Kerensa* -> RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev... (7.9.2010 8:14:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja razumem kerenso, da je prepričana, da cigaret ni škodljiv za njene otroke Nisi me prav razumela (ampak, kakor vidim po napisanem, nisi edina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Jaz ne trdim, da cigaretni dim ni škodljiv za moja otroka. Vem, da je. Nisem namreč kadilka, ki o kajenju in vsem z njim povezanem ne bi imela pojma. Točno vem, kateri strupi so v cigaretih, koliko jih je in kakšne so potencialne posledice aktivnega in pasivnega kajenja. Oboje je škodljivo tako zame, ki aktivno kadim, kot tudi za tiste, ki so v času mojega kajenja v moji bližini in zaradi tega kadijo pasivno. Tukaj bi bolj držala (čeprav bi se tudi pri tem dalo debatirati) Kalbova izjava: IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Mama, ki kadi v prostoru, kjer spijo in živijo njeni otroci ni slaba mama, je pa definitivno neodgovorna in egoistična. Mirno priznam, da sem, kar se mojega kajenja tiče, neodgovorna in egoistična, sploh v primeru, ko lahko, kakor nekateri temu pravite, "uveljavljam zakon močnejšega". Nekje na tej temi sem že napisala, da moja morala pri mojem kajenju večinoma odpove. Tako pač je. Posledica tega je lahko mimogrede tole: IZVIRNO SPOROČILO: pety78 preziram ljudi, ki kadijo in se pri tem ne ozirajo na druge! Ne, da bi se zagovarjala, ampak če izvzamem svoja otroka (in g. Moža, ki je tudi kadilec), se smatram za tolerantnega kadilca. Ko sem v stanovanju nekadilcev, mi na kraj pameti ne pade, da bi tam poskusila prižgat' cigaret'. Grem na balkon, pred vhod, kamorkoli že - v stanovanju ne. Ko sem kje zunaj v družbi nekadilcev, se večinoma potrudim, da roko odmaknem tako, da se jim dim ne kadi v obraz. Pri stalni družbi že vem, kaj in koga moti - in če je poleg mene nekadilec, ki ga dim ne moti, potem ne pazim tako zelo. Če bi pa imela v svoji družbi koga, kogar bi dim 100%-no motil, potem pa poleg njega ne bi kadila. No, je pa tudi res, da se potem verjetno ne bi tako zelo veliko družili, ker bi se jaz počutila omejeno, tega pa ne maram. Bi pa še dodala vprašanje - a se ljudi ocenjuje (npr. prezira) izključno na podlagi tega, da so nekorektni kadilci... al' se mogoče vzame v obzir še kakšno drugo dejstvo? Saj ne vem, koga naj dam za primer, ampak... a če bi bila Mati Tereza in Nelson Mandela nekorektna kadilca, bi ju prezirali izključno zaradi tega, vse ostalo, kar jima je v ponos, bi pa zanemarili? IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Si pa upam trditi, da bi kadilec, pred katerim bi spustila en velik, smrdljiv prdec, pa še enega in nato še enega, rekel, da sem nekulturna, čeprav s tem njegovega zdravja ne bi tako ogrožala... Evo, jaz ti tega ne bi rekla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Bi pa, če bi tvoji prdci preveč (za moje pojme) smrdeli, odprla okno (če bi bili v zaprtem prostoru). Istočasno pa tudi ne zamerim, če kdo zaradi kajenja v stanovanju odpre okno. Tudi jaz imam vsa svoja okna konstantno vsaj na kiper odprta (poleti pa na stežaj).
|
|
|
|