darja.mark
|
No tkole, sem rekla da vam povem ko bom šla na davčno kaj je blo... Vglavnem, bom probala čim bolj na kratko, da ne bom napisala celega romana Pridem do 1. tete, h kateri me je poslal un receptor. povem za kaj se gre, gleda v računalnik in ji ni bilo nič jasno. Mi reče, da me bo poslala k tisti referentki, ki je imela čez moj primer, da pa ona misli da je do tega prišlo zato, ker je bil prikazan večji dohodek kot sem ga pa dejansko dobila. Ok, grem k drugi teti, ki je osebno izračlunavala vse skupaj in imela ta primer...spet 5 minut razlagam zakaj sem tam, nakar mi reče ja in kaj bi zdaj radi? Sem pač rekla da men tuki neki smrdi, da niti pod razno nisem mela takšne plače kot so oni zavedli. No in je začela brskat...vzela je debelo mapo papirjev z omare, začela gledat v računalnik, in mi reče. ja saj vi ste pa meli v letu 2008 dve službi wtf?? sem rekla kako to mislite dve službi. in pač pravi da sem bla zaposlena v dveh podjetjih naenkrat. Ko sem ji rekla naj mi pove podjetja, itak, mi je bilo vse jasno. Fora je v tem da je on mel najprej eno firmo, ki jo je pol zaprl in odprl drugo. Ona pa je misla da sem jaz delala v dveh naenkrat in dohodke ki so ji jih poslali z inšpekcije pomnožila krat dva. To je bil že prvi kiks. pol je rekla da so ji z inšpekcija poslali da sem mela plače v letu 2008 okrog 10.000 eur, kasneje so ji poslali novo cifro, 8.000 eur. Kar je itak bullshit če bi tolk v pol leta zaslužla (pol sem šla itak na porodniško in porodniška njih ne zanima, gre se samo za plačo) se pravi da bi mogla met mal manj kot 1500 eur plače , jaz sem jo mela pa 420. Kr neki. No ko je vidla da je itak vse narobe, je rekla da naj lepo napišem pritožbo, da osebno ne moreve nič naredit, ker rabijo uradno da spet odprejo primer. Tako da zdaj moram spisat pritožbo, poslat zraven še izpiske iz TRR za leto 2008, napisat koliko sem dobila plače v letu 2008 in še prosit za odlog tega plačila ki so mi ga poslali domov. Če bojo odlog upoštevali, se počaka da oni spet vse preverijo, če pa ne bodo ugodili prošnji pa pač plačam in na koncu vrnejo če se bo izkazalo da sem plačala po nepotrebnem. Vglavnem cela zmešnjava in pomoje da je on pač prikazal mojo plačo 3x večjo kot sem jo v resnici mela. Tako da zdaj napišem pritožbo in pač čakam kaj bo...