|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sladica iz pasirane skute
20.9.2010 18:27:14   
gigi1
Juniorka probaj ricotto. Ni isto, je pa verjetno še najbolj podobna naši skuti. Predvidevam, da se jo tudi pri vas kje dobi.

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Sladica iz pasirane skute
20.9.2010 18:44:28   
gigi1
Metuljček cekinček probaj tole:
http://www.kulinarika.net/recepti/9760/sladice/skutine-rezine/

_____________________________

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Sladica iz pasirane skute
20.9.2010 23:13:53   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: juniorka

Jaz tudi pogresam skuto... uporabljam creme fraiche, ki pa je itak kot kisla smetana, je pa maskarpone narejen iz nje (creme fraiche). Laicno pa je blo men razlozeno, da skuta je slana, maskarpone pa neslan, zato je bolj za sladice, ce noces skrite soli. Uspesno peko vsem.


juniorka, creme fraiche JE kisla smetana na švedskem. tako da skuta ziher ni user posted image se pa strinjam da je najbolj blizu po okusu riccota sir. tega se da dost izi dobi, je pa malce manj kompakten kot skuta, pa isto nizkokaloričen. to bi imho bila najbolj ekvivavlentna zamenjava za skuto..

mascarpone slan ali neslan - ful bolj je masten od skute. wikipedia pravi: triple-cream cheese made from crème fraîche, denatured with tartaric acid. torej, totalno mastna smetana s citronsko kislino. user posted image user posted image

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Sladica iz pasirane skute
21.9.2010 7:37:59   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: juniorka

Jaz tudi pogresam skuto... uporabljam creme fraiche, ki pa je itak kot kisla smetana, je pa maskarpone narejen iz nje (creme fraiche). Laicno pa je blo men razlozeno, da skuta je slana, maskarpone pa neslan, zato je bolj za sladice, ce noces skrite soli. Uspesno peko vsem.


juniorka, creme fraiche JE kisla smetana na švedskem. tako da skuta ziher ni user posted image se pa strinjam da je najbolj blizu po okusu riccota sir. tega se da dost izi dobi, je pa malce manj kompakten kot skuta, pa isto nizkokaloričen. to bi imho bila najbolj ekvivavlentna zamenjava za skuto..

mascarpone slan ali neslan - ful bolj je masten od skute. wikipedia pravi: triple-cream cheese made from crème fraîche, denatured with tartaric acid. torej, totalno mastna smetana s citronsko kislino. user posted image user posted image



Poglej če najdeš cottage cheese

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Sladica iz pasirane skute
21.9.2010 8:01:51   
mateyka
samo cottage cheese je res veliko bolj slan od skute. sem tudi jaz probala z vsem živim nadomestit skuto..

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Sladica iz pasirane skute
21.9.2010 8:14:25   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: juniorka

Jaz tudi pogresam skuto... uporabljam creme fraiche, ki pa je itak kot kisla smetana, je pa maskarpone narejen iz nje (creme fraiche). Laicno pa je blo men razlozeno, da skuta je slana, maskarpone pa neslan, zato je bolj za sladice, ce noces skrite soli. Uspesno peko vsem.


juniorka, creme fraiche JE kisla smetana na švedskem. tako da skuta ziher ni user posted image se pa strinjam da je najbolj blizu po okusu riccota sir. tega se da dost izi dobi, je pa malce manj kompakten kot skuta, pa isto nizkokaloričen. to bi imho bila najbolj ekvivavlentna zamenjava za skuto..

mascarpone slan ali neslan - ful bolj je masten od skute. wikipedia pravi: triple-cream cheese made from crème fraîche, denatured with tartaric acid. torej, totalno mastna smetana s citronsko kislino. user posted image user posted image



vinsko user posted image

sicer pa cottage cheesa ne morš primerjat s skuto, sploh pa ga ne morš uporabljat za sladice, ker je premalo 'povezan' - pri cottage cheesu gre namreč za male delčke sira (oz. iz tega bi sir nastal), vmes je pa tekočina, zarad česar se ga težko uporablja v sladicah, ker nič ne 'veže'. jest ga sicer obožujem, ampak na žlico, medtem ko mi je skuta za na žlico premočna (premastna). pa pri nas nimam občutka da je slan, celo precej bolj blagega (manj kislega okusa) je kot skuta.

pomoje je ricotta še najbližje skuti... mogoče bi jo pa sama probala delat? user posted image skuto, seveda.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Sladica iz pasirane skute
21.9.2010 20:46:19   
mateyka
ja, za dobro skuto, najbolj da kupi kravo. priporočam originalno lisko a la Montbéliard, kot jo ima čokolada Milka  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Sladica iz pasirane skute
22.9.2010 12:16:24   
nananaja
Sej, ko maš kravo, je pa skuto res enostavno nardit :)

Jst sem skuto delala, ko nisem pila mleka, pa je ostajal, ga jemljemo svežega na kmetiji. Sem bila prav presenečena, ko mi je mama povedala, kako naj naredim.
Sveže mleko daš kisat, za dva dni postavim posodo na pult, pokrijem, potem pa, ko je kislo mleko, poberem smetano dol, mleko dam v rosrei posodo z debelim dnom, posodo segrejem toliko, da je topla in to temperaturo vzdržujem približno 10minut (če premešaš, se delajo kepice), potem pa na cedilo in iztismem vodo ven... skuta ni pasirana, je pa ful dobra :)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Sladica iz pasirane skute
22.9.2010 12:20:40   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

samo cottage cheese je res veliko bolj slan od skute. sem tudi jaz probala z vsem živim nadomestit skuto..


ne vem, nam ni bil slan in smo ga dajali v palačinke, torte...


nekateri sol dodajajo, ker dlje drži in zaradi okusauser posted image , pač anglež. Se pa ne spomnim nobene tekočine v njem sem lahko vse spekla, kar ponavadi s skuto. Ricoto sem probala, pa ni šans, slabše

Tole meni zelo spominja na skuto http://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Cottage_Cheese.jpg

http://sl.wikipedia.org/wiki/Cottage_cheese

http://www.zps.si/hrana-in-pijaca/zivila-in-zdrava-prehrana/cottage-cheese-2.html?Itemid=414






< Sporočilo je popravil Hope2 -- 22.9.2010 12:35:07 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Sladica iz pasirane skute
22.9.2010 15:09:36   
juniorka
cottage cheese je tu vsak ful slan. Bom morala kravo nabavit ja, al pa kozo, pa se trave ne bo treba kosituser posted image .
Riccote v nasi trgovini nimajo, moram v drugi pogledat, pa zmer pozabimuser posted image   Glede creme fraiche.. saj pravim, da je kot kisla smetana, ampak malo drugace skup narjeno, ker imamo tudi saured cremeuser posted image . Skuto pa znam nardit, samo iz pregretega mleka, ki ima fajn zagorelo smetano na vrhu in je njami za gibanico oziroma pogaco, kot jo vecina imenuje.
V vsakem primeru bi pa zdaj raje kot skuto eno Milko, ki jo dobim tu sam za Bozicuser posted image .

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Sladica iz pasirane skute
22.9.2010 17:34:18   
mateyka
V vsakem primeru bi pa zdaj raje kot skuto eno Milko, ki jo dobim tu sam za Bozicuser posted image .


OMG! dej, zs-ji mi naslov, da ti pošljem ene 2 pol kilske user posted image

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Sladica iz pasirane skute
22.9.2010 17:40:40   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
samo cottage cheese je res veliko bolj slan od skute. sem tudi jaz probala z vsem živim nadomestit skuto.

ne vem, nam ni bil slan in smo ga dajali v palačinke, torte...

nekateri sol dodajajo, ker dlje drži in zaradi okusauser posted image , pač anglež. Se pa ne spomnim nobene tekočine v njem sem lahko vse spekla, kar ponavadi s skuto. Ricoto sem probala, pa ni šans, slabše

Tole meni zelo spominja na skuto http://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Cottage_Cheese.jpg

http://sl.wikipedia.org/wiki/Cottage_cheese

http://www.zps.si/hrana-in-pijaca/zivila-in-zdrava-prehrana/cottage-cheese-2.html?Itemid=414


Hope, sej zgleda podoben, ni dvoma, pa ti povem, da če odpreš obe kantici in probaš eno za drugim, boš čutila razliko. jaz npr. na švedskem nisme mogladelat iz tega sladkih skutnih sladic user posted image ok, burek ali kaj slanega bi lahko in tudi sem, samo npr. pito z jabolki/višnjami/slivami in skuto (tukaj vstavi cottage cheese), to pa ni šlo user posted image


jaz sem pristala na ricotti, samo je definitivno manj kompaktna od skute. okus je pa najbolj podoben imho.
poglej:
Rikota (italijansko ricotta) je mlečni izdelek, značilen za italijansko kuhinjo. Gre za različico skute.
Po slovensko se zadeva imenuje sirarska skuta in se izdeluje že od nekdaj.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Rikota

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?