pelin
|
V življenju še nisem bila pijana.... tudi v najstniških letih ne.Poglavitni vzrok mojega negativnega odnosa do alkohola se vleče kot nekakšna fobija že iz otroštva. Kaj lahko nekontrolirano konzumiranje alkohola naredi iz sicer čudovitega , ljubečega in prijaznega človeka, sem žal prevečkrat videla.Poglavitni pekel naše družine je bil alkohol, kateremu se moj oče ni znal upreti. Žal...Zavidala sem vsem tistim otrokom, kjer so se starši prepirali zaradi nezvestobe , finančnih težav, pomanjkanja ljubezni...vsega tega pri nas ni bilo (vsaj v mojih očeh ne). Le ta presneta pijača.Alkohol mi je bil precej časa nekak kriterij pri izbiri prijateljev in partnerjev. Njihove kvalitete,pa naj so bile še tako gromozanske, so v mojih očeh izhlapele, takoj, ko so prijeli za steklenico. Z dosti dela na sebi, sem zadeve in moje predsodke nekoliko omilila, vseeno, pa se moram zelo kontrolirati, da mojemu ne težim, če kdaj spije kakšno pivo. Osebno sem mnenja, da natreskan človek ni nikoli prijeten...Vsaj jaz nisem še takšnega srečala. Tisti, ki je zaradi pijačke nenormalno dobre volje in ves vzhičen, je zame nadležen kot podrepna muha, da ne govorim o tistih, ki postanejo sto na uro korajžni in prepirljivi . Dobre volje in prijeten za družbo si lahko brez težav brez alkohola... poleg tega,pa ti prijetni dogodki potem ostanejo v spominu dlje časa in ne le do takrat, ko ti jih odpihnejo alkoholni hlapi. Moraliziram?Ne..Samo nizam občutke, ki so v meni zasidrani že iz otroštva. V teh letih sem na žalost srečala res veliko ljudi, ki imajo podobne izkušnje kot jaz. Ne, ne obsojam vseh tistih, ki pijete alkohol, hočem, le poudariti, da je za marsikoga v vaši bližini pivo v vaših rokah vse kaj drugega, kot prijetna, osvežilna in neškodljiva pijača. Tista meja in besede:" Ja jaz vem koliko ga nesem..." je pa tudi velikokrat kar tako nekaj... Tudi jaz se po svoje strinjam s Kalbotom in podobno mislečimi, vendar.... čeprav sta bila moja starša oba kadilca, nimam jaz zaradi tega nobenih posledic..zaradi očetovega pijančevanja, pa kar dosti...Pa še tega pristnega starega....resničnega: Grunta (kmetije) ni še nihče zakadil, zapil pa že marsikdo...
< Sporočilo je popravil pelin -- 7.9.2010 19:02:31 >
|