Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 11.10.2010 14:48:21
|
|
|
|
vesna_b
|
si uspela?
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 17.10.2010 15:59:51
|
|
|
|
jana banana
|
khm.... Mene pa neki zanima. Kupila sm si ovulacijske teste iz mullerja (po tukajšnjem priporočilu), ker mi tisi, ki sem jih kupila v lekarni sploh niso kazal, da bi ovulirala. Naredim test in OK ovuliram in smo pridno delali :) To je blo 10 dni nazaj. Ker mi je ostal še nekaj testov sm rekla dons, pa ajde za foro da ga naredim (pač rada lulam po teh lističh ;).... In še kr kao ovuliram... A ni to mal čudno? Nosečniški test je še prezgodaj da bi delala....
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 17.10.2010 18:13:12
|
|
|
|
lily32
|
Obstaja velika verjetnost, da si zanosila. Tudi pri meni je bil pozitiven, potem sem pa morala še dobrih 10 dni čakati na pozitiven nosečnostni test. Mi je tudi Pušenjak odgovoril podobno, čeprav sem tam malo priredila zgodbo in sem rekla, da sem že dobila , ker sem res mislila, da jo bom, ko je bil nosečnostni test na dan predvidene M negativen. In mi je napisal, da obstaja velika verjetnost, da sem bila kratek čas noseča, a da je prišlo do zgodnje prekinitve nosečnosti. Na srečo se to ni zgodilo in dober teden po izostanku sem zagledala . Držim pesti tudi zate.
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 18.10.2010 13:10:16
|
|
|
|
jana banana
|
A misliš? Ja kolk časa pa nej bi oni kazal ovulacijo - v dnevih mislim?
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 18.10.2010 15:41:46
|
|
|
|
lily32
|
Ne gre za to, da bi kazal O, dejansko pokaže nosečnost, ker sta si hormona, ta ki povzroči ovulacijo in "nosečniški" hormon zelo podobna po zgradbi. Baje se razlikujeta samo ve eni verigi. Ovulacijski testi so lahko lažno pozitivni ob , nosečniški pa ob O ne, ker niso tako občutljivi. Razlaga Pušenjaka bolj po domače. Je pa tudi res, da v prvih dneh veliko nosečnosti propade in če bi jih ugotavljali na ta način, bi bilo še več razočaranj. Držim pesti, da se tvoja obdrži.
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 25.10.2010 10:57:23
|
|
|
|
jana banana
|
ja lily32 si mela prov ;) sm kr noseča hvala ti za info
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 25.10.2010 20:14:24
|
|
|
|
lily32
|
Krasno! Čestitam. Zdravo in mirno ti želim
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 17.11.2010 20:52:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali je kateara delala ovulacijski test, ko je že bila noseča (pa tega še ni vedela) in je bil negativen. Nekatere imate izkušnjo, da je bil test pozitiven izven ovulacije in se je kasneje izkazalo, da ste noseče. Ali je vedno pozitiven v primeru nosečnosti - zaradi podobnosti hormonov?
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 23.11.2010 13:35:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Še ena s pozitivnimi ovulacijskimi testi več dni zapored. Koliko dni ste čakale, da je bil nosečniški test potem pozitiven. Lily32 si napisala, da si čakala cca. 10 dni. Ali si naredila kakšnega že prej in je bil negativen ali si uspela zdržat tako dolgo brez testov. Ali si kasneje za hec poskusila še kakšen O test? Upam, da bo pri meni izid enak kot pri vama Lily32 in jana banana.
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 24.11.2010 10:55:22
|
|
|
|
lily32
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Lily32 si napisala, da si čakala cca. 10 dni. Ali si naredila kakšnega že prej in je bil negativen ali si uspela zdržat tako dolgo brez testov. Ali si kasneje za hec poskusila še kakšen O test? Bi bilo lepo, da bi bila sposobna se kontrolirat, a mi ne uspe, kar se teh zadev tiče. O testa nisem imela nobenega več, sem zadnjega ponucala dober teden po ovulaciji in je bil pozitiven. Očitno pa je bilo hormona premalo, da bi ga nosečniški testi zaznali. Sem naredila 3 in ker so bili vsi negativni, sem bila že prepričana, da bo prišla . Na srečo se to ni zgodilo in dober teden po izostanku M je bil N test končno pozitiven.
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 24.11.2010 13:33:39
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lily32 IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Lily32 si napisala, da si čakala cca. 10 dni. Ali si naredila kakšnega že prej in je bil negativen ali si uspela zdržat tako dolgo brez testov. Ali si kasneje za hec poskusila še kakšen O test? Bi bilo lepo, da bi bila sposobna se kontrolirat, a mi ne uspe, kar se teh zadev tiče. O testa nisem imela nobenega več, sem zadnjega ponucala dober teden po ovulaciji in je bil pozitiven. Očitno pa je bilo hormona premalo, da bi ga nosečniški testi zaznali. Sem naredila 3 in ker so bili vsi negativni, sem bila že prepričana, da bo prišla . Na srečo se to ni zgodilo in dober teden po izostanku M je bil N test končno pozitiven. Torej je bil tvoj N test pozitiven šele cca. 20 dni po ovulaciji. A na dan je bil pa še negativen. To čakanje je grozno. Jaz bom poskušala zdržat do petka ali sobote, takrat bo cca. 18 dni od domnevne ovulacije. Sem se odločila, da bo ta test, ki ga imam doma zadnji in bo pozitiven, ko ga bom delala.
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 25.11.2010 11:26:05
|
|
|
|
lily32
|
Držim pesti za . Čakanje res ubija!
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 27.11.2010 16:26:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Nosečniški test je žal negativen! Očitno je bil O test lažno pozitiven, oz. je zaznal neke druge podobne hormone. Le kdo bi vedel, kaj se v meni dogaja? Teh testov že ne kupim več, ker so očitno zelo nezanesljivi (v smislu lažno poitivni in zaznavajo vsemogoče hormone) in lahko naredijo samo zmedo v glavi. No ja, verjamem, da nekaterim pa vredu služijo. Zame pa pač niso.
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 30.11.2010 9:53:54
|
|
|
|
kejt2
|
Ena stvar je sekirancija okoli vsega skupaj. Če se tega ne greš več, razumljivo (brez ovulacijskega testa se pa ne boš sekirala?). Drugo pa je, da je pozit. ovulacijski test lahko pomenil več stvari (kot je že bilo pisano na drugih mestih na forumu- od tega, da je do oploditve prišlo, ne da tudi do vgnezditve pa do težav z ovulacijo, ščitnico ipd.) in, da ti korda lahko nudi dodatno info. Poleg tega, saj veš kaj pravijo: enkrat ni nobenkrat! Jaz bi vsaj malo vztrajala...
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 2.12.2010 18:14:04
|
|
|
|
kejt2
|
Ali ima še katera izkušnje s tem testom? Moram priznati, da ste me kar malo premamile. Ni pa čisto poceni...
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 2.12.2010 22:55:06
|
|
|
|
kejt2
|
Tudlili, kam ste vsi šli? Haaalooo Sej ne grizem
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 3.12.2010 9:00:00
|
|
|
|
srečica17
|
Tudi jaz sem ta mesec delala O teste iz Mullerja. Prvega sem naredila 11. dan ciklusa (M imam na 28 dni) in je bila rahla črtica......bolj rahla od une testne, 12. dan je bila zelo močna, 13 dan pa spet rahla. Torej če je ovulacija 24 - do 48 ur po pozitivnem O testu.........je bila ovulacija 14 ali 15 dan ciklusa. Res pa je , da sem imela M zelo redne , točno na 28 dni........do SS ki sem ga imela julija........očitno se mi zdaj počasi spet urejajo (sem imela na 29 in na 27 dni)...... Upajmo, da bo tud kakšen drug testek pokazal dve črtici Vsem veliko sreče pri delanju testkov in naprej
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 3.12.2010 9:00:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem jih kupila samo enkrat in svojo izkušnjo napisala zgoraj. Za enkrat jih ne bom kupovala in se bom poskušala prepustiti toku dogodkov in čim pogosteje. Ko bo ratalo pač bo. Nekaterim pa ti testi zelo dobro služijo ali so jim pomagali spoznati svoje telo. Lahko pa se ti zgodi, da ti pokažejo tudi lažne rezultate in te zelo zmedejo. Marsikatera ni nikoli doživela pozitivnega testa in je vseeno zanosila, spet drug smo imele pozitivne teste ob nepravem času. Se boš morala sama odločiti ali jih boš preizkusila. Priporočam ti, da jih (v kolikor jih boč kupila) nabaviš preko spleta iz Amerike ali Nemčije. Jih dočiš za isto ceno kot pri nas 4-5x več. Malce prebrskj po forumih, kjer so punce prilepile linke kje kupujejo te teste.
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 3.12.2010 12:16:59
|
|
|
|
kejt2
|
Ok, bom (malo pobrskala po netu za cenejšo varijanto). Hvala. Jest se vedno bolj nagibam, da bom kar probala. Do sedaj sem delala, tako kot praviš, da boš ti (brez planiranja, brez sekiranja, bo že). Pa ni bilo nič. Pol me je pa zdravnik mal prestrašil, da sem že stara. Pol so me mal operiral (poštimal). Zdej bom pa še sama probala malo "pomagat". Če pa bom videla, da to pomeni dodatno sekirancijo, bom pa absolutno prenehala. Samo v glavi sem si naštimala, da se ne bom sekirala, samo malo pomagala... Bomo videli, če je to mogoče. Morebiti bom pa čez en mesec pisala isto kot ti V teoriji se mi namreč zdi preprosto... Ampak, kakor sem razumela: ovuliram nekje 14 dan cikla (če imam na 28 dni). Torej O test delam nekje 12, 13, 14, 16 in 17 dan (v paketu jih je 5). Hkrati pa je dobro na 2 dni, da tekočina ni preredka in, ker plavalčki itak 2 dni živijo ipd. Ali potem ni vseeno če tempiram na 10, 12, 14 in 16 dan pa je Pa blazino dam pod rit in to je to? Ne, resno kolebam med tema dvema opcijama. In ne predstavljam si čisto, kako deluje O test? Merim in, ko pokaže zeleno luč, akcija? Kaj pa če se okno zapre (berem, da imajo nekatere tudi zelo kratke O) in plavalčki ne uspejo priplavat tolk hitro? Čisto sem
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 3.12.2010 12:23:27
|
|
|
|
Katte
|
kejt2, tvoj plan se mi zdi čisto uredu. na dva dni priporočajo tudi ginekologi, da boš bolj ziher, pa lahko uporabiš tudi O teste. Ampak se ne zanašaj samo nanje.
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 3.12.2010 15:24:16
|
|
|
|
kejt2
|
Ok. Pol O test dejansko ni neko pomagalo je le dodatna info!
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 27.12.2010 12:35:25
|
|
|
|
soreta
|
Pozdravljene! Tudi jst sem kupila v mullerju O test. Ker imam čudno dolge cikle, na 37-38 dni, sem si rekla, da bom lažje vedela, kdaj imam O. Po izračunu, bi morala imeti O nekje med 22-27 dnevom ciklusa. Grem jst že en teden prej sprobat test in kaže črtico, torej, da imam O. Greva v akcijo. Me čez kak teden začne tiščati v jajčnikih in me tišči že 14 dni. Grem za foro sprobat 33ti dan ciklusa O test in mi zopet pokaže črtico. Glede na prebrano, sem si rekla, ok, mogoče sem pa noseča. In čakam na izostanek M. Jo dobim danes, na 36ti dan ciklusa. Tako da meni ni nič jasno, kaj tile O testi kažejo, kaj je meni pokazal 33ti dan, ker 14 dni pač ni možno, da imam ovulacijo.
|
|
|
|
RE: nova-ovulacijski testi 13.1.2013 17:12:37
|
|
|
|
CheryBlossom
|
Imam enake probleme... Danes je 23. dan ciklusa (ponavadi imam ciklus dolg 27dni), zjutraj sem po nesreči naredila O test in sta se pokazali dve črtici. Potem sem se zavedala, da sem vzela napačen ovoj in z istim urinom naredila še N testek in je bil negativen. Sedaj pa mučno čakanje do dneva, ko je ne pričakujem, da vidim kaj je na stvari. Sem pa imela ta ciklus skoraj 100% 2x ovulacijo - O testek je bil pozitiven, prisotna je bila značilna sluz in blažje bolečine v jajčnikih. Upam, da nama uspe, saj je želja zeeelo velika. Imam pa za seboj zelo žalostno zgodbo, zato še toliko bolj upam, da zagledam .....
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?