Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Jaz tudi pogresam skuto... uporabljam creme fraiche, ki pa je itak kot kisla smetana, je pa maskarpone narejen iz nje (creme fraiche). Laicno pa je blo men razlozeno, da skuta je slana, maskarpone pa neslan, zato je bolj za sladice, ce noces skrite soli. Uspesno peko vsem.
juniorka, creme fraiche JE kisla smetana na švedskem. tako da skuta ziher ni se pa strinjam da je najbolj blizu po okusu riccota sir. tega se da dost izi dobi, je pa malce manj kompakten kot skuta, pa isto nizkokaloričen. to bi imho bila najbolj ekvivavlentna zamenjava za skuto..
mascarpone slan ali neslan - ful bolj je masten od skute. wikipedia pravi: triple-creamcheese made from crème fraîche, denatured with tartaric acid. torej, totalno mastna smetana s citronsko kislino.
Jaz tudi pogresam skuto... uporabljam creme fraiche, ki pa je itak kot kisla smetana, je pa maskarpone narejen iz nje (creme fraiche). Laicno pa je blo men razlozeno, da skuta je slana, maskarpone pa neslan, zato je bolj za sladice, ce noces skrite soli. Uspesno peko vsem.
juniorka, creme fraiche JE kisla smetana na švedskem. tako da skuta ziher ni se pa strinjam da je najbolj blizu po okusu riccota sir. tega se da dost izi dobi, je pa malce manj kompakten kot skuta, pa isto nizkokaloričen. to bi imho bila najbolj ekvivavlentna zamenjava za skuto..
mascarpone slan ali neslan - ful bolj je masten od skute. wikipedia pravi: triple-creamcheese made from crème fraîche, denatured with tartaric acid. torej, totalno mastna smetana s citronsko kislino.
Jaz tudi pogresam skuto... uporabljam creme fraiche, ki pa je itak kot kisla smetana, je pa maskarpone narejen iz nje (creme fraiche). Laicno pa je blo men razlozeno, da skuta je slana, maskarpone pa neslan, zato je bolj za sladice, ce noces skrite soli. Uspesno peko vsem.
juniorka, creme fraiche JE kisla smetana na švedskem. tako da skuta ziher ni se pa strinjam da je najbolj blizu po okusu riccota sir. tega se da dost izi dobi, je pa malce manj kompakten kot skuta, pa isto nizkokaloričen. to bi imho bila najbolj ekvivavlentna zamenjava za skuto..
mascarpone slan ali neslan - ful bolj je masten od skute. wikipedia pravi: triple-creamcheese made from crème fraîche, denatured with tartaric acid. torej, totalno mastna smetana s citronsko kislino.
vinsko
sicer pa cottage cheesa ne morš primerjat s skuto, sploh pa ga ne morš uporabljat za sladice, ker je premalo 'povezan' - pri cottage cheesu gre namreč za male delčke sira (oz. iz tega bi sir nastal), vmes je pa tekočina, zarad česar se ga težko uporablja v sladicah, ker nič ne 'veže'. jest ga sicer obožujem, ampak na žlico, medtem ko mi je skuta za na žlico premočna (premastna). pa pri nas nimam občutka da je slan, celo precej bolj blagega (manj kislega okusa) je kot skuta.
pomoje je ricotta še najbližje skuti... mogoče bi jo pa sama probala delat? skuto, seveda.
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
Sej, ko maš kravo, je pa skuto res enostavno nardit :)
Jst sem skuto delala, ko nisem pila mleka, pa je ostajal, ga jemljemo svežega na kmetiji. Sem bila prav presenečena, ko mi je mama povedala, kako naj naredim. Sveže mleko daš kisat, za dva dni postavim posodo na pult, pokrijem, potem pa, ko je kislo mleko, poberem smetano dol, mleko dam v rosrei posodo z debelim dnom, posodo segrejem toliko, da je topla in to temperaturo vzdržujem približno 10minut (če premešaš, se delajo kepice), potem pa na cedilo in iztismem vodo ven... skuta ni pasirana, je pa ful dobra :)
samo cottage cheese je res veliko bolj slan od skute. sem tudi jaz probala z vsem živim nadomestit skuto..
ne vem, nam ni bil slan in smo ga dajali v palačinke, torte...
nekateri sol dodajajo, ker dlje drži in zaradi okusa , pač anglež. Se pa ne spomnim nobene tekočine v njem sem lahko vse spekla, kar ponavadi s skuto. Ricoto sem probala, pa ni šans, slabše
cottage cheese je tu vsak ful slan. Bom morala kravo nabavit ja, al pa kozo, pa se trave ne bo treba kosit . Riccote v nasi trgovini nimajo, moram v drugi pogledat, pa zmer pozabim Glede creme fraiche.. saj pravim, da je kot kisla smetana, ampak malo drugace skup narjeno, ker imamo tudi saured creme . Skuto pa znam nardit, samo iz pregretega mleka, ki ima fajn zagorelo smetano na vrhu in je njami za gibanico oziroma pogaco, kot jo vecina imenuje. V vsakem primeru bi pa zdaj raje kot skuto eno Milko, ki jo dobim tu sam za Bozic .
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka samo cottage cheese je res veliko bolj slan od skute. sem tudi jaz probala z vsem živim nadomestit skuto.
ne vem, nam ni bil slan in smo ga dajali v palačinke, torte...
nekateri sol dodajajo, ker dlje drži in zaradi okusa , pač anglež. Se pa ne spomnim nobene tekočine v njem sem lahko vse spekla, kar ponavadi s skuto. Ricoto sem probala, pa ni šans, slabše
Hope, sej zgleda podoben, ni dvoma, pa ti povem, da če odpreš obe kantici in probaš eno za drugim, boš čutila razliko. jaz npr. na švedskem nisme mogladelat iz tega sladkih skutnih sladic ok, burek ali kaj slanega bi lahko in tudi sem, samo npr. pito z jabolki/višnjami/slivami in skuto (tukaj vstavi cottage cheese), to pa ni šlo
jaz sem pristala na ricotti, samo je definitivno manj kompaktna od skute. okus je pa najbolj podoben imho. poglej: Rikota (italijanskoricotta) je mlečni izdelek, značilen za italijansko kuhinjo. Gre za različico skute. Po slovensko se zadeva imenuje sirarska skuta in se izdeluje že od nekdaj.