|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 II. del
3.9.2010 10:59:54   
emma83
Dobro jutro!
Ena za vse zaspanke. Jaz sem zjutraj za zajtrk jedla kosmiče z mlekom in me tako zgaga peče, da je joj. Pa vem, da mi mleko ne paše ampak so mi kosmiči tko zadišali, zdaj pa imam.

naša beba vse najboljše.

škorpijonček čestitke, obleka je bila verjetno še prav a ne?

malaneli ne sekiraj se toliko zaradi gibov, glavno je da čutiš , jaz mojega škrata čez dan ful slabo čutim, potem se pa zvečer in ponoči začnejo akrobacije. Da se pomiriš pa le vprašaj G, če je vse v redu.

simonmojca pa kje imaš ti to G? A v Leonišču? Pa to ne morem verjeti, da taki debili delajo z nosečnicami.

renesme tudi jaz se strinjam z ostalim, ti kar piši, ful te rada berem, ker tako realno napišeš vse. Točno vem, da idealno po porodu ne bo, da bova z mojim navzkriž prišla, da bom hotela včasih kar oditi in vse pustiti ampak je bolje, da se tega zavedam že zdaj, ne pa da gradim gradove v oblakih in pričakujem, da bo vse oh in sploh. Potem šele depresija udari, vsaj po mojem mnenju. Itak se bomo vsi trije morali navaditi na novo življenje.

porodni načrt: lahko si ga pripraviš, koliko ga bodo upoštevali je pa vprašanje. Bistveno je po moje, da res sodelujemo z babico, da jo poslušamo in delamo tako kot nam govori.

nadinne držimo pesti za tvojega, da dobi službo.

pajac jaz sem svoje včeraj še zlikala in dala v vrečke, me je pa moj nahrulil zakaj to že zdaj počnem. Pravi, da jih bom itak še enkrat prala, da me toliko pozna.

jogi jaz sem od Lagee kupila, takrat ko je bil znižan v BC. Je pa antialergijski in še nekaj anti, pa zdaj ne vem točno kaj.

Tko pokomentirala sem  mislim, da vse, zdaj pa delat naprej.

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 426
3.9.2010 11:32:57   
aleunam
Dan!

Ogromno se piše tukaj gor, pa še sploh na porodniški nismo. Kaj še-le bo. user posted image

Porod... Jaz včasih za trenutek pomislim nanj, ampak se zaenkrat ne sekiram. Saj itak ne vem kaj me čaka. Me pa muči zdaj ta epiduralna, do naslednjega pregleda se moram odločiti... Kaj pa vem, injekcija v hrbtenico. user posted image  Če bi bila 100%, da so potem popadki "nežnejši"... Imam pa v MS v vsakem trenutku na razpolago epiduralno, če se le prej "naročim" na njo (da me anesteziolog pregleda). user posted image

Mene fantič tako prijetno brca, da bom prav pogrešala to. Saj komaj čakam, da ga primeva v roke, ampka biti user posted image  je zelo fajn. In moram povedati, da se ful dobro počutim kot user posted image  (če pozabimo na občasno tiščanje, boleča rebra, križ, nerodno obračanje v postelji user posted image ), prav všeč sem si. user posted image  Sem se pa malo prehladila, grlo in nos me prav pečeta, ostalo je še ok. Stres, hladno vreme, včeraj sem pila tudi hladno vodo in rezultat je tukaj.

Danes sem dobila vabilo za šolo za starše. Se mi zdi kar pozno, začnemo komaj naslednji četrtek. 

Renesme, hahahahahaha, sem se nasmejala kot že dolgo ne - dobro te je oblekel dragi. user posted image user posted image user posted image  Zakaj pa keksi v porodnišnico? Predvidevam, da zaradi prebave.

Škorpijonček, čestitke! user posted image user posted image user posted image

Simonmojca, predlog za bolniško ti lahko napiše tudi nadomestni G, sicer pa upam, da si zrihtaš svojega. Smo pa najbrž vse v tej user posted image  kdaj morale k drugemu, smo le v času dopustov.

Urša08, jaz sem razmišljala o tistem iz Recinkota, je res poceni, pa me včeraj moj prepričuje, zakaj ne bi Dormeo-ta. In naj bi ga kupila njegova starša. Saj, kakšno zadevo komot dasta zraven, se pa cene gibljejo od 85€ do 130€ za velikost 120x60cm.

Oprema. Če bo vse po sreči, jutri oz. v nedeljo nabavimo rabljen voziček, potem vzmetnico naj bi njegova starša nabavila, posteljica je doma, čakamo nekaj rabljenih oblačil, moja mama pa je zadnjič kupila 2 paketa pampersk, 20 tetra plenic, vso kozmetiko (no, danes grem še po hladilno mazilo) in banjico. Potem pa bo že kar nekaj zadevic pri hiši in bom lahko mirneje zadihala. user posted image

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 427
3.9.2010 11:54:10   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: emma83

pajac jaz sem svoje včeraj še zlikala in dala v vrečke, me je pa moj nahrulil zakaj to že zdaj počnem. Pravi, da jih bom itak še enkrat prala, da me toliko pozna.

user posted image user posted image to zdaj poveš user posted image user posted image user posted image user posted image No jaz jih ne bom še enkrat prala, jih bom kar lepo zlikala in pospravila  Ni šanse da 2x likamuser posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 428
3.9.2010 11:58:55   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: aleunam

Porod... Jaz včasih za trenutek pomislim nanj, ampak se zaenkrat ne sekiram. Saj itak ne vem kaj me čaka. Me pa muči zdaj ta epiduralna, do naslednjega pregleda se moram odločiti... Kaj pa vem, injekcija v hrbtenico. user posted image  Če bi bila 100%, da so potem popadki "nežnejši"... Imam pa v MS v vsakem trenutku na razpolago epiduralno, če se le prej "naročim" na njo (da me anesteziolog pregleda). user posted image

Popadki so ob epiduralni anesteziji neboleči. Kar nekaj jih poznam, ki so šle rodit z epiduralno in je ne morejo prehvalit. Sicer se je porod malo zavlekel ampak ni bolelo nič. Jaz pa sem pa prevelik zajc za epiduralno tako da se gremo naravnega poroda tudi v drugo...

Renesme, hahahahahaha, sem se nasmejala kot že dolgo ne - dobro te je oblekel dragi. user posted image user posted image user posted image  Zakaj pa keksi v porodnišnico? Predvidevam, da zaradi prebave.

Ne ne.. lakote user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 429
3.9.2010 12:06:53   
pajac
No danes sva s Petrom le našla druga vrata v CSD Kamnik user posted image user posted image user posted image In dobila sva vse papirje, še za atija... Ker pa uradno spadam pod CSD Ptuj bomo vlogo oddali po pošti. Zdaj samo izpolnim, ko se vrnemo iz morja nesem še v službo, da mi potrdijo, materinsko in osebno sem kopirala - za vsaki slučaj, ker bom oddala po pošti... In voila user posted image gotovo.

Je pa res poenostavljeno glede na to kako je bilo pred 3 leti.. Se še spomnem kako so me iz CSD Ptuj klicali,  če mislim oddati papirje za nego in varstvo otroka, glede na to, da mi je porodniška potekla user posted image user posted image user posted image user posted image ....

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 430
3.9.2010 13:16:13   
Renesme**

ne, če si še lačen po zajtrku, kosilu ali večerji, sej prvič smo jih skoraj vsak dan dobili za malico tamal paketek, je kar prav prišel...
Drugače pa če ne prideš v sobo ravno na obrok (tako kot sem jaz prvič- ob 19ih zvečer sem večerjala, ob 7ih zjutraj sem bila pa ravno že v sobi za zajtrkuser posted image ), si lahko lačen...pa prav pride kakšen piškot.

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 431
3.9.2010 13:16:52   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: nadinne

Porod...jaz tudi zadnje čase razmišljam o tem, ampak hočem biti optimist. Upam da bom lahko normalno rodila in da se bo beba obrnila na glavo...baje še prečno leži. Res si ne želim carskega reza! Malo me je tudi strah prereza presredka...predvsem zato ker to še vedno delajo tako rutinsko...ne vem zakaj bi morala ženska imeti brazgotino, če res ni niujno potrebno...
če pa grozi raztrganina, potem pa seveda je upravičeno in boljše.

v tej knjigi ravno pise o prerezu presredka in kako radi ga delajo rutinsko, ker porodnicar lahko to potem lepse sesije, kot pa raztganino. Je pa sam avtor proti rutinskemu prerezu in navaja razne studije, da je bolje, da te otrok sam raztrga (ce sploh te), da lazje in hitrje po tem okrevas. Jaz bom imela napisano v porodnem nacrtu in bom tudi na to posebej opozorila v P.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 432
3.9.2010 13:19:26   
emma83
IZVIRNO SPOROČILO: pajac

user posted image user posted image to zdaj poveš user posted image user posted image user posted image user posted image No jaz jih ne bom še enkrat prala, jih bom kar lepo zlikala in pospravila  Ni šanse da 2x likamuser posted image

Ma ni šans, da jih še enkrat perem in likam. user posted image user posted image Bo še ena runda 20 kosov za oprat in zlikat, pol je pa to to. Moj je bil tečen, ker je gledal TV, jaz pa skoraj nad njegovo glavo z likalnikom opletam, nič drugega, ga poznam. user posted image user posted image user posted image

Evo zdaj sem pa ugotovila, da mi je v prejšnjem postu vse smajlije ven vrglo, zdaj pa ne morem več popraviti. Eh ta RR je kr neki zadnje čase.

Mene pa zvečer doma ful zebe, pri nas bo še trajalo, da zalaufajo kurilno sezono. user posted image Vsaj zvečer bi lahko malo vklopili gretje.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 433
3.9.2010 13:22:15   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: maa2010

Porod...jaz tudi zadnje čase razmišljam o tem, ampak hočem biti optimist. Upam da bom lahko normalno rodila in da se bo beba obrnila na glavo...baje še prečno leži. Res si ne želim carskega reza! Malo me je tudi strah prereza presredka...predvsem zato ker to še vedno delajo tako rutinsko...ne vem zakaj bi morala ženska imeti brazgotino, če res ni niujno potrebno...

v tej knjigi ravno pise o prerezu presredka in kako radi ga delajo rutinsko, ker porodnicar lahko to potem lepse sesije, kot pa raztganino. Je pa sam avtor proti rutinskemu prerezu in navaja razne studije, da je bolje, da te otrok sam raztrga (ce sploh te), da lazje in hitrje po tem okrevas. Jaz bom imela napisano v porodnem nacrtu in bom tudi na to posebej opozorila v P.

prvič nisem imela ne britja, ne klistirja (sem imela ta bolečega naravnegauser posted image )...ne vem kako to zgleda...v porodni sem bila 1 ,5h do poroda...to bi vse še enkrat

drugače bi pa moj porodni načrt izgledal takole...čisto na kratko

prosim, prosim, prosim, ne me rezat, če ni nujno!!!

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 434
3.9.2010 13:25:02   
MalaNeli
Kako je s tem porodnim načrtom? Ga lahko oddaš v vseh porodnišnicah?

KURJAVA - mi2 greva okol 7 na sprehod, pa greva hitro hojo in potem ko pridem domov se do odhoda v postlo ne shladim :D tk da mi zlo paše. Mal gre kri po žilah bol hitro, pa je. Sicer pa imava do sta novanja 87 stopnic :D tako da če bi samo dol in nazaj šla :D bi mi spet postalo toplo :D.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 435
3.9.2010 13:33:22   
aleksa83
Škorpijonček čestitkeee : vse lepo vsemmm :)))

Mala beba : vse najboljše !!!

Sem danes videla mojo bebico, sem imela kontrolo, vse je vredu, normalno raste, sedaj sem v 28 tednu in ima 1.071kg, user posted image
Sem tako cela blažena, samo, da je vse vredu,...
So mi vzeli kri za toksoplazmo, pa še za nekaj, ne vem niti kaj, sem pozabla, ko sem vidla bebico :)))

naslednja kontrola :24.9

Tako laufam kuhat, sem danes bolj pozna,...
se še javim potem,...

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

Neposredna povezava do sporočila: 436
3.9.2010 13:37:36   
emma83
IZVIRNO SPOROČILO: Renesme**

drugače bi pa moj porodni načrt izgledal takole...čisto na kratko

prosim, prosim, prosim, ne me rezat, če ni nujno!!!

Tole pa jaz tudi takoj podpišem.

Eno neumno vprašanje: naslednji teden se pri nas začne šola za starše, moj gre seveda z mano samo na tisto predavanje o porodu in porodnih dobah, da dobi potrdilo. Zdaj pa mene zanima a oni tam tudi zelo nazorne slike poroda pokažejo? Malo me za mojega skrbi kako bo to prenesel.

Pa še tole vam posredujem posnetek poroda doma. Neka ženska na Danskem je svoj porod prenašala v živo na netu. Traja pa posnetek ene 40 sekund.

IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

Kako je s tem porodnim načrtom? Ga lahko oddaš v vseh porodnišnicah?

Mislim, da ga morajo povsod sprejeti. Je pa vprašanje kot sem prej napisala koliko ga upoštevajo.

KURJAVA - mi2 greva okol 7 na sprehod, pa greva hitro hojo in potem ko pridem domov se do odhoda v postlo ne shladim :D tk da mi zlo paše. Mal gre kri po žilah bol hitro, pa je. Sicer pa imava do sta novanja 87 stopnic :D tako da če bi samo dol in nazaj šla :D bi mi spet postalo toplo :D.

Jaz že zelo težko hodim, ker me boli križ in sramna kost. Saj se odpravim vsak dan za ene pol ure ven na sprehod, ni pa to to, da bi me ful segrel.

Neposredna povezava do sporočila: 437
3.9.2010 13:45:20   
MalaNeli
:( ja to pa verjamem da ful ni fajn. mene pa razn nekega nosečniškega išiasa, al ka je to nič ne matra. pa še to je bolš če se razgibam pa ne boli več tolk. 

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 438
3.9.2010 14:23:12   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: maa2010

Nadinne
, otroček ima še pa še časa da se obrne.. Peter se je obrnil tik pred zdajci, ko smo že skoraj bili dogovorjeni za zunanji obrat, pa še to iz rite na glavo...

maa2010 oprosti, vendar raztrganina nikoli ne zaraste tako hitro in lepo kot raven rez, zato menim, da če nekdo piše nasprotno nima pojma o čem govori!
Seveda se strinjam da imaš možnost izbire in pač zahtevaš, da te ne režejo, samo menim, da moraš vedeti kakšne posledice to potegne za seboj.
Raztrganina nikoli nima gladkega roba, kjer se začne lepa epitelizacija, brazgotino zato "vleče", celi počasneje in s tem z več možnostmi kakšnih komplikacij. O tem da pri raztrganini nimaš nadzora kako globoko bo šla, da ne govorim! Ko raztrganina zajame prevelik del presredka lako ostaneš inkontinentna za blato za vse življenje.

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 439
3.9.2010 14:31:13   
pajac

Eno neumno vprašanje: naslednji teden se pri nas začne šola za starše, moj gre seveda z mano samo na tisto predavanje o porodu in porodnih dobah, da dobi potrdilo. Zdaj pa mene zanima a oni tam tudi zelo nazorne slike poroda pokažejo? Malo me za mojega skrbi kako bo to prenesel.

Ja, v Domžalah so bile prav nazorne slike in sem takrat, ko sem 1. bila noseča celo eno nosečnico rihtala, ki je izgubila zavest. Moški so se pa neverjetno hladno držali, nisem pa preverjala če niso mogoče mižali...user posted image user posted image user posted image

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 440
3.9.2010 14:50:33   
Valentina85
Ema pri nas tudi kažejo ful slik, drug teden bomo baje celo filmček gledali, ker je lani en par posnel svoj porod in ga dal v dar porodnišnici, zdej pa to kažejo. 

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 441
3.9.2010 15:01:15   
emma83
Pol mu sploh ne bom povedala kaj ga čaka, sem mal žleht. Ne, resno saj vem, da cela zadeva ni noben bavbav ampka če mu povem tudi praga ne bo prestopil. Tudi ko gledava zdravniške nadaljevanke ali pa filme on kar glavo stran obrne, če je kaj ful krvavega. Bo že preživel.

(odgovor članu Valentina85)
Neposredna povezava do sporočila: 442
3.9.2010 16:36:30   
majabar
skorpijoncek in mala beba, cestitke!!!!!user posted image
Vceraj sem dala kri za test HIV in vzeli so vzorec izcedka, danes sem oddala urinza Sanford, v ponedeljek imam citologijo (bris, vzamejo malo sluznice), v sredo grem po izvide za HIV, v petek imam pa pregled pri zdravniku.
Sem pa zdaj spet zaskrbljena. Pred odhodom sem sla na CSD in vprasala glede starsevskega nadomestila. Rekli so, naj pooblastim nekoga, ki bo urejal papirje in ni problema. Zaposlena sem bila vsaj 12 mesecev v zadnjih 3 letih in izpolnjujem pogoje. Danes je nesel moj bratec vse na CSD in so rekli, da nisem upravicena do nicesar, ker bo otrok rojen v tujini in ne bo imel slovenskega drzavljanstva. A tega ni vedela, ko sem bila tam osebno in sem rekla, da bo otrok rojen v Kolumbiji?!?! Zdaj brskam po internetu in naj bi se dalo urediti dvojno drzavljanstvo na veleposlanistvu v Bogoti. Zdaj posiljam maile na vsa mogoca mesta, da dobim cim vec informacij. Brezveze, same komplikacije.
Moram se se potoziti, da vedno bolj pogrsam druzino. Sem mislila, da bo vedno lazje, a je vedno tezje. In moj dragi ima neskoncno tezko nalogo, kako naj nadomesti vso ljubezen, ki mi jo je nudila druzina, recimo 10 oseb? Saj vem, da me imajo se vedno radi, ampak na tako daljavo je to zelo tezko...
Se grem malo zdivjat, vceraj sem 35min na Orbitreku zmogla z lahkoto, sem Ipodu poslusala slovensko glasbo, me je kar nosilo:).

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 443
3.9.2010 17:30:30   
Renesme**
majabar- upam, da bosta vse uredila glede denarja in državljanstva, jaz sem zmeraj mislila, da ima otrok avtomatično slovensko državljanstvo, če je mati Slovenka in državljanstvo tiste države v kateri rodišuser posted image

Glede domotožja pa ne vem...upam, da ne bo še huje, ko enkrat štručko dobiš v roke...saj bo, potem te pride oče obiskat, a ne??
Je bilo pa to tudi meni najhuje, ko smo 2 leti nazaj premišljevali o tujini, men se je kar bledlo , še to, da tamala ne bo več imela istih vzgojiteljic od vrtca, pa da bodo drugi otroci mi je bilo grozno...da ne govorim o družini..ni lahko biti v tujini...saj enkrat pa nazaj prideta pa boste takrat z domačimi nadoknadili!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 444
3.9.2010 17:33:08   
simonmojca
Dan punce

srečanje uspelo - DEŽJA NI user posted image

ja ginekologa imam v leonišču - moj G. je zakon in njegovi sestri ena A, sam un nadomesti G. je pa katastrofa in sej ni panike če te 1x vzame drug sam, da me bo pa še ta drugič in nato še 3, ker se sestri v pisarni za naročanje ne bo dalo pogledati v knjižco kdo je moj g. halo in me dala spet k nadomestnemu TO PA NE.
No danes pokličem in dobim drugo sestro kot včeraj (je bila pa zdraven) in jaz ji rečem, da želim imeti kontrolo pri svojem G. in da mi ta pravica pripada, ter da komot grem 1t kasneje ali pa prej na kontrolo - samo naj pove kdaj. Ona men začne, da itak imam datum 30.09 in to je to, ker mi je tudi sestra včeraj lepo (ja valda) povedala, da ni možno. No uglavnem jaz vstrajam in potem ona vsa TOGOTNA reče a vi veste kdaj ima vaš g. sploh prosto in ji rečem, da ne in če mi lahko pove user posted image  ona pa meni s povdarkom reče PRVEGA OKTOBRA (itak najprej vsa zmedena nahitro računam v glavi - halo) in ji pol rečem PROSIM ČE ME ZAPIŠETE ZA TA DATUM, KER JE SAMO 1 DAN KASNEJE - halo una včeraj mi je pa govorila, da je na dopustu. Sestra je samo utihnila in me vpisala za 01.10  user posted image JEJJJJJ. Tako da nasledna kontrola je 01.10.2010 user posted image

No ja to je to

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 445
3.9.2010 18:58:14   
emma83
simonmojca še dobro, da si ohranila mirno kri, meni bi po moje že para iz ušes pihala. user posted image

Punce jaz sem vsak popoldan tako zaspana, da bi morala imeti zobotrebce v očeh, da mi veke narazen drži. Kaj naj naredim? Itak na noč spim skoraj 10 ur, ker sem že najpozneje ob pol desetih v postelji (po navadi), vstajam pa tam mal pred sedmo. Jaz bi eno tako veliko, močno kavo zdajle. Samo, če jo spijem, vprašanje kako bom ponoči spala. user posted image

Grem malo na zrak.

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 446
3.9.2010 19:12:16   
pikizenc
majabar evo če ti bo v pomoč - glede državljanstva otroka velja Zakon o državljanstvu http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200724&stevilka=1211

Ta določa:

4. člen

Po rodu pridobi državljanstvo Republike Slovenije otrok:
1. če sta ob njegovem rojstvu oče in mati državljana Republike Slovenije;
2. če je ob njegovem rojstvu eden od staršev državljan Republike Slovenije, otrok pa je rojen v Republiki Sloveniji;
3. če je ob njegovem rojstvu eden od staršev državljan Republike Slovenije, drugi pa je neznan ali je neznanega državljanstva ali je brez njega, otrok pa je rojen v tujini.

Tukaj padeta ven in ni avtomatičnega državljanstva. Ampak 5. določa:

V tujini rojeni otrok, katerega eden od staršev je ob njegovem rojstvu državljan Republike Slovenije, drugi pa je tuj državljan, pridobi po rodu državljanstvo Republike Slovenije, če je do dopolnjenega 18. leta starosti priglašen kot državljan Republike Slovenije ali če se do dopolnjenega 18. leta starosti dejansko za stalno naseli v Republiki Sloveniji z roditeljem, ki je državljan Republike Slovenije.

Torej logika je, da če ga takoj po rojstvu priglasiš, je državljan Slo in bi lahko dobila tudi nadomestilo.

Izjava o priglasitvi iz prvega odstavka prejšnjega člena in prvega odstavka tega člena se lahko vloži pri diplomatsko-konzularnem predstavništvu Republike Slovenije v tujini, upravni enoti ali ministrstvu, pristojnem za notranje zadeve.  (6. člen)

Če rabiš še kej, reci ... user posted image

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 447
3.9.2010 20:11:13   
simonmojca
aja še to sem pozabila - že 2tedna imam namen napisat - itak spomin

Če bo katera naročevala otroški voziček (bilokaterega) preko internetne strani SONČEK naj mi sporoči, ker imam en kupon za 20€ (ni velik je pa nekaj user posted image ) pa ji pošljem kodo kupona (tista ki bo prva imela željo ga dobi user posted image )

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 448
3.9.2010 20:12:52   
majabar
pikizenc, zlata si. Potem bi moralo res veljati, da gremo po rojstvu v Bogoto na veleposlanistvo z rojstnim listom in to je to. Morda zato en mesec ne dobim nadomestila, potem bi pa lahko slo. Bomo videli, kaj mi odgovorijo z UE in CSD. Ker birokracija isce vsako malenkost, vedno je nekaj, na kar se lahko obesijo, samo da ni treba placati.

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 449
3.9.2010 20:35:24   
pikizenc
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

pikizenc, zlata si. Potem bi moralo res veljati, da gremo po rojstvu v Bogoto na veleposlanistvo z rojstnim listom in to je to. Morda zato en mesec ne dobim nadomestila, potem bi pa lahko slo. Bomo videli, kaj mi odgovorijo z UE in CSD. Ker birokracija isce vsako malenkost, vedno je nekaj, na kar se lahko obesijo, samo da ni treba placati.

Ja mogoče bo kak mesec ven padel, možno bi blo pa sicer tudi, da ti kasneje tudi za nazaj izplačajo. Sam se je včash lažje pogovarjati z njimi, če mal zakonodaje poznaš, pa jim kar zakon navedeš. Te mogoče pol bl resno vzamejo.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......