Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca IZVIRNO SPOROČILO: T.Z. Daaan! Danes bom znova začela s čajem za dojenje, ker sta samo 2 varjanti: a) premalo imam mleka b) Filip se noče več dojiti. Že kakšen teden stavka, se ne doji lepo, naredi par požirkov potem pa gleda naokoli,... ampak meni se zdi, da ko on neha piti (res se čisto malo podoji) in če stisnem še fuuul šprica ven, tako da po moje preprosto noče več zize a) nimaš premalo mleka (ven ti šprica, a ne) b) Filip je radoveden dečko in firbca naokoli, lahko pa da ga kaj drugega moti (zabasan nos, krči, itd, itd...) Poskusi it v kakšno drugo sobo dojit, ko bsta imela mir in kar lepo naprej pristavljal. Počasi boš že ugotovila, zakaj ga biksa. c) nekateri dojenčki se napijejo na express, 2-5minutk, če je potem zadovoljen ni razloga za paniko! ja, to da (še) nimam premalo mleka mi je bilo na podlagi tega jasno (sem tudi napisala zgoraj ja...). se pa na začetku ful zažene ampak res ful, naredi par požirkov in potem neha in čez pol ure ali uro spet in... tako v nedogled... druga soba v bistvu ne pomaga, ker dokler ima interes do dojenja ga nič ne zmoti, normalno doji se edino še zvečer pred spanjem, takrat pa sprazni obe dojki do konca pa se lahko vmes karkoli dogaja (posledično tudi spi 6h skupaj...). ko pa izgubi interes je pa sposoben tudi mene gledati kako diham. v motnje kot so zabasan nosek, krči ipd pa dvomim, no, za krče tako vem kdaj ga motijo (takrat vseeno je naprej, morda samo za par sekund odneha), nosek ima pa čist... IZVIRNO SPOROČILO: tannya T-Z: pri nas je tudi tako zadnji teden. Dvakrat potegne, pa se mi začne režat, pa malo polgeda okoli, pa spet dvakrat potegne...in tako v nedogled. Nč se ne sekiraj, mleka ti ziher ni zmanjkalo. Jaz se spomnim še od Ajde, da je imela podobne fore v nekem obdobju. Mislim, da je to pač neka faza, ki bo minila. No, razen firbcanje...to pa zna biti nadležno, jaz sem enkrat skoraj brez bradavice ostala . ne ne, Filip ne potegne 2x pa potem mene gleda pa spet 2x potegne - kadar to dela tako vem, da firbca oz. da se crtlja; on se zažene, je čisto kratek čas in potem odneha. pa čez pol ure do uro znova... poznam pa občutek kako je, ko skoraj ostaneš brez bradavice. bistvo je pa, da mi ga ni težko kar naprej pristavljati, res ne. ampak mene bradavice že takooooo bolijo, čisto imam razpokane,... sploh se ne spočijejo več no. edino ponoči še nekako, zvečer si jih namažem z lanolinom in potem je nočno dojenje boljše, prvo jutranje je še tudi ok potem sem pa počasi na istem
|