Gina -> RE: vrtec-stalni naslov pri starših-dedovanje (30.8.2010 19:36:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: principessablu jaz jo čist razumem...zakaj bi npr.moj mož dedoval ogromno hišo,če se npr. meni kej zgodi,vlagal ni pa nič...tukaj se gre samo za prijavo bivališča in glede na veliko težav,ki jih imajo nekateri je moja mama previdna...je pa to moj 2 mož...tako da je še bolj previdna...zanimal me je če moja mama umre.dedujem jaz....če umrem jaz,deduje moj mož z otroci pa čeprav nismo živeli v tej hiši..a zdej razumeš v čem je fora?in pol si mož najde drugo in živi v tej bajti z mojim očetom...ma mami pravi da ni šans,razmišlja o vseh možnostih... JOj, ampak meni se vseeno zdi smešno.... Prvič dedovanje nima veze s stalnim bivališčem spljooooh. Drugič, tvoj deduje samo če tako tvoja mama ali oče, potem pa še ti umrete - sprašujem se, kako ti je lahko sploh mar, kaj on deduje ko si mrtev, da ne govorim, da deduje en majčken delček, ker če je recimo oče še živ, itak on deduje pol, ostalo polovico pa deduješ ti in recimo tvoj brat ali sestra, in če tebe ni več, dedujejo vsi tvoji otroci in mož v enakih delih. Realno to pomeni, da bi tvoj mož dedoval osmino ali šestnajstino hiše - kako bo v tem delčku živel mi ni jasno, hiše navadno nimajo 400m2, da bi mu pripadlo vsaj 25-50m, tako da ob 100m2 veliki hiši bi mu pripadlo7m2 hiše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. In ti, ki ga kao ljubiš, mu ob svoji smrti tega ne bi privoščila, čeprav recimo hipotetično ne bi imel kam iti s tvojimi otroci vred... ne štekam kakšna ljubezen je to. Pa četudi si drugič poročena, ga menda ja toliko spoštuješ, da bi hotela da kaj za tabo deduje, al kako? V bistvu ga ne priznavaš za enakovrednega partnerja. Pa razumem da nočeš za časa lajfa da je kaj nanja napisano, razumem, varnost je le varnost, ampak ko umreš, halo.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tretjič tvoj mož bo za tabo dedoval tako ali tako, četudi bi ga ti razdedinila, bi dobil nujni delež in to četudi, kot so že punce napisale, stanuješ v ameriki. Še več, četudi nisi poročena, pa živita na nekem naslovu skupaj več kot dve leti, četudi nista prijavljena tam, pa nekaj ljudi lahko potrdi, da je to res, on deduje za tabo. Oz. če imata otroka skupaj, vi takoj štejete za izvenzakonsko skupnost, tako da avtomatično deduje za tabo. Četrtič, edina realna stvar, ki lahko skrbi mamo, če je on prijavljen pri vas + dejansko stanuje pri vas je ta, da ga kasneje težje ven vrže vkolikor se vidva ločita pa on noče ven iz hiše. Vendar tudi to ni nerešljiva stvar, ker menda v enem letu s tako tožbo prideš na vrsto in dobi deložacijo. Vsaj slišala sem za take primere ravno ta teden. Pa še ena reč je hipotetično malce zoprna, če bi on imel dolgove pa bi rubežniki prišli rubit stvari iz hiše, se hipotetično lahko zgodi, da bi vam kaj iz hiše odnesli - čeprav v praksi to ni ravno tako, tako da je tudi ta reč zelo hipotetična in malo verjetna. Večinoma to ne gre ravno tako. Kar se tiče, da bi on prodal vse skup bi lahko samo, če bi bilo to vse nate napisano, recimo spodnji štuk hiše ali kaj takega, vendar je spet čisto vseeno, kje je kdo prijavljen, važno je samo, ali sta vidva v izvenzakonski skupnosti oz. poročena ali ne.
|
|
|
|