scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9 Sicer pa, a ni to žalostno, da bi ga jaz morala učit plavat in s kolesom vozit, ker ga mama in ata nista naučila??? ne vem no, meni se pa ne zdi žalostno. Glej na to, kot na priložnost, da z njim počneš kaj zanimivega za oba :) s tem se fajn krepijo vezi med vama, kar ti bo še "prav prišlo". Ne vem no, jaz tega svojemu otroku ne bom naredila. Je pa težko v taki situaciji, da bi jaz neke stvari forsirala, če pa jih primarne osebe (mama in ata) ne.. To pa ne pomeni, da se ne družim z otrokom.. Valjda, da skupaj gremo kam, pa igrava se skupaj, spimo v isti postelji, če je nesramen, ga opomnim, da se ne more tak obnašat.. Tudi ne pustim, da pije in je v svoji sobi in za računalnikom, ga opomnim, da pozdravi, se zahvali, in podobne stvari, tudi pohvalim, valjda... saj to je tud vzgoja ;) Samo, če pa rečem kaj več, pa že zna tudi povedat kakšno v tej smeri - češ, da jaz nisem njegova mama in da mu že ne bom govorila, naj si umije zobe... čist simpl - v tvojem (oziroma vajinem z otrokovim očetom) stanovanju veljajo tvoja/vajina pravila. zraven spada tudi umivanje zob, pospravljanje za sabo, pozdrav itd. Ja, tak to je punce. Imam občutek, da se bova kregala s partnerjem pri vzgoji najinega otroka, ki pride na svet februarja. Meni se tukaj najbolj "problematično" zdi, da te partner pri tem ne podpira. Glede na to, da živita skupaj, da torej otrok veliko časa preživi tudi s tabo, bi te moral tudi pri vzgoji jemat kot enakopravno. A ko bo vajin otroček mal večji, boš samo njemu rekla, da naprimer ne sme skakat po postelji, tavečji bo pa lahko (ker mu oči ne bo tega rekel)??? Pomoje je tud otrok, ki ni od obeh, del družine, torej mora tudi upoštevat pravila, ki v tej družini veljajo. Za dobro vseh. Moj partner bi bil izredno hud, če bi njegov sinko (pa je tudi 7 let star) mi zabrusil, da me kaj ne bo ubogal, ker nisem njegova mami. pa čimveč lepih skupnih trenutkov