|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako pa kaj alkohol?
7.9.2010 18:49:07   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

- ali pijete alkohol ali ne?
pijem ga kadar mi zapašeuser posted image

- zakaj ja in zakaj ne?
ja zato, ker se mi pač včasih zlušta kaj, ne redno, občasno pa ne vidim razloga, da ne bi.

- če ga ne pijete - kako ga tolerirate pri drugih (in kdaj)?
kljub temu, da občasno kak kozarček "zvrnem, ne toleriram pitja do kome, pa kozlanja in vseh nastalih posledic...mislim, da ima vsak neko mejo, ki pa je ne sme prekoračit .Pa tud vožnje pod vplivom alkohola ne toleriram

- če ga pijete - kje in koliko in kdaj?
ob veseli družbi, odvisno tudi od razpoloženja, doma ob večerih včasih kak radler, ponavadi enega ali dva...po kaj več sem tak že pafuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
7.9.2010 18:51:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR
joj kako se nasmejim, ko se spomnim, takrat je bilo pa res noro :D

Bo treba ponovit', a? user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 52
7.9.2010 18:54:33   
Shorty_

joj kako se nasmejim, ko se spomnim, takrat je bilo pa res noro :D

Bo treba ponovit', a? user posted image

datum je znan, generalka je 17.9. ponovitev pa 25.10 a neuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
7.9.2010 18:56:30   
Kerensa*

Se strinjam... čeprav zna bit', da ponovitev ne bo v LJ, ti imaš pa neke čudne probleme s tem. user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 54
7.9.2010 18:59:00   
pelin
V življenju še nisem bila pijana.... tudi v najstniških letih ne.Poglavitni vzrok mojega negativnega odnosa do alkohola se vleče  kot nekakšna fobija že iz otroštva. Kaj lahko nekontrolirano konzumiranje alkohola naredi iz sicer čudovitega , ljubečega in prijaznega človeka, sem žal prevečkrat videla.Poglavitni pekel naše družine je bil alkohol, kateremu se moj oče ni znal upreti. Žal...Zavidala sem vsem tistim  otrokom, kjer so  se starši prepirali  zaradi nezvestobe , finančnih težav, pomanjkanja ljubezni...vsega tega pri nas ni bilo (vsaj v mojih očeh ne). Le ta presneta pijača.Alkohol mi je bil precej časa nekak kriterij pri izbiri prijateljev in partnerjev. Njihove kvalitete,pa naj so bile še tako gromozanske, so v mojih očeh izhlapele, takoj, ko so prijeli za steklenico. Z dosti dela na sebi, sem zadeve in moje predsodke nekoliko omilila, vseeno, pa se moram zelo kontrolirati, da mojemu ne težim, če kdaj spije kakšno pivo.
Osebno sem mnenja, da natreskan človek ni nikoli prijeten...Vsaj jaz nisem še takšnega srečala. Tisti, ki je zaradi pijačke  nenormalno dobre volje  in ves vzhičen,  je zame nadležen kot podrepna muha, da ne govorim o tistih, ki postanejo sto na uro korajžni in prepirljiviuser posted image . Dobre volje in prijeten za družbo si lahko brez težav brez alkohola... poleg tega,pa ti prijetni dogodki potem ostanejo v spominu dlje časa in ne le do takrat, ko ti jih odpihnejo alkoholni hlapi.
Moraliziram?Ne..Samo nizam občutke, ki so v meni zasidrani že iz otroštva. V teh letih sem na žalost srečala res veliko ljudi, ki imajo podobne izkušnje kot jaz. Ne, ne obsojam vseh tistih, ki pijete alkohol, hočem, le poudariti, da je za marsikoga  v vaši bližini pivo v vaših rokah vse kaj drugega, kot prijetna, osvežilna in neškodljiva pijača. Tista meja in besede:" Ja jaz vem koliko ga nesem..." je pa tudi velikokrat kar tako nekaj...
Tudi jaz se po svoje strinjam s Kalbotom in podobno mislečimi, vendar.... čeprav sta bila moja starša oba kadilca, nimam jaz zaradi tega nobenih posledic..zaradi očetovega pijančevanja, pa kar dosti...Pa še tega pristnega starega....resničnega: Grunta (kmetije) ni še nihče zakadil, zapil pa že marsikdo...  

< Sporočilo je popravil pelin -- 7.9.2010 19:02:31 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
7.9.2010 19:09:15   
Shorty_

Se strinjam... čeprav zna bit', da ponovitev ne bo v LJ, ti imaš pa neke čudne probleme s tem. user posted image

čaki čaki kje pa? pa ne sme bit 30.10. ker imam takrat že zasedeno taščin abraham, mora bit vikend prej

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 56
7.9.2010 19:09:49   
Anonimen
Pelin, ne gre mi lepo citirat, zato bi komentirala samo tvoj zadnji odstavek oziroma rekla, da se strinjam, v osnovi. Sicer posledice kajanja lahko da boš čutila, ko boš (če boš) umrla kako let ali več prej zaradi cigaret. Ampak...vsa ostala leta oziroma desetletja boš (in si) kljub nikotinu preživela normalno. Kar za alkohol ne moreš reči. Ta uničuje, čeprav ne direktno pod nos ali v usta otroka.

Razlika med kadilci in alkoholiki je običajno velika - strasten kadilec ve in prizna, da je kajenje škodljivo - ampak kadi, ker mu pa paše. Strasten alkoholik to redko prizna oz. šele v trenutku, ko se odloči za zdravljenje.

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
7.9.2010 19:13:21   
Kerensa*
čaki čaki kje pa? pa ne sme bit 30.10. ker imam takrat že zasedeno taščin abraham, mora bit vikend prej

Če bo lepo vreme in če ne bo premraz, bo kar na "moji" barčici na morju. Če bo pa mraz, pa na dobri, stari lokaciji. V vsakem primeru pa 23. oktobra.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 58
7.9.2010 19:16:40   
Shorty_

Če bo lepo vreme in če ne bo premraz, bo kar na "moji" barčici na morju. Če bo pa mraz, pa na dobri, stari lokaciji. V vsakem primeru pa 23. oktobra.

Naj pada dež i bo mrzlo! ne grem na barčico, stara lokacija je zakon!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
7.9.2010 19:20:30   
Kerensa*
Seksaj se...

Aja, Ta-kratka... tist' pacient je odpovedal tako prevoz, kakor kakav... lahko greva na en'ga ta kratkega, če hočeš. user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 60
7.9.2010 19:33:30   
Shorty_

Seksaj se...

Aja, Ta-kratka... tist' pacient je odpovedal tako prevoz, kakor kakav... lahko greva na en'ga ta kratkega, če hočeš. user posted image

hm ti ne obljubim nič, ampak možnost je
a smile- ni kratek :)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 61
7.9.2010 19:42:36   
Kerensa*
Hja, no... ravno do 22-ih te pa tudi ne bom čakala. Zdaj sem čist' razočarana, ker mi je šel kakav v 3 p.m., ampak ajde... bo že. user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 62
7.9.2010 19:53:06   
Udb
Alkohol pijem, ja, ko mi zapaše. Vina ne maram, poleti spijem kakšen radler, pivce. Me pa ene 2x na leto prime, da bi se ga napila (kakšna fešta pa tako). Nisem pa še nikoli toliko spila, da ne bi vedela zase ali kaj podobnega. Poleg tega nikoli ne pijem in vozim.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 63
7.9.2010 19:56:58   
Shorty_

Hja, no... ravno do 22-ih te pa tudi ne bom čakala. Zdaj sem čist' razočarana, ker mi je šel kakav v 3 p.m., ampak ajde... bo že. user posted image
ti javim ok?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
8.9.2010 9:16:43   
jagoda77

- ali pijete alkohol ali ne?
- zakaj ja in zakaj ne?
- če ga ne pijete - kako ga tolerirate pri drugih (in kdaj)?
- če ga pijete - kje in koliko in kdaj?

- zelo redko nekajkrat letno, na kakšnem žuru
- nimam potrebe po pitju alkohola... raje si privoščim čaj, kavo enkrat na mesec,.... škoda mi je denarja
- če drugi pijejo, naj... dokler meni kdo pijan ne teži... na te zadeve sem pa alergična... moj je isti kot jaz, skoraj nič alkota... ne bi mogla imet partnerja, ki bi moral bit vsaj enkrat na teden v gostilni in spit 10 piv (pač prispodobno rečeno)
- pijem samo na žurih...to je pa tko ene 5x letno, pa še takrat kozarec dva... za dobro voljo :)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 65
8.9.2010 10:23:46   
tashan
Ja, zdaj mi je pa jasno zakaj je kava v oštarijah tako draga. Na alkoholu ni mogoče zaslužit, če se tako malo pijeuser posted image .

Predlagam, da spišemo pobudo za spremembo naše slovenske himne, ker nikakor ne ustreza moralni zavesti večine Slovenčkov.

Pod črto pa:
Tudi jaz se ga ne nacejam (več), spijem pa še tu in tam, pač kolikor mi paše.
In tudi jaz nikoli! ne sedem za volan, če nekaj popijem. Slovenske ceste naj bi bile že brez pijanih voznikov med najbolj nevarnimi v Evropi tako, da - res nikoli po pivu za volan.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 66
8.9.2010 12:17:22   
hariba
Ne pijem, ker imam do alkohola iz določenih razlogov hud odpor, prav gabi se mi.
Imam zelo grenke spomine  na otroštvo in mladost zaradi večno pijanega očeta, ki je  trpinčil psihično in fizično vse okrog sebe.
kasneje, ko sem bila že poročena in imela 3 otroke, je moj mož , imel prometno nesrečo z zelo opitim voznikom, pripeljal je po nejgovi starniu. Mož je bil na licu mesta mrtev.
Moj zdajšnji partner na morju ali kakšnem rojstnem dnevu spije pivo ali bambus, tudi pred otroci, vozim pa potem jaz, čeprav on sploh ni pijan.
Sem pa v času srednje šole ga nekajkrat napila,  2 krat kar ornk, ker me je zanimalo kaj hudiča fotr in njegovi pajdaši, pa pol zapite žlahte vidijo na tem alkoholu. Jaz v tem, ko se mi je vrtelo v glavi in sem bruhala, nisem občutila nič prijetnega, zatto sem s temi podvigi  nehala za vselej. do nesreče sem za novo leto še spila kak kozarec, po njej pa se ne spomnim, da bi še spila kakšno kapljico alkohola.
Moralizirat in filozofirat se mi pa ne da, sem le na vprašanja odgovorila.

(odgovor članu tashan)
Neposredna povezava do sporočila: 67
8.9.2010 12:21:38   
hariba
Aja kako toleriram? Do pijancev, sploh tistih, ki pijani razgrajajo ali pa v takšnem stanju vozijo imam pa ničelno toleranco. Ne prenesem jih. Tudi na piknikih in r dnevih, kjer teče alko v potokih se ne počutim dobro in, če vem da bo tako, tja ne grem

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 68
9.9.2010 9:12:12   
mišk

- ali pijete alkohol ali ne? Pijem
- zakaj ja in zakaj ne? Ker mi občasno prav zapaše
- če ga ne pijete - kako ga tolerirate pri drugih (in kdaj)? Čeprav sama občasno pijem, ga v dosti primerih ne toleriram. Recimo, če si zaradi alkohola tečen, nasilen, žaljiv, postaneš (v neg. smislu) "drug" človek. Če pijan voziš, če je pijanost konstantna, če ne znaš rečt ne alkoholu,...
- če ga pijete - kje in koliko in kdaj? Pijem na žurkah, v gostilnah, na koncertih. Parkrat na leto. Včasih v treh mesecih spijem eno malo pivo, včasih pa kar nekaj flaš v večeru. To je res zelo poredko. Ponavadi pijem pivo, na kakšnih zidaniških žurkah pa bambus. Žgano zelo redko, le če so kdaj kakšne promocije in probam.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 69
9.9.2010 9:32:54   
kalbo
No, pa smo pri tem, kaj vse lahko alkohol (ko je zlorabljen) povzroči, čeprav ga sploh ne tretiramo kot drogo. Navezujem na eno prejšnjih tem.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 70
9.9.2010 9:35:35   
Kerensa*
Intermezzo... Kalbić, a 'maš FB?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 71
9.9.2010 9:38:55   
*miska.mcc*
pijem pivo. vcasih nobenega, vcasih pol, vcasih celega, vsake tolko pa tudi 3-4.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 72
9.9.2010 9:41:02   
*miska.mcc*
aja, zakaj?
ker mi je fiiiin! in mi vcasih nenormalno zapase.. pri drugih ga toleriram. oz. nimam odnosa do drugih, dokler se ne tice mene. ko pa se zacne tikat mene (v negativnem smislu), pa se odstrasnim.
kler pijanega, tečnega cloveka nima smisla terat stran. lazje in bolj sigurno je, ce se sama odstranim.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 73
9.9.2010 9:45:47   
kalbo
Mam, in?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 74
9.9.2010 9:51:41   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Mam, in?

A me s kakšnim posebnim razlogom ne klikneš al'...? user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Moško ime
SaMaa

Katero ime izbrati?

Val (29%)

Nik (45%)

Lovro (26%)

Število vseh glasov: 154

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!