Arwen_84
|
Pozdravljene so ! rana ura - zlata ura:) preden se začne kažin v službi, malo forum pregledam... sirenetta Jst sem bla v 5ek na predavanju o EA v PO in morem priznat, da jo anestiziolog kar prehvalil...čudno mi je pa zato, ker se v Izolski bolnici osebje ''krega'' glede tega, d abi jo uknili - ker očitno nimajo dovolj usposobljenega osebja, da bi porodnici pomagalo zraven - baje so porodnice mogle kar prositi za njo, babice jih pa prepričevale, da naj raje ne vzamejo, da saj ni hudo, itd (pač glede na to, da ti nekoliko zniža prag bolečine, popadke čutiš manj in s tem tudi svoje pritiske...in more babica še bolj sodelovat in ti pomagat)...Meni se to zdi res osebna odločitev, za katero tudi plačaš in če se tko odločiš, pač se...nimamo vsi istega praga bolečine. Jaz je tudi ne mislim vzet (niti Ultive in podobnih zadev), edino v primeru poroda z ritko dol, bom še enkrat premislila... . Računam na to, da imam prag bolečine kar visok in da bo porod tik-tak mimo, tko kot pri mami - optimizem more vedno bit. . Smo pa dobili nek splošen obrazec, ki naj bi bil potrdilo o poslušanju predavanja in veljal za vse porod. v slo (tko da ni res, da moreš dobivat ta potrdila v porodn, kjer boš rodila). Bom pa sigurno pila malinov čaj , nekatere prisegajo na njega, ker širi porodne poti, itd..vendar ga ne smeš začeti piti pred 35 tednom in samo po 1 skodelico na dan, ker se kar hitro lahko nenadno odpreš...jst mam tistega iz http://www.papaja.si/ (listje). Nekaj se trudim tudi z mazanjem presredka s karitejevim maslom (kao prožnost)...samo nisem tko dosledna kot pri trebuhu, pa še neprijetno mi je...tega šivanje me je res še najbolj strah od vsega...oz. bolečin in neprijetnosti po temu...pa brez nekih medijsko promoviranih gelov, ki naj bi pomagali pri porodu...enim je pomagalo, drugim spet ne... homeopatska zdravila - imam za sodelovko homeop. tko, da jo lahko direkt vprašam, če te kaj bolj konkretnega zanima...drugače pa so to (naravna ampak vseeno) zdravila, ki naj bi ti jih predpisal nekdo, ki to stvar obvlada (predvsem pa ODMEREK) in je že ona sama proti prodaji v lekarnah - ker ti to farmacevt ne more svetovat, tako kot ti zdravnik za antibiotike...Jaz sem do sedaj uporabljala samo kamilico v kroglicah - ko sem tako kašljala, da sem pol noči prebedela...in morem priznat, da sem po tistem kar lepo vse prespala, s slezovim sirupom pa v parih dneh očistila katar po pljučih (prej sem jemala sirup proti kašlju, ki je ''omilil'' kašelj s tem, da mi je to potiskalo še bolj v pljuča - ona je to strogo prepovedala, v smislu - kašelj je tu z razlogom, treba je odpravit razlog in ne zatirat kašlja...in še kako prav je imela . puppika22 Aja, nisem vedla, da je na dopustu ne...imam pregled komaj 28.2, do takrat pa menda pride...takrat bom tudi v 32 tednu, tko da imam nek običen pregled in ne še ctgje. Drugače pa me ta odnos v Izolski bolnici zmeraj bolj moti...če bo le narava dala se je bom čimbolj izogibala...amm...tko, da bom prvič, ko mi bo rekla gin za ctg rekla, da naj mi da napotnico za Izolo...pol pa proti koncu že šla v PO oz. šla v PO, če me bodo hotli tam zadržat . Tiste 3 dni, ko sem bila v porodn v Murski Soboti me je njihov odnos tko lepo presenetil, da nisem mogla verjet, kakšna razlika...osebje te z pozdravlja vsepovprek, z njihovim narečejem sme se samo smejala, ker jih pol nisem razumela , z energijo pride pogledat, na hodniku te sprašujejo, če je vse ok, ...če ti kaj manjka, za jest super, zdravnik (gin) temeljit in strokoven, vse možne preglede naredil....v glavnem brez pripomb. . Naši pa vsi nekaj, samo na hitro opravi - nisi ne prva in ne zadnja. Tko kot je rekla moja kolegica, ko greš rodit moreš vedet, da nisi prišla v hotel...opraviš, pripombe skozi eno uho not, skozi drugo ven, in greš...upaš, da brez zapletov. Po eni strani ima res, kako mi bo, ko bom res na tem mestu pa bomo še vidli.... Drugače pa vse OK, moj je dane sponoči zakuhal, tko da vse kaže na neko trebušno gripo ...upam, da mene ne prime in da speljem to do konca brez nekih večjih pretresov...še 10 tednov...(sem se zavedala, da sem začela že odptevat) . Tko, da bo valentinovo v znamenju cartanja in juhic...