Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi principessablu, nobenih neumnosti ne pišejo, ampak te skušajo malo prizemljit OK, recimo, da razumem strahove tvoje mamo in tvoje - no, jih ne razumem - razumem samo, v čem je problem. In ni mi jasno, kkao lahko recimo tvojo mamo tako strašansko skrbi, kaj bi bilo v primeru, če ti umreš in se potem tvoj mož naseli pri njih. Če skušam zadevo prijicirati na našo familijo mislim, da bi moji starši z veseljem sprejeli v hišo mojega moža in najine otroke, če bi se mi kaj zgodilo in ne bi bilo druge možnosti. Ga sprejemajo kot del družine. In če misliš, da je tvoja naloga, da vse prodaš, da se otroci ne bi spričkali razmisli raje malo o tem, da jim privzgojiš take vrednote, da se za dediščino sploh ne bodo pričkali, pa je problem rešen. Glede vprašanja pa: naslov res nima veze. Če pa umrete v pravem zaporedju je pa res možno, da nekaj deduje tudi otroj iz 1. zakona tvojega moža. Ampak tudi če tvoja mama vse proda in vam razdeli, se darila štejejo pri dedovanju in če je nekdo zelo vztrajen in se loti te stvari dokazovati, lahko vedno izterja nujni delež ali pa vam zagreni življenje, če vam ga hoče. Zato je v takih primerih vedno najbolje in najlepše "živeti v slogi" in imeti dobre odnose s svojimi bližnjimi. Bravo! Boljše se ne bi mogla izrazit. Doma imamo lep primer tega, kaj se zgodi, če se svojci skregajo za dediščino - da mi gre na bruhanje... Zato sem tudi odgovorila v tej temi, ker me take stvari zelo razjezijo. Ob tem, da taki, ki se obremenjujejo s tem, ponavadi živijo na račun drugih (moža, dediščine...), sami pa niso v življenju nič koristnega naredili. Če mene vprašate, sploh noče ničesar podedovat, denar, če ga ne zaslužim sama, se mi prav gnusi. Dela razdor med ljudmi, dela alkoholike, lenuhe in ničvredneže... Razen redkih izjem. Sploh pa, jaz s čovekom, ki pozabi na otroke, ki jih ima, nebi mogla biti. Ima očitno privzgojene popolnoma napačne vrednote in če bo le priložnost, boš kmalu na istem. Če bo sreča, mogoče ne, te bo pa mogoče v kaki drugi situaciji razočaral. Očitno nima preveč razvite čustvene inteligence - zame to ni človek, ima samo obliko človeka. Fuj, rak družbe...
|