eva1 -> RE: Kaj naj bi znal 7 letnik?? (20.9.2010 18:48:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9 Pozdravljene Kaj menite o opravilih in znanju, ki bi jih naj 7 letnik že osvojil? - zavezovanje čevljev - pozdrav in odzdrav - pospravi svoje čevlje - se sam tušira - se zna vozit s kolesom - reče hvala, prosim, na zdravje - zna plavati - si pospravi sobo (vsaj igrače za sabo) - se sam obleče in sleče - gre spat brez televizije (torej v temo) v svoji sobi Razen čevljev vse to delata moja dva pri 5 in 3 letih.... No, svaka čast. Ti imaš pa res nadarjene otroke. Ja sori če je pa res...no edino plavanje je še tko-tko...stušira se, sleče, obleče, pospravi igrače..hvala, prosim, dober dan so osnove ki pa jih res mora vedt...spi v svoji posli v svoji sobi...ja en vem no kaj pa ej to kaj takega pa res ne štekam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No ja, da se pri treh sam stušira..svaka čast. Pa ne razumem, da se malo polije z vodo, ampak da z njim nimam nobenega dela. Vzame pižamo, spodnje hlačke, se sleče, stušira, obriše in obleče pižamo. Da pospravi obleke za sabo se pri tem itak razume, če ne v tej točki, pa v kakšni drugi. Tudi zavezat čevlje in sam vozit kolo (brez koleščkov, a ne, to pomeni vozit kolo), tudi ni tako enostavno. Ampak vsak po svoje, pri nas smo bolj na izi. Ja približno tako-gre v kopalnico se sleče, stušira(in se prav dobro), se obriše, gre v posteljo po pižamo se obleče in to je to,stavri pa itak vse romajo v kopš za perilo, kamor jih tut data....je pa res da tavelik pri 3 letih niti podrazno ni tega počel sam..zakaj, kaj pa vem, ni imel interesa, niti sama nisem frosirala...tamala pa seveda hoče biti enakopravna z njim(kar bo tavelik, bo tudi ona)...in ona bo vse sama, sama , sama..tako kot bratec...in ko sem sama doma z vsemi tremi bi mi vrjetno vzelo 2 ure da bi vse 3 stuširala, oblekla,nahranla..tko pa starejša dva pač to naredita sama...tavelkega tut pri 3 letih nisem pustila samega pred hišo, sedaj pustim oba, s tem da jih seveda vidim slišim in vidim čez okno..kaj vem, tko pač je..in mi je prav fino da sta tko samostojna..
|
|
|
|