Tanja55 -> RE: Kam to vodi... (8.9.2010 8:12:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i se bolj zalostno pa je, da delajo izkuseni ljudje za tini mini vec kot za 3€/uro... 176 ur x 3€ = 528 € ce je placa v pisarnah dosti visja (OK so neke izjeme, ampak dejmo govorit o povprecju)-pa vzamem napisano nazaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in ja, vem, da je strosek za delodajalca vecji kot samo placa, ampak vseeno... got the point!? nope, no point. Kot redno zaposleni mas socialno varnost, s studentskim delom je nimas. Poleg tega ti nihce noce priznati delovnih izkusenj,prav zato ker je to delo tako razvrednoteno. Hkrati ti ne tece delovna doba, nimas pokojniniskega zavarovanje, nimas bolniske. Izvoli, pa delaj racunico. Prevec let sem delala preko studentskih napotnic, da bi se strinjala s taksnim nacinom. Ko sem se ubunila, sem sluzbo izgubila. Ces, mamo vrsto studentov, ki kar cakajo na delo. Evo, pa so me zamenjali, in v kos z mojimi izkusnjami. Dokler sem delala (na podrocju poucevanja) sem vsako poletje bila brez dohodka, za poletne mesece sem si morala zasluzit cez leto, kakor sem vedla in znala. In ko sem dostudirala,kar sem pocela zraven treh sluzb, ker sem bla odvisna od lastnega prihodka, potem sem kar naenkrat bila odvecni kader, ker nisem imela vec napotnic in sem bla preko 26 let.
|
|
|
|