|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kakanje v vrtcu nasvet vzgojiteljice
19.9.2010 13:49:49   
Najaa
Nam se je pri prvi hčerki čisto isto zgodilo kakor je napisala avtorica teme. Čez lansko poletje se je odvajala od plenic, sept. pa je zamenjala skupino in ker se vzg. dobesedno ni dalo s tem ukvarjat, to so njene besede, ji je dala nazaj plenico. Meni je pojasnila, da ima še veliko drugih otrok, kar popolnoma razumem, ampak dajte no, po drugi strani pa govorijo, kako je otrok lahko zmeden, če ima pol dneva plenico, pol pa ne. Pa pri nas je bila še ta fora, da so njeno skupino razbili in dali 4 otroke med starejše in ta vzg. je rekla, da njeni (pazi, novi 4-je niso njeni al kaj??) že vse znajo sami in da se bodo tudi novi mogli tega naučit. Ma bolano, tud drek smo dobil v hlačah domov, pa napol umita rita v plenici... Tud jaz zagovarjam vzg. ker sem delala v vrtcu in vem, da ni lahko sam včasih pa grejo preko meje. Pa treba je pogledat širši vidik, ne sam met v glavi, kako otrok ni zrel. Moja je bila zrela, sam ko je dobila plenico nazaj na rit, je bila zmedena.
In še to, preden so jih razbili, je pomočnica vzg. vse obvladala. Sama je rekla, da če ji doma ne dajemo plenice, je tudi v vrtcu ne bo imela. Tak da... Včasih je res odvisno, koliko se vzg. da s kakšno stvarjo ukvarjat.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 19.9.2010 13:52:04 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.9.2010 13:50:53   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Ampak jaz pa vseeno ne razumem zakaj delate take travme okrog kakanja.

Če otrok star 2 leti kaka v hlače pač še ni dozorel za bit brez plenic.
Če se vam doma da letat za otrokom in lovit kakce v kahlo potem to počnite, ampak od vzgojiteljic pričakovat, da bodo to počele je pa nekaj drugega.

Tam so zato, da se ukvarjajo s 15 otroki, ne pa da stojijo vašemu za hrbtom in ga sprašujejo če gre mogoče kakat.

Podpis.
Ah pajade no.

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
20.9.2010 9:26:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
20.9.2010 9:27:03   
barni
Jaz bi prosila, naj ga ne dajo več v plenico. Tudi pri nas sem morala prositi, naj bodo malo bolj vztrajni in naj jo pač malo večkrat preoblečejo, če se bo polulala v hlače, ko smo odvajali. Se je obrestovalo. So me pa tudi vprašali, kje je smisel, če še lula v hlače (2. dan odvajanja). Ne vem no, pač eni ne zakapirajo tako hitro ne?

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 29
20.9.2010 9:37:19   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka

IZVIRNO SPOROČILO: bubal

Aleluja, kaj take pujse tud obstajajo???

mi smo še sicer v tem sveži, hodimo komaj 14 dni v jasli in se sicer še ne odvajamo od plenic (stari bomo 14 mesecev) sam kaj takega nebi pričakovala user posted image

jaz že ne razumem kako jim je težko zamenjat polulano pleničko (če imajo ceu paket tam kr sm prinesla z kremo in robčki vred) dobim ga domov v isti plenici kot gre tja - kaka pa zjutraj doma, drugač bi menda še pokakan domov prišel???

Prav razumem, da je cel dan v eni in isti pleničkiuser posted image ? Bošček mali, kok more trpet...brez besed sem. Kaj če bi bila ona cel dan z enim vložkom v najhujši fešti user posted image , kako bi se počutila? In fasala vnetje, ki peče. Matr, da bi jo to vprašala.
Zanima me, ali si kaj povprašala oz. ukrepala in kakšen je bil odgovor?

ja saj nisem edina ki ima tako težavo... se je na roditeljske sestanku oglasila še ena mamica in rekla da se je v 14 dneh to njej zgodilo že 3 krat.

seveda sem vprašala kak sistem imajo to... da otrok ceu dan ni previt... odgovorila je da je preverila in da je bila prej plenica suha... potem je spal in potem sem prišla jaz- ko ga še ni utegnila previti....user posted image

Čudno da je plenica suha... mi se doma v tem času že ene 3 krat previjemo!!! Sem pa ugotovila da tudi piti ne dobi (steklenička je bila prazna na njegovi polički) ne pije pa nič druga kot vodo!!!

Elevitka, zakaj pa ti otroka previjaš na eno uro in pol? Ne vem, kaz bi preverila pri pediatru, da ni kaj bolan na sečnih poteh, ko toliko lula.

Verjetno je pa zadeva tudi odvisna od strukture kakca. Zdaj, če gre za redkejše blato, verjamem, da ne bodo gatk spirale in sušile....če gre za klobaso, potem bi lahko odvrgle v školjko, to pa ja.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
20.9.2010 9:55:53   
elevitka
Volga zato ker se zbudi ob 5.30 ves polulan (saj ima eno plenico čez noč) torej ga previjem prvič, potem ko poje zajtrk se obvezno pokaka, torej ga previjem drugič- to je okoli 9 ure sigurno, in ker se še sigurno polula do 14 ure ga previjem tretjič - za moje pojme to ni pretirano lulanje in previjanje ! včasih kaka tudi po kosilu- torej ga spet previjem, ne morem ga met pokakanega do 14 ure, ker dobi vneto rit!

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
20.9.2010 10:09:22   
Volga

Volga zato ker se zbudi ob 5.30 ves polulan (saj ima eno plenico čez noč) torej ga previjem prvič, potem ko poje zajtrk se obvezno pokaka, torej ga previjem drugič- to je okoli 9 ure sigurno, in ker se še sigurno polula do 14 ure ga previjem tretjič - za moje pojme to ni pretirano lulanje in previjanje ! včasih kaka tudi po kosilu- torej ga spet previjem, ne morem ga met pokakanega do 14 ure, ker dobi vneto rit!

aja, samo v vrtec pride ob pol devetih, odhaja pa ob pol dveh, to je pet ur. Prej, doma, ga pa itak ti že dvakrat previješ.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
20.9.2010 17:21:09   
elevitka
Ja saj sem rekla da se mi v tem obdobju že trikrat previjemo. Kljub temu bi lahk malo več pozornosti posvetile temu- sploh če se pokaka da ga previjejo, ne pa da komaj zasušen kakec dol spraviš z ritke. Čez vikend se komaj malo poleže vnetje na riti in predela okoli, pa spet faše vse novo v novem tednu.

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
20.9.2010 18:15:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu elevitka)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
20.9.2010 18:19:48   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

pri nas ga ne previjejo niti enkrat, pa je tam 8 ur...

danes sem končno povedala, da naj ga začnejo hudiča previjat, ker prej sem razmišljala, da je bil mogoče slučaj, ampak 4x v enem tednu v isti plenici je pa tu mač...

pa mi je rekla, da če gre kdaj lulat na wc, ga ne previjajo, ker tko ni tako moker user posted image user posted image user posted image
in, da če že tko pravim, pol pa ga bo pač previla user posted image user posted image user posted image user posted image

ok...

user posted image user posted image user posted image
Kako pa to? A je že brez plenice al kako? Mislim, v eni plenici je 8 ur?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   [Brisano sporočilo]
20.9.2010 18:22:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
20.9.2010 18:24:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
20.9.2010 18:33:19   
špelin@

ni še brez plenice...

danes sem prišla po njega, pa mi je rekla: menda je pokakan, poglejte...

me je skoraj na rit vrglo, da ni niti preverila sama... je rekla, da je bil prej v kotu in da je nekaj pritiskal in ko ga je vprašala, če je kakal, da je rekel ne...

ko sme jaz prišla, se je pa že igral.. tako da teroetično, tudi če bi se pokakal tega ni imela namena preverit...

Ti to resno?? user posted image user posted image

Pri nas jih prvič previjejo dopoldne (če se slučajno že prej ne pokakajo, takrat pač previjejo, ko je otrok pokakan, ne čakajo), potem pa po kosilu, t.j. pred počitkom. Zaenkrat po malega hodim po kosilu in včasih še ni previt in je vzgojiteljici prav nerodno, čeprav brez potrebe. Ponavadi potem rečem, da ga bom tam sama previla ali pa ga bom doma, če se mi zdi, da plenica ni ravno napita. In komaj prepričam vzgojiteljico, da ni panike, ker ga hoče na vsak način pred odhodom domov previti ona - imajo taka navodila oz. tako prakso.

Neposredna povezava do sporočila: 38
20.9.2010 18:41:32   
Najaa
Umpa pa kaj ta ženska ve, da je treba v vrtcu poskrbet za higieno otroka? O hudo, kej takega pa še isem slišala, da ga sploh ne previjejo. Moja ima že rdečo ritko, če je sam mal predolgo v pokakani plenici... Grozno, pa daj se obrni na koga višjega.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
20.9.2010 19:30:59   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
20.9.2010 20:31:45   
pelin
Oprosti Umpa ampak čisto res te ne razumem dobro...a tvojega otroka dajejo na kahlico oz. stranišče in ima pleničko le za preventivo ali kaj?Ker če je to tako, potem se mi ne zdi, da ima cel dan isto plenico nič nenavadnega...Drugače pa ne razumem, kako ima lahko osem ur isto plenico, pa povrhu tega še preveč polna ni...Vsakega normalnega otroka je ponavadi potrebno previti vsaj na tri ure...drugače mu plenica prav rada prebije oz. premoči, če pa to ne, bi bila pa po osmih urah tik pred eksplozijo......To  mi resnično ni čisto jasno...sori...pa nočem nikogar zagovarjat...

Pa tole označevanje s flomastri mi je tudi zelo grdo...Vsak lahko ve , če je bil njegov otrok previt, že po tem, kako je polna plenica...svoj živi dan je nisem označila, pa sem imela tudi otroka v jaslih... Pa to še ne pomeni, da sem bila kar z vsem zadovoljna in kar  tiho...tudi mene je kdaj kaj zmotilo in sem na to marsikdaj opozorila...
Vem, da so nekatere vzgojiteljice takšne, da je še mene sram...vendar če bi jaz pri otročku opazila, da mu je mamica označila plenico, ker me s tem previrja če previjamo tako kot je treba , bi bila zelo prizadeta. To se mi zdi pa tako nesramno in zahrbtno, da ni vredno enega starša...Zakaj  lepo naravnost ne spregovorite z vzgojiteljico in ji razložite vaš problem. Nimate hrbtenice...poguma...saj se vendar gre za vaše otroke...S takim potuhnjenim označevanjem in premlevanjem na forumu  ali pa  ob kavici, ne boste nič rešile...K večjemu boste izgubile spoštovanje pri vzgojiteljici... Če bi bila jaz prepričana, da se mojemu otroku ne godi v vrtcu tako kot je treba, jih ni vrat, ki jih ne bi odprla, da bi zadevo rešila...P ne čez tri tedne ali več...naslednji dan, ko je zadeva še sveža in aktualna...Za večino zadev, se potem tako ali tako izkaže, da so največkrat nastale zaradi nesporazuma...

< Sporočilo je popravil pelin -- 20.9.2010 20:47:19 >

Neposredna povezava do sporočila: 41
20.9.2010 20:47:25   
Anonimen
Da ne komentiram paketa - meni se zdi, da ima otrok komaj dve leti in čisto mogoče je, da še ni zrel za biti brez plenice.
Kako pa je doma, a pove, da gre kakat?

(odgovor članu TRIŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
20.9.2010 21:00:24   
pelin
Aja, pa še odgovor avtorici....ni ga zakona, ki določa, da je treba  v vrtcu pred vračanjem hlačke vsaj za silo očistiti...prav tako, še nisem zasledila nikjer prepovedi prdenja in riganja za mizo...ali pa recimo brisanja smrklja v  rokav in ne v robec... To je stvar osebne kulture in higiene...Tako kot so med normalnimi ljudmi packi, so žal tudi med zaposlenimi v vrtcu...Pa tu leta ne igrajo posebne vloge...Umazanci  so lahko stari dvajset ali pa petdeset let...Skratka tega se ne dela in konec...če strokovne delavke v vašem vrtcu to počnejo in so tako nekulturne, jih na to lepo opozori...Ne skrbi ne boš se osramotila...verjetno bo sram njih...
Glede vrnjene plenice pa tako...če je otrok res siguren in ste doma že lep čas brez nje in on sam začuti kdaj ga tišči, potem mu definitivno ne smete dati nazaj plenice, ker bo čisto zmeden...Če pa tvoj otrok ni dovolj zrel in ga ti doma loviš in daješ sama na wc, potem plenico rabi.Preprosto...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
20.9.2010 23:35:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   [Brisano sporočilo]
20.9.2010 23:40:00   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 45
21.9.2010 6:39:43   
pelin
pelin, malo umiri konje...

Zaenkrat še ločim razliko med nabito polno plenico in plenico, ki ni tako polna, pa še zdaleč ne suha... Moj otrok ima pleničko gor cel čas, se še ne odvaja, tako da ni nobena potuha...

če pa sin ne pije čez dan in gre enkrat na stranišče lulat, pa se v plenico polula 5x, pomeni da je plenica že trikrat za previt, ne pa nikoli...

in če bi bila ti užaljena, ker jaz označim plenico, je tvoj problem, jaz sem bila tudi užaljena, ko je otrok v lastnem urinu sedel, se igral in spal 8 ur.
in namesto, da bi bila vesela, ker se vsaj kdo prepriča, preden teži v prazno, si še užaljena.. sicer pa vzgojiteljica označbe tako ni mogla videt, ker ga itak ni previla... ni skrbi potem ane?

Veš, resnično sem ti le hotela pomagat in razjasnit zadevo, ki mi iz tvojega pisanja žal res ni bila čisto jasna...po pravici povedano mi tudi sedaj ni nič boljuser posted image Enkrat praviš, da se otrok ne odvaja od plenice, drugič pa, da gre vmes lulat na wc...spet enkrat, da dobro veš  da ni bil previt in da je plenica že trikrat za previt, spet drugič, da ni tako polna...Pa tisto, da ti točno veš, kdaj otrok ni bil previt, ker veš v kakšnem stanju je plenica, po drugi strani pa jo označuješ da se prepričaš...
Če otrok res celih osem ur ni bil previt in bi lulal le v plenico, potem bi bila plenica res zelo polna...kljub temu, da ne pije veliko...jedel pa menda je tudi kaj a ne?Celodnevno plenico bi sama prepoznala tudi brez neumestnega označevanja...če pa hodi otrok vmes na wc, pa to, da ima na riti cel dan isto plenico, ni taka katastrofa...
Skratka, ne bom razpredala...želim ti, resnično, da bi se  stvari uredile... tisto s konji pa...mislim, da bi jih tudi ti morala malo privezat...saj tule gor še ni nič takšnega...tudi sama imam marsikdaj ( priznam ) tole pisanje za relaksacijo...v vrtec pa se pojdi lepo umirjeno pomenit...včasih lepa beseda zna narediti čudeže...

< Sporočilo je popravil pelin -- 21.9.2010 7:11:10 >

Neposredna povezava do sporočila: 46
21.9.2010 7:26:21   
kalbo
Ah daj no Pelin. Že to, da ji je spustila...najbrš je pokakan, ne vem, poglejte...pove veliko o tej vzgojiteljici, ki je ji enostavno ne ljubi previjat. Je pa res, da jest plenice nebi označil, ampak samo rekel, da naj se ne zgodi več, da otrok ne bo previt...basta.

Glede kakca v gatke. Če se to zgodi enkrat, ker otroku uide OK, če pa tale mati zahteva predčasno odvajanje od plenice, se mi zdi pa logično, da ne bodo prale treh gat na dan.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   [Brisano sporočilo]
21.9.2010 8:02:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   [Brisano sporočilo]
21.9.2010 8:07:02   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 49
21.9.2010 11:19:44   
elevitka

Pelin ne štekam kaj ti ni jasno. Otrok se ne odvaja od plenice, če pa gre v vrtcu 1x na wc ne pomeni, da je sposoben bit cel čas suh. Če tudi ti misliš, da previjamo le takrat, ko je plenica nabito polna, tko ne bova prišli skupaj. Previjamo, ker se ritka vname, so notri bakterije po 8 urah itd. Pa ti mej vložek med menzo gor 8 ur. Jaz ga menjam tudi, če ni nabito poln. Poln kufer mam, da se ti moramo vedno neki zagovarjat. Jaz sem vzgojiteljici povedala vljudno in jo lepo prosila, da ga začne previjat. Če pa se ne smemo več pogovarjat o ničemer na forumu, pa zaprimo forum dol.

podpiS !!!

Pelin za predsednico... je vsemogočna in vsevedna... ČE JE PRI VAS VSE TAKO PERFEKTNO, DRUGOD NI! a ti je to tako težko razumeti?

Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?