Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 8:34:08
|
|
|
|
eelyy
|
Jutro! Odpeljala T. v vrtec Lina spi,zdej bom pozajtrkovala in šla spet pospravljat. V soboto grem res v lesnino po T. sobico naročit,potem, bo končno vse na svojem mestu. Kar se tiče šparanja: pri otrokih se neda šparati oziroma vsaj jst neznam (vsak mesec jim kupiim,kaj novih cunj,ker je vedno premajhno kaj in potrebujeta kaj novega).Igrače dobita,če je kaj v akciji še posebno drugače jim vsak mesec dokupim kakšno malenkost. Včeraj sem bila na pogovrnih uricah in smo se pogovarjale z vzgojiteljicam o hrani,da za toliko starostne otroke ni primernan se nenajejo,ker takih obrokov nejejo doma in jih v vrtcu tudi težko sprejmejo.drugi mesec bojo imeli indijske jedi na tak način bo sladica ali kaj vmes. Tako,da medsabo starši moramo nekaj narediti da bojo kej spremenili,ker vzgojiteljic neupoštevajo .
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 8:52:03
|
|
|
|
majana79
|
eelyy, sej obstajajo državne smernice glede prehrane jasličnih otrok, ki bi jih vrtci morali upoštevati smernice - klik ne vem, naš vrtec ima uravnotežene in dobre obroke, vsaj glede na jedilnik, ki je javen in je vsak teden (no skoraj) objavljen na spletnih straneh če imate koga v svetu staršev naj potem to predoči ravnateljici in naj vam povejo zakaj ne upoštevajo tega drugače pa dobro jutro, zunaj diši po snegu
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 8:59:11
|
|
|
|
betty.ford
|
evo, fordova mama tle diši, diši... in sneg zagotovo bo, ker imam pritisk ohoho! koalčka, še več takšnih postov!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 9:00:11
|
|
|
|
betty.ford
|
pred Hoferji pa grozno! so zasedli vsa parkirišča! kaj imajo danes tam?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 9:07:50
|
|
|
|
koala.cek
|
danes se odpre hofer tudi v našem kraju. ko sem šla mimo ( to je bilo ob 7 uri zjutraj ), je bilo polno folka in varnostnikov. recimo da sem se malo zamislila.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 9:21:17
|
|
|
|
PapuaNG
|
jutro, smo spali odlično. Včeraj sva šla z mojim po službi na premiero dokumentarca od big footov, tko da je mami pazila malega in ga pol dala spat-je zaspal ful prej kot pri meni Pa pol se je tut sam enkrat zbudil...bo morala večkrat mami dat spat Me je pa čist prjel, da bi šla na kak koncert od big footov...nisem bla že sto let, pa so mi še zmer ful fajn. IZVIRNO SPOROČILO: šivilja Papua - a maš kej vez na zemljiški knjigi? nop. Bom pa marca dežurala tam, no, ko me pač pokličejo, bo treba kej narest...del prakse na sodišču. Desci-moj si mi sploh ne upa več rečt, da je kaj razmetano. Zdej je itak on več al manj doma, ker nimajo nič za delat, tko da on kuha pa včasih tut kej pospravi. No, kopalnice se še ni lotil, bo zgleda mene počakala. Sem se pa včeraj smejala-sva se lih pogovarjala z mojim, da mava še kar pospravljeno, čez pet minut pa mami reče, da bi lahko kaj pospravila, da zgleda, kot da je bomba padla kaj čmo, drugačni kriteriji...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 9:21:51
|
|
|
|
maja1488
|
Jutro! Se je lepo prebudit v sončen in mrzu dan. Spali...hm nekako. Bo treba bundo oblečt.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 9:34:56
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: betty.ford pred Hoferji pa grozno! so zasedli vsa parkirišča! kaj imajo danes tam? lol akcijo
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 10:05:51
|
|
|
|
eelyy
|
Jst še lahko pospravim ko je T. v vrtcu,drugače imam doma kar bombo pa sem doma in kaj delam....hodim zaa njim in poberem palčke in tisto kar razmeče dajem na kup,da lahko vsaj mimo hodim od igračk Majana; sem prebrala hvala za link.Mah za malo se mi zdi,da hodi domov vedno lačen,ker se nenajejo vsi otroci tam ne samo moj mulček in pred spanjem zaspi lačen.Imamo objavljen jedilnik,ampak je vzgojiteljica povedala da tam lepo vse piše,ko pa dejansko to pride na krožniku je pa stvar drugačna( nevem no: makaroni s paradižnikovo omako in mozarelo to itak otroci nebojo jedli)in na tak primer še drugačnih kosil.Da negovorim o pohanem paradižniku . Sem danes srečala eno mamico sošolko od Tiana sem ji povedala,je rekla d aje takoj za to nekaj naredimo in itak bomo dali naprej.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 10:08:16
|
|
|
|
nikolet
|
evo bila v vrtcu, trgovini, na kavi, zdej sem pa že vse pospravla in testo naredila za pico pa sonček je
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 10:30:01
|
|
|
|
nikolet
|
pri nas v vrtcu, majo pa kar vredu prehrano in sem kar zadovolna pa vseeno hodi moj sinko domov ful lačen v vrtcu kot pravi vzgojiteljica poje čisto vse, vprašanje je samo če ne dobi premalo , drugače pa skojz hvali kojk je dobro .... no ja naš je tudi velik in močen fant in lahko da zarad tega mal več rabi grem pico delat
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 11:17:59
|
|
|
|
koala.cek
|
oja, pri nas lačna ko volka. ne mine dan, da ne bi imela v avtu kakšen kruh, krusončke, jogurte, jabolka. vse to pojesta med vožnjo proti domu. ali pa ko gremo iz vrtca, za 15 minut posedimo na bližnjih igralih in v miru pojesta. in pred kopanjem pojesta večerjo ( ala juhica, gres, riž, evrokrem, in obvezno pred spanjem še flašo čokoladnega mleka ) pa v vrtcu baje pojesta vse. tavelik gre pa itak po trikrat iskat hrano. so mi že povedali, da nič ne preplačamo vrtca kar se hrane tiče.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 11:26:15
|
|
|
|
maja1488
|
Pri nas prideta tut lačni domov.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 11:50:02
|
|
|
|
PapuaNG
|
eh, naš je vedno lačen, tko da pomoje ni fora količina hrane v vrtcu. Lahko po tem, ko poje svojo večerjo, komot še pri meni kej prigrizne, ker ne prenese, da nekdo je, on pa ne pač, so jedci naši mulčki. Kaj bo šele, ko malo zrastejo...bankrot! No, za hrano gre že itak ful keša, sploh če nočeš na s-budget scenah bit. Sva se z mojim pogovarjala, kako bi prišparala pri hrani...že za mulca tok zagoniva-sam mleko zanj (adaptirano) je 60 evrov na mesec. Sva celo razmišljala, da bi po dooolgem času iz sojinega oz. riževega mleka midva prešaltala na kravje mleko, ker pri nas gre skor liter mleka na dan, včasih tut več
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 13:00:12
|
|
|
|
Tanja_
|
Dan! Ja, hrana je res svinjsko draga.Jaz si precej natančno vodim stroške in gre za hrano na letni ravni daleč največ denarja, na drugem mestu je avto, na tretjem tamala. Šele potem zadaj nekje so npr.obleke, kozmetika...Pa ne vem, če se da kaj prišparat-včer sem šla npr.v trgovino, kupila 3 čebule, 2 jogurta, 2 banani in 10 dag sira in sem tam pustila 7 €. Mislim, pa vse skup nič za pokazat. Sicer pa, sem v službi, je dolgčas in bom kmalu popokala domov. Upam, da bom šla lahko kej spat, ker smo od 3 zjutraj pokonci-ne vem, kaj je s tem otrokom.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 14:57:21
|
|
|
|
PapuaNG
|
tanja, se strinjam-za hrano gre ogromno keša. Pa jst tut ne vem, kje bi lahko prišparala, razen, če res začnem kupovat s-budget, kar se mi pa upira. Se tolažim,da je kvalitetna hrana naložba v bolj zdravo prihodnost. Ker če se bomo filali s hrano, škropljeno s pesticidi in drugim sranjem, bo na stara leta še pa još težav. Da o zmanjšani plodnosti sploh ne govorimo. Ko sem delala diplomsko, sem prebrala dost tega na temo kmetijskega onesnaževanja in samo vprašanje časa je, kdaj si bomo (oz bodo) nehali zatiskati oči pred resnico.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 17:57:15
|
|
|
|
maja1488
|
Jst im moja plodnost sva zaključili, torej lahko jem špricano hrano čimveč!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 18:17:59
|
|
|
|
Dudica1
|
Čer! Nisem prebrala,ampak kaj pa dobi za nagrado vrtec ki zmaga v pampers nagradni akciji?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 18:23:53
|
|
|
|
maja1488
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 Čer! Nisem prebrala,ampak kaj pa dobi za nagrado vrtec ki zmaga v pampers nagradni akciji? Prvih 5 vrtcev dobi po 5.000€
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 19:10:24
|
|
|
|
PapuaNG
|
kočerja in kuhinja pospravljeni, po vrtcu sva šla z malčkom ujet še malo sončka na igrišče, zdej ga itak nekaj časa ne bo. Sneg, bljak. Sploh nimam kaj obut Bo treba v šoping po hitrem postopku. Zdej pa kopanje pa - izležavanje. Verjetno bom kopanje kar mojemu poturila, itak je cel dan spal, ker so ga včeri žural. Prav mu bodi. Še kosilo sem morala jst skuhat.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 20:06:45
|
|
|
|
majana79
|
Čer! Otrok spi, škornji so pripravljeni, puhica tut. Še malemu spakiram buce, če bo slučajno res sneg, ko bova šla domov. Zdej lahko zapade sneg. Itak ga pa nič ne bo, tko da... velik govorjenja malo snega Utrujena sem za dol past.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 20:13:56
|
|
|
|
Dudica1
|
15cm ga bo baje pri nas bo sigurno
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 20:14:27
|
|
|
|
koala.cek
|
čer, mi smo pa imeli kulturni večer. je 200 cicibančkov prepevalo in med njimi naš tavelik poba. je bilo fletno. zdej pa grem brskat po hladilniku. mislim, da je notri sama pijača . mi ne bi nič škodoval kakšen koktajl s svežimi limetami, al pa pomarančami, intd...grem probat.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 206809 - 2.del 25.11.2010 20:16:26
|
|
|
|
Tanja_
|
Jaz sem tud utrujena. Se mi zdi, kot da ima ta teden že 10 delovnih dni. Jutri bi mi čist pasalo bit doma. Pa še na banko moram v center-ne vem, kako naj to skombiniram k majo tak butast delovnik. Do treh pa ne bi jutri v službi čakala na popoldansko rundo odprtja.Pa kaj nimajo kakega zakonskega roka v katerem ti morajo račun zapret, če daš zahtevek?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
porokaksenciKoliko vas je stala celotna poroka (obleke, prstani, svatba, slike,...) na osebo0-50€ (
27%)
50-100€ (
17%)
100-150€ (
11%)
150-200€ (
4%)
200-250€ (
6%)
250-300€ (
35%)
Število vseh glasov: 244Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!