|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako zaspijo?
21.8.2010 21:36:21   
biga
Kako uspavate vaše dojenčke za dopoldansko in popoldansko spanje in zvečer? Moja 5,5-mesečna hči zaspi le na dojki, edino če sva v vozičku ali lupinici v avtu, bo tudi zaspala. V vozičku se občasno tudi razburja in jo moram dvignit ter uspavat na prsih. Dudo zavrača, čeprav ji poleg dojenja dodajam po flaški. Zvečer pa itak traja uspavanje, če ne zaspi ob hranjenju. Včasih jo moram parkrat dvignit iz posteljice, ker se zbudi in začne na vse pretege jokati. Ne pomaga, če jo ati nosi v naročju. Redko zako zaspi. Tudi če jo jaz, se dere in hoče dojko, nošenje ne zaleže. Bojim se, kako bo potem, ko se bom vrnila v službo. Za zvečer bi še šlo, ampak dopoldne bo pa morala zaspati pri babi. Do kdaj ponavadi taki otročki sami zaspijo? Saj vem, da je vsak drugačen, a me zanimajo izkušnje "mamic, ki so bile dude".
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako zaspijo?
21.8.2010 22:01:05   
marantz
Sem imela podoben problem! Pri meni se je situacija z uvajanjem goste hrane precej izboljšala. Potem je pa še duda zapalila in zdej zaspimo brez dojke. Stari pa smo osem mesecev.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako zaspijo?
21.8.2010 22:08:35   
biga
marantz, pa je sprejela dudo tako pozno, koliko je bila stara? Si ji jo že prej ponujala? Jaz sem obupala, ker se histerično dere, če ji jo uturim namesto dojke. Mogoče bo tudi pri nas kaj boljše, ko bo jedla GH.

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako zaspijo?
21.8.2010 22:56:29   
ribica.
A si probala z različnimi cuclji? Najprej ugotovi kak cucelj mu ustreza, mogoče bo potem dudo sprejela.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako zaspijo?
21.8.2010 23:07:31   
Lunanai8
Pri nas je bilo enako. Zdaj je star 3 mesece in prva dva meseca smo ga zaradi krčkov veliko nosili, zaspal pa je samo na dojki. Sicer se mi ne zdi nič narobe, če se dojenček uspava pri prsih, ampak jaz sem ga res imela že vsake pol ure na dojki, pa zbudil se je takoj, ko je pogruntal, da ni več dojke v bližini-posledično je zelo malo spal podnevi. V glavnem-začela sem z uspavanjem v vozičku ali posteljici. Po nekaj vztrajnih "dnevih" zaspanega joka (nisem ga pustila kar jokat, ampak sem ga vmes stalno mirila, stisnila k sebi, pocrkljala, nosila... in ga dala nazaj) je ugotovil, da ne bo dobil dojke za uspavanje in zdaj mi že par dni zaspi v vozičku ali postejici (joka le kakšno minuto, potem pa zaspi). Dude (nobene, smo probali 3!) prav tako (žal) ne mara.

< Sporočilo je popravil Lunanai8 -- 21.8.2010 23:09:53 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako zaspijo?
21.8.2010 23:17:01   
Anonimen
moja skoraj 3 mesečna punčka zaspi samo pri meni pa še to če se guncave na gugalniku al pa če hodve gor pa dol po sobi s tem da more met glavo na mojih prsih (je bol mehko user posted image ) drgač pri očetu al pa babici pa dediju noče zaspat razn če je res orng zmatrana...kak mesc nazaj jo je uspavalo tut to če sm jo v vozičku mela pa jo vozila gor pa dol po mestu zdej mi pa gleda...tut v avtu v lupinci več ne spi rajši gleda kdo jo vozi pa kam se vozi..mogoče če zadrema za kšne pou urce pol se pa zbudi..tko da ja samo pr meni pa še to samo če se gugave

(odgovor članu Lunanai8)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako zaspijo?
22.8.2010 9:49:40   
izgubljena_ovcka
Moj sedaj dveletnik je zaspal izključno na dojki do 13m. Potem sem ga zelo počasi začela odstavljati. Pri enem letu, ko sem ga imela vrh glave (uspavanje na dojki se je raztegnilo v eno uro in več) sem angažirala atija, da ga je dal v posteljico in držal za rokico (potem sem tudi jaz to počela). Smo probali že prej ampak ni imelo nobenega učinka razen huronskega dretja. No, pri 14m je šel v svojo sobico in pri 16m smo ga naučili, da je zaspal sam.

Jaz pravim da dokler je otrok dojenček (in to tudi do enega leta je) rabi telesno bližino in občutek varnosti, vedeti mora, da ni sam, da je vedno nekdo ob njem.

Zdaj pri drugem (počasi bo star 5 mesecev) se ne sekiram ampak poskušam uživat. Verjemite mi, potem ko je tega konec začneš pogrešat stiskanje v postelji v dvoje. In tega a razliko od prvega ne silim spat v svoji posteljici in spi mnogo, ampak res mnogo bolje kot prvi, ki sem ga non stop prelagala v posteljico. Je pa res, da sem drugemu takoj dala dudo (prvi mi zaradi "strašenja" pred njo še zdaj palec cuza) in zaspi z dojenjem ali včasih z dudko. Mora pa še vedno mamica ležat zraven, nihče drug ni dober. Pa si mislim naj pač bo tako, po enem letu se bomo pa lotili selitve k bratcu v sobico. Vsi drastični ukrepi prej so se nam izjalovili...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako zaspijo?
22.8.2010 11:54:41   
marjetica8
Naš je tud do 7m skoz zaspal na joški (zvečer). Čez dan smo ga morali pa guncat al v vozičku, al pa v zibki. Pol pa kr en dan več ni hotu joške in smo joško zamenjali z dudo. Od takrat  smo pol meli rahle probleme zaspat zvečer, nakar smo pogruntali naslednjo taktiko, ki sicer meni sprva sploh ni bla všeč: Ga odnesem v svojo postlo, se vležem zraven njega, se še malo pocrkljava in potem zaspi v 10 minutah. Pol ga nesem lepo v njegovo postlco in spi naprej. Pri tem je duda seveda nujen pogojuser posted image .  Čez dan smo ga pa navadli, da zaspi lepo sam v postlci. Ne vem v čem je fora da zvečer noče ampak tko je - vsak ma svoje fore, še odrasli, kako jih pol ne bo mel otrokuser posted image

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako zaspijo?
22.8.2010 16:20:51   
tassika
Pri nas je bilo do 4m enako, potem pa sem se prestavila v dnevno, jo podojila in jo je oči odnesel v posteljo, na začetku v zakonsko, sta se malo božala in je zaspala. Ko sem šla jaz spat, sem jo še malo podojila in prestavila v njeno posteljo. Ko pa smo ukinili večerno dojenje pri cca 6,5m ker ni več hotla in je dobila flaško, pa jo je odnesel direktno v njeno posteljico in je spala. PRi 7m smo jo prestavili v svojo sobo, ker se je pri nama začela zbujat in od takrat izgleda večerno obred, najprej večerna kašica, potem tuširanje, potem malo crkljanja v dnevni in na koncu postelja in flaška, dudika in ninika pa zaspi, če noče mleka, rabi vodo, važno samo, da nekaj sesa user posted image

Jaz mislim, da otroci z uvajanjem GH počasi dobijo nek ritem in navado in pred 6m niti ne dojemajo uspavanja kot obred. Jaz bi jo počasi navajala na posteljo brez dojke tako kot smo mi, podojiš jo v dnevni, tvoj partner jo odnese spat. Poskusite k kakšno niniko ali igračko, včasih zaleže, da ima otrok nekaj pri sebi, da se počuti varnega, mogoče kakšno tvojo kratko majčko.

_____________________________

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako zaspijo?
23.8.2010 6:18:02   
naja78
ojla!
Naš Lan 4 letnik-sam(smo zrihtali pred prihodom Gala.user posted image
Naš 5 mesečnik....po večernem ritualu(kopanje,hranjenje,spat)okoli 21 do 22 ure,ga odnesemo v posteljico,kjer se še nekaj časa premetava(cca 10,15 min),nato zaspi.
ali pa si zraven uležem in ga tudi zmanjka.
je pa res da vsaj 2 uri pred nočnim spanjem ne spi oz.ga ne pustimo.user posted image

vse je odvisno tudi od zahtev otroka(karakter,eni rabijo več....)in pa že od malce naučenosti-to že od tebe pričakuje.user posted image

Ps: po parih dneh odnašanja v posteljico bo sama zaspala.probaj....

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako zaspijo?
23.8.2010 10:44:28   
AnciM
Zvečer oba sama. Sem pa drugega na to navajala od prvega dne. Vsak večer sem ga dala zbujenega v posteljico in odšla iz sobe. Nato hodila tolažit in popravljat dudo.

Se mi pa 6 mesečnih upira podnevi. Zadnja dva meseca je podnevi bolj ko ne spal v vozičku. Sedaj ko je pa dež imava pa malo problemov s spanjem notri. Ampak vztrajam: Odložim in odidem. Pridem popravit dudo in potolažim ter spet odidem. Vsak dan je bolje. user posted image in včasih že zaspi sam.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako zaspijo?
23.8.2010 12:14:12   
charlyka
Naša 3 mesečna čebelica zvečer striktno zaspi na zizi user posted image Če se kdaj slučajno prebudi, začne jokcat, še enkrat na zizo za 3 minute in zaspi user posted image

Čez dan pa je včasih kar velik problem - če zaspi po hranjenju na zizi, je ok, če pa je po hranjenju nekaj časa budna in postane kasneje zaspana, pa se prav pošteno dere user posted image
Jo je treba guncat in nosit in to zna kar trajat. Če sva zunaj, včasih rata, da malo joka in nato sama zaspi, če ne, pa jo moram vzet ven iz vozeka in nosit.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako zaspijo?
23.8.2010 13:06:22   
m_o_i
popoldan po steklenicki zaspi na veliki postelji. vlezem se zraven njega, nasloni glavico na mojo glavo, nekajkrat flikne dudo ven in mu jo dam nazaj-in ga zmanjka.

zvecer kopanje, steklenicka, stiskanje cca. 5 min in ko dobi tezke veke, ga dam v kinderpet, lupcka, sepet na uho, da ga mam rada in da ga cuvam-in zaspi...

v vozicku ga itak odnese skoraj takoj, ce pa se ustavima pod kakim drevesom, kjer gleda listke, pa nekaj casa se oooh-a in aaah-auser posted image , potem ga pa odnese... sem mu tudi nad posteljico obesla listke iz kartona-ma ni boljsega user posted image

je pa res, da ze od prvega dneva ne prenese strasnega stiskanja in nosenja po rokah; mogoce zato, ker takoj zasvica-in to ornk! ze samo hranjenje je glede tega mucno, da bi se se pa stiskala, pa ni govorauser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako zaspijo?
3.9.2010 13:13:36   
ninu
Biga, pri nas je popolnoma isto - noče dude, flaške. Stara je 7 mescev.  Ko boš našla recept kako, se mi prooosim javi.
Sprobala sem vse možne znamke dud, jih kapala s sladkimi kapljicami.. Ko je sladko polizala dol je ne nisem več uspela prepričat da jo cuza. Jaz sem duda in edina dobra za zaspat - po eni strani sem tudi sama kriva, ker sem jo če je malo pojokala pri možu hitro jaz vzela v okrilje. Narava, hormoni.. mi nikakor ne pustijo da bi jo pustila jokat, niti minuto. Ko so pa taki mali cukrčki.
Doma imam že 4 letnico, pa je bila čisto drugačna - marala je dudo in flaško, pa smo jo vseeno razvajali in nosili. Še prehitro zrastejo in potihem moram priznat da mi ni hudga.
Res je, da GH uvede ritem, upam, da bom potem, ko bo to dobro laufalo tudi zmožna malo reda glede spanja naredi, tako kot ve, ki vam je že uspelo. Bom pa morala to "zrihtat" nekje do 11 meseca, ko bo treba v vrtec

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?