TomTaylor -> RE: kuharice - golaž za 25 ljudi (26.8.2010 14:39:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Pa jest v golaž ne dajem bočnika, ampak stegno oziroma pleče, ker nikoli nisem maral žvarovne. Stegno oziroma pleče se pa lepo skuha in se kar topi v ustih. Da napolnem 13 litrski kotel, dam 6 kil mesa in 6 kil čebule, pol do celo buteljko kabarne suvinjona in ene tavelike pelate. Liter golaža je pa nekje za tri do štiri osebe. Če rabiš še kak nasvet, pa kar na dan z besedo. "žvarovno" jz porežem stran kolikor se jo pač da porezat, nekaj mi je pa všeč da jo je, ker da golažu en tak poseben žmoht. Pleče mi je pa v golažu všeč, kadar ga skuham recimo 1 kratno porcijo za kosilo, ker če pleče cmariš in greješ cel dan na ognju, razpade, bočnik pa ne. Golaž iz bočnika je ponavadi naslednji dan še boljši, tisti iz pleča je pa naslednji dan že skoraj pešta (Jz pa rabim golaža za 2 dni). Za takoj pojest je pa "plečni golaž" za prste polizat, to se pa definitivno strinjam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Kalbo, na kolikšnem ognju (ali nad žerjavico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) in koliko časa pa potem kuhaš, če sem prav razumela, da kuhaš na ognjišču? Moram pa upoštevat, da se bo bočnik kuhal vsaj še 1x dalj ane?
|
|
|
|