RE: Kam to vodi... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


m_o_i -> RE: Kam to vodi... (8.9.2010 11:19:51)

tanja55 - mislim, da res nisi "gotala pojnta"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ce me kaj razkuri, je jamranje studentov, da delajo za male pare. jaz delam za 550€ (kemijski tehnolog, 12 let izkusenj,za mano je kar nekaj projektov-itak brez dodatka pri placi itd.)
OK, pristej(mo) se 200€ (moja bruto placa je 685 se mi zdi-tu nekje), pa izracunaj(mo) mojo urno postavko...

k zdravniku seveda lahko grem-ce imam urejeno dodatno zavarovanje, drugace moram do-placat boga pa pol. kredita npr. ne dobim (to ne pisem za sebe, se je pa zgodilo v nasi firmi), ker kljub zaposlitvi za nedolocen cas delodajalec enostavno ne izpolni vec tistega "da delavcu ne preti odpoved" al nekaj takega...

verjamem, da studenti rabijo denar za prezivetje (tudi ali predvsem zato, ker je zgodba njihovih starsev nekako opisana zgoraj), ampak za boga milega-enostavno NE MORE IN NE SME bit placan boljse kot zaposleni!!!




Felicita -> RE: Kam to vodi... (8.9.2010 11:26:46)

IZVIRNO SPOROČILO: blumster78

Najbolj žalostno pa je, da ti študentje delajo 8 ur za
mizerno majhno plačilo cca. 3 eur/uro. Ne vem pa kdaj
študirajo in hodijo na predavanja.


to so (na žalost?) študenti družboslovnih fakultet. in ne, nič nimam proti družboslovju, ampak samo želim si lahko urnika kot ga majo na FDV ali FF... jest sm gagala 12 ur na faksu, vajah, brez spodobnega odmora za futr, fdv-jevci majo pa 12 ur NA TEDEN predavanj, ki niso obvezna. vaje? eh, to je za une k nč ne znajo... pri nas pa vse obvezno. torej seveda, taki si lahko privoščijo da delajo cele dni po 8 ur, zraven pa 'študirajo'... pa ne me zdej napast da ni tko - ker poznam... ma pomoje 50 ljudi, ki točno tko 'študirajo'.
either way, jest že od samga začetka podpiram malo delo, ker se mi to zdi NAROBE. narobe je, da študenti 'kradejo' službo usposobljenim kadrom, ker so pač cenejši in narobe je, da študenta tretirajo kot polno zaposlenega in mu dajejo tudi take naloge in odgovornost (ki je seveda ne more nosit, ker ga pravno nič ne zavezuje).




Kerensa* -> RE: Kam to vodi... (8.9.2010 11:26:49)

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i
jaz delam za 550€ (kemijski tehnolog, 12 let izkusenj,za mano je kar nekaj projektov-itak brez dodatka pri placi itd.)

A se zaje*avaš? Mislim... oprosti, no, ampak vedno znova me presenečajo zneski plač, za katere delajo izobraženi ljudje.
NE MORE IN NE SME bit placan boljse kot zaposleni!!!

Po mojem mnenju pa lahko, če dela bolje od zaposlenega.




m_o_i -> RE: Kam to vodi... (8.9.2010 11:36:15)

ne,kerensa, nic ne zahebavam-bi si pa zelela, da bi bil to hec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pisker je poln, pokrovke ni vec; samo porodnisko se dam skoz in gremo novim zmagam naproti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Tanja55 -> RE: Kam to vodi... (8.9.2010 11:39:17)

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

tanja55 - mislim, da res nisi "gotala pojnta"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Se mi ne da, sori. Verjamem pa, da obe razmisljava v isto smer, samo ti hoces videt kako je zaposlenemu slabo, studentu pa fajn. Jst sem ti napisala, da tud studentu ni fajn. Kolk dobijo studentje konkretno v vasi firmi in kolk zaposleni...je pa druga zgodba. Se vedno pa pravim, da tko kot je, ne gre nikamor in tud nikjer drugje tega ni. Tolk pojnta sem zihr gotala, ceprov sem druzboslovka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




tashan -> RE: Kam to vodi... (8.9.2010 11:48:16)

Študent ali zaposlen, z izkušnjami in znanjem ali pa brez, če tiho trpiš ali pa se buniš, včasih ti nič od tega ne pomaga, ker:
V skladu z dokumentacijo, ki mi je pred kratkim prišla pod roke, je določeno slovensko državno podjetje, ki se že dalj časa utaplja v rdečih številkah za svojo nujno rešitev najelo strokovnjaka iz tujine. Seveda je strokovnjak predlagal zmanjšanje stroškov hkrati pa modernizacijo podjetja. Dotično slovensko državno podjetje je podpisalo pogodbe, ne s slovenskimi izvajalci, temveč s predlaganimi tujimi izvajalci (verjetno gre zgolj za naključje, da tudi ti prihajajo iz iste države kot prvi omenjen strokovnjak), ker pač slovenci ne posedujemo "dovolj" strokovnega kadra. No ja. K pogodbi je seveda moral biti priložen poimenski seznam z opisom strokovnosti vseh, ki jih izvajalec pooblašča za izvajanje modernizacije. Kaj mislite koliko od 16 navedenih strokovnjakov je imelo kakršen koli naziv/titulo? Jedan jedini dipl. ing.! Sploh ne dvomim v njihovo strokovnost, pridobljeno najbrž z izkušnjami. A nikakor in nikoli ne verjamem, da v Sloveniji ne živi vsaj 5 dipl. ing. ali magistrov.
Ampak tako pač naša država ceni svoje delavce in znanje svojih ljudi pridobljeno na svojih fakultetah.
Ali drugače: ko se plačuje iz davkoplačevalskega denarja, je tujec brez dokazil o izobrazbi vreden več kot sodržavljan s tremi titulami.

Mislim da ne gre za vprašanje "kam to vodi", ker smo že itak zašli.




danaja37 -> RE: Kam to vodi... (9.9.2010 10:57:32)

Joj, naj že ukinejo to študentsko delo.
Preveč je tega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]