|
RE: 1.9. - bomo zmogle, bomo JA! 16.9.2010 12:06:52
|
|
|
|
2violina
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncnica 3 2violina, prava motivatorka si postala za nas. Smo res firbčne, ker si prava "zgodba o uspehu", ker ponavadi hujšanje in tek promovierajo tisti, ki so idealnih mer. Kako si ti začela s tekom? Kako si se motivirala, kaj pa obutev /sam ne reci mi, da si si kupla kakšn etekaške copate za 200 evrov, ker jaz potem kar odpadem... , ko jih nimam od kje vzet/ Punce, jaz sem tako tako, ko že mislim, da bo šlo, pa spet padem...ampak se skušam pobrati. Pri meni so boljši in slabši dnevi, ko že mislim da se imam pod kontrolo, pa spet gre vse k . Tolk me izčrapvajo krči, pol pa sem čist hin in lačna in..., pa nimam pravega časa, da bi si kuhala, kot naj bi... Ne vem, nekako se bom pač morala v roke vzet. Se pa trudim, da sem do 12ih na sadju, potem pa ostalo ločujem. Nesrečna s svojimi +10 kg. Tudi jaz imam večne probleme z nogami in bedri, zgornji del ni ne povzroča veliko težav. Ta teden se bojim da pri meni ne bo nobenega učinka, sem kar večkrat grešila. prav nesrečna sem, ker skoraj nič ne morem obleči, sem pa tolk trmasta, da si nočem kupit nič za 75 kg, ker imam dovolj za obleči za 65 kg. Torej SUMMA SUMMARUM: shujšam 10 kg, pa bo!!! , če ne pa v kopalkah Punce, dejmo, saj res ni lahko, trudimo za naprej in zase. Saj o začetku sem že pisala. Je pa nekaj vse je v glavi. In pri meni je bilo že veliko ne –uspešnih začetkov in hitrih vdaj. Zato sem vedela, da moram pričeti drugače. Ne samo z odrekanjem hrane temveč tudi z rekreacijo. Ko sem s kleti v dnevno sobo privlekla steper sem bila deležna marsikatere zbadljivke s strani domačih. Saj veš večni pričetek brez vztrajanj in odrekanj. Začetki mojih tekaških podvigov so se pričeli skupaj z najmlajšo hčerko. Skupaj sva šli en krog (3,6 km sedaj izmerjen) in ga malo pretekli in veliko prehodili. In tako z dneva v dan, vse dokler nama ni uspelo celotno razdaljo pretečt. Sama sem na netu našla, da moraš biti aktiven vsaj 30 minut (v 60-70% srčnem utripu), da se ti pričnejo topiti maščobe zato sem si nabavila merilnik srčnega utripa (cenen v Intersportu, ki je po 3 mesecih spustil dušo) in z njim v območju topljenja maščob trenirala na steperju, tekla pa sem pod »višjimi obrati« tudi vedno dlje kot 30 minut. Naslednja spodbuda za tek mi je bil tek na 5,5 v Radencih. Tja sem šla s prijateljico. Zame odličen rezultat mi je dal ponovnega elana……. Obutev – pričela sem s svojimi domačimi nike sport runing copati, ki sem jih imela »za vsak dan«. Ko sem dobila v Intersportu dobropis za uro pa sem si nabavila malo boljše copate (glede na to kam obračam nogo). Sem pronator. (spet našla na netu). Kupila sem si copate za 100 Eur. Se mi še ne zdi ravno ne vem kako velik strošek. Švic majice in tekaško jakno sem kupila v Hoferju v akciji in sem zelo zadovoljna. Hlače za tek pa v Intersportu (tudi v akciji). Zasoljena cena je vsaj zame le cena športnega modrčka (50 Eur a sem pri nakupu kuristila 20 % popust Hervis bon). Sicer lahko brez njega tudi tečeš. Sedaj pa tek preprosto potrebujem. ko tečem premišljujem o vsakodnevnih problemih, o obveznostih, o sitnih otrocih…… Da te potolažim Iz lastnih izkušenj ti povem, da sta mene moji dve najmanj izčrpavali in utrujali, ko sta bili majhni. Kljub temu, da je najmlajša bila še precej bolna in non stop po bolnišnicah. Počakaj, da ti zrasteta boš potem videla, ko boš imela doma enega ali kar dva pubertetnika. Grehi – tudi sama sem jih imela veliko. So zdravi, če so v mejah normale (moja ugotovitev). S tem ne shujšaš prehitro, telo se počasi prilagaja in ti z njim, zato je jo jo efekt manj verjeten. Verjemi, kjer je volja tam je moč. Verjemi vase, pojdi korak za korakom in iz svojega besednjaka črtaj besede kot so: -
samo danes še .... -
jutri začnem.... -
preveč sem utrujena, da bi ....... V življenju moramo biti pozitivni ...
|