ronja
|
- ali pijete alkohol ali ne? Ne. - zakaj ja in zakaj ne? Ker mi ni všeč - v prvi vrsti vonj - nekaj kar mi smrdi, težko pogoltnem, če ni res nujno treba (kako zdravilo kdaj). Poizkusila sem enkrat 1 dl piva in enkrat 0,25 dl vina (ob različnih priložnostih) in nobenkrat mi ni bilo všeč. Prijatelji pravijo, da sem dovolj nora brez alkota, da ga ne rabim . Na maturancu smo skakali iz nekih visokih skal in so mi na koncu fantje prišli čestitat - meni ni bilo jasno: saj so tudi oni skočili! Pa so rekli: ja, samo ti si bila edina trezna . Ne vidim nič dobrega, zakaj bi morala to pit in ker mi okus ni všeč, ne vem, zakaj bi se silila. Gosti sok je pa super! Rum v tortah (namočiš s sokom od kompota, kamor daš 1 žlico ruma), recimo mi je pa všeč - verjetno zato, ker večina alkohola izhlapi in ostane večinoma samo aroma. Vseeno za otroke delam sladice brez alkohola. - če ga ne pijete - kako ga tolerirate pri drugih (in kdaj)? Če se ga prijatelji napijejo, nimam nič proti. Če bi lubi večkrat kozlal po celem stanovanju, bi imela proti. Ko je brat (večkrat) kozlal, nisem imela proti , me je pa malo skrbelo zanj, da svojih problemov ne rešuje na pravi način in sem mu poizkušala pomagat.Pri bratu sem bila zelo tolerantna, ker je bil najstnik, ni imel familije, takrat me tudi pri lubiju ne bi toliko motilo, itak ne bi jaz pucala;), čeprav me res niso nikoli privlačili fantje, ki so se na veliko nalivali ali hvalili s tem, koliko so popili... Nekak se mi je vedno zdelo, da če je to tisto, kar imajo o sebi za povedat oz. za pohvalit, potem že ne morejo bit ne vem kaj . Lubi spije kdaj kako pivo, vendar se skoraj nikoli ne napije (ni navajen, zato se vedno ustavi pri 2 pivih, ne zaradi mene, ker mene itak takrat navadno ni zraven, ampak ker njemu ni za bit ves mačkast naslednji dan). Nimam nič proti, če spije pivo, ko mu zapaše, bi se pa vprašala, kaj je narobe, če bi mu zapasalo vsak dan. Vsakodnevno uživanje alkohola mi ni, pa tuid če je malo. Vem, da to ne škoduje telesu, dokler je v malih količinah, vendar mene tu bolj skrbi psiha. Ne maram občutka, da se brez nečesa pa ne da. Zato tudi ne bi tolerirala, da bi se napil vsakič, ko bi se šel zabavat. Všeč mi je, da se zna zabavat brez alkohola. In všeč mi je, da mi ni treba bit policaj: da vem, da pijan ne bo vozil, pa da se glede alkohola kar strinjava. Obema se tudi zdi brezveze zapravljat za alko, ki nama ni všeč, če si lahko privoščiva nekaj, kar nama je. Sem pa zelo proti alkoholu na cestah;sem imela tudi zelo boleče in dolgotrajne izkušnje s tem, da nekdo tega ni upošteval. Tistemu fantu nisem zamerila, ker se je sam čisto dovolj sekiral, sem pa proti temu, da vozijo ljudje pijani in če sem zraven, potem navadno jaz vozim, ker itak ne pijem (zato so me meli prijatelji zelo radi, hehe;). Na živce mi grejo samo tisti, ki ti težijo, ko naročiš nekaj brezalkoholnega. Mene so v službi in družbi čisto sprejeli, da pač ne pijem, zdaj tudi nisem več edina; njemu včasih še malo težijo, če naroči gosti sok, ampak gre na boljše. (ženskam je to lažje, se mi zdi). Največji "problem" alkoholnih pijač pri nama je to, da mi je zanimivo delat koktejle, pa ni veliko brezalkoholnih, hehe.
|