zvesta -> Travme triletnika - pomoč (8.9.2010 10:56:12)
|
No bom napisala, kako je pri nas... Sin (3 leta) zdaj nekje od avgusta naprej noče več v vrtec, ker tam poslušajo GLASBO... in on se muzike boji...ja, vem, smešno se sliši... boji se glasbe, ker je dobil neko fiksno idejo, da če se posluša glasba, pride KURENT torej se bojimo Kurenta in zaradi kurenta se bojimo GLASBE citiram prosto po Izaku: če je glasba pol je kurent Kljub vsem možnim razlagam, da so kurenti samo ko je pust, da pusta še dolgo ne bo, in da glasba ni nič hudega in da kurent ne pride, mu ne pridemo do živega... zdaj je pripeljalo celo tako daleč, da noče več v vrtec, ker se tam vrti glasba in je vsako jutro kričanje, da on ne gre v vrtec, ker je tam glasba, glasba pa pripelje kurenta.. tudi vzgojiteljica v vrtcu je rekla, da se ob glasbi drži za ušesa in joka... in prvo kar je danes v vrtcu povedal, je bilo: Mojca, joj, glasba je... In v jok in on bi šel domov. Kako, kaj naj naredim? kako reagiram? ignoriram? silim? kaj naj? Dejstvo je, da jih je pred pustom prišel obiskat kurent. Za katerega je takrat rekel, da je prijazen. Res pa je tudi, da se je bal vseh mask in se je šel za pusta samo pokazat v vrtec potem je šel pa domov. Težave so se začele pa šele avgusta. očitno se je spomnil pustnega rajanja Možno pa je tudi, da je težava še kje globlja in bolj zapletena, namreč jaz sem bila takrat skoraj dva meseca v porodnišnici in je to še kak dodatek k vsej travmi? Punce, svetujte...
|
|
|
|