vrečke in jo vrgla v koš...ven nisem mogla sproti nosit, ker sem bila velikooo sama in ponavadi sva se previjale pred dojenjem..
zakaj..mali dojenčki kakajo ogromno..in previjaš jih na cca 3 ure..prve mesece in če mečeš v navadne kuhinjske smeti smrdiiii..

Jaz še zdaj uporabljam kr kuhinjske smeti. Kakec zavijem v vrečko, pa smeti bolj pogosto praznimo. Drugače pa, če me spomin ne vara, je kakec na začetku brez vonja, šele z gosto hrano pridobi tudi vonj.

Neposredna povezava do sporočila: 1171
30.12.2010 14:28:39   
lana_22
IZVIRNO SPOROČILO: Tiara123

se strinjam, veliko stvari, ki jih ponujajo trgovine in so napisane na raznih seznamih, so nepotrebne, ampak kakor za koga.. Vsaka si najde svoj način 'hendlanja' in jaz sem mnenja, da se da vse stvari kupit naknadno, ko se ugotovi, če se res rabi ali ne.

Jaz sem isto v prvi nosečnosti pokupila skoraj vse, kar so mi priporočale izkušenejše mamice in nekaj stvari imam še zdaj nedotaknjene.

S seznama HD bi komentirala samo to: jaz sem prsno črpalko rabila TAKOJ v porodnišnici, ko sem imela obupen naval mleka, mala pa je bila prelena da bi vlekla. Meni je bila najdragocenejši pripomoček naslednjih 9 mesecev, pa najprej tudi niti slučajno nisem pomislila da jo sploh rabim. Hvala bogu mi jo je prijateljica dala tik preden sem šla rodit in rekla, da sej je itak ne bom rabila. Mogoče imejte samo to v mislih, da v primeru, če bi jo rabile, če bi si jo lahko kje posodile..

Pa še rjuhce za posteljico. Jaz sem imela najprej 2. Nekajkrat pa se mi je zgodilo, da je mala v enem dnevu večkrat bruhala in mi dve umazala, tako da sem potem kupila še tretjo . To je sicer spet stvar vsake posameznice in tudi šele potem ugotoviš, ko rabiš user posted image Ampak glede na to, da bojo naši dojenčki poletni, se bodo cunje hitreje sušile...

Se strinjam, tiste najbolj nujne stvari je fajn imet doma, vse ostalo pa potem sprot dokupiš...kaj rabiš je odvisno tud od tvojega stila življenja.

Jaz sem tud že v porodnišnici imela naval mleka, sam ko sem sestro prosila, če lahko dobim črpalko, mi je odvrnila, da ne. Da bom tako samo še pospešila naval mleka in sem si morala pod tušem masirati prsa in ročno stiskat mleko. Se raje ne spominjam.

Še en primer kako je odvisno od otroka: npr.moj fantin ni hotel ničesar po steklenički, šele ko sem ga odstavila pri 11 mesecih je sprejel steklenico. Po drugi strani pa je kolegičin že v porodnišnici dobil flašo.

Pa danes res ni problem kaj kupit, ne podnev ne ponoči.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
   [Brisano sporočilo]
30.12.2010 14:45:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lana_22)
  Neposredna povezava do sporočila: 1173
30.12.2010 14:54:06   
fluf
no enkrat za vselej... KAJ ZA HUDIČA SO TETRA PLENICE?????????

Neposredna povezava do sporočila: 1174
   [Brisano sporočilo]
30.12.2010 14:59:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mayalottie)
  Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......