bomboncek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Nisem rekla, da profesorji zaslužijo malo - meni se zdi njihova plača prav fajn, takoj menjam . Samo da ni tako velike razlike, kot nekateri mislijo, da je. Ker to je pa res. Večina jih pač misli, da imajo vsi čez 2000 E plače, kar pa niti približno ni res. kar se dodatnega zaslužka v službi tiče, pa nisem govorila o profesorjih, ampak o svojih sodelavkah - in jaz mimogrede nisem zaposlena na faksu. No, lej, če primerjam dve enako stari, obe zelo sposobni in ambiciozni punci (ne mislim sebe, jaz še nisem tam), ena je dr. tu, druga je učiteljica v oš, pač lahko napišem, da ima prva nižjo plačo. Kaj je to takega? Plačane kotizacije in dnevnice in potni stroški za seminarje? Za te učiteljice, s katerimi sem se pogovarjala, ti lahko povem, da jim kotizacije in bivanje na seminarjih plačajo, pa potne stroške tudi. Se super znajdejo in grejo potem kar cela familija z njo in se imajo krasno. Meni se je to prav fajn zdelo, da lahko tudi tam napreduješ in da jih podpirajo v tem. Meni se to ne zdi narobe. samo nočem, da ljudje mislijo, da imamo bajne plače, ker nam skoz nekdo rit odnaša. Ker si morajo ljudje pri nas kar lepo sami najt projekte in iz njih dobivajo plačo. Če nisi dovolj dober, da nimaš dovolj člankov, itd... potem pa projekta ne dobiš. ma daj ronja, tu si pa res ustrelila kozla. cela familija da gre z učiteljem na seminarje, hahaha, še dobro da se učim kontrolirat svojo inkontinenco, ker mi pomalem beži v hlače. res. kakšne ti klamfaš. na stroške osnovne šole bo šla familija na seminar in se imela fajn??? ma bejži no bejži, še dnarja za malce nimajo in učitelji si jo plačujejo sami, prav tako kosilo, za razliko od tega kar raja misli, da imajo še to zastonj, ti pa kar seminarje s familijo, hahaha. sem bila tam in zdaj sem tu, zato obe področji poznam več kot odlično. in tudi vem o kakšnih plačah se govori in tistih 2.000 ki jih ti omenjaš se da krepko, krepko zmnožit. za zelo malo lastnega dela, z veliko prelaganja na asistente in ostale strokovne nepedagoške sodelavce, nekoliko na študente. pa ima dr. žlico v medu. in o neplačanih objavah raje ne bi. že vsaka akademska inštitucija ima nekaj svojih publikacij, kjer redno objavljajo in kasirajo mastne honorarje, če že ne točk v sicrisu, da ne govorimo o učbenikih, vajah, delovnih zvezkih, monografijah, vložek dela pa minimalen. prinesejo ti nekaj svojih fotokopij s predavanj, nekaj raziskav, ki so jim jih naredili študenti in ajd bomboncek sklamfaj mi ven iz tega eno monografijo, outsourcaj, insourcaj, naredi kar hočeš, samo da bo v naslednjem študijskem letu izšla. rodi stvori.
|