Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa Enako, in ni lepšega, kot zvečer se stisnit, pa pomečkat tista dišečega otročka, pa gledat, kako se mu učke obračajo, medtem, ko te drži za roko. ne pa da siromak, tuli privezan v kopalnici, ja, saj potem pa res ne more spat, no. Pa daj, a ve, ko ste razburjene, žalostne, prestrašene, a pol kr tako zaspite? Maj es, revčki so otroc, k morajo med jokom zaspat. veš kaj... vsi otroci pa niso takšni crkljivčki... Jaz sem tudi poskusila VSE, da bi moj tamali spal, kadar je peljal večerne, popoldanske, nočne budne urice... Samo da sem poleg, pa začne skakat ob meni, niti za sekundo se ne zna/noče umirit... In ko si poskusil že vse, poskusiš še kakšno stvar, ki se ti zdi sicer drastična, samo ne veš več kaj nardit... in kaj je bolje - da otrok 5 mesecev vsako noč bedi tri ure, pa je cel dan koma zaspan in siten, starša pa nenaspana, pa še 2 otroka poleg... ali da dve noči joka, pa potem spi? tudi jaz sem proti uspavanju z jokom, pa ko je bila sila in smo hodili kot zombiji okoli, sem tudi na koncu to poskusila... pa priznam, tudi popustila, ker me je ganlo poslušat mojega otroka jokat, pa sem požrla nespanje in šla nazaj k njemu... ampak nekateri pa pač ne popustijo in so zato slabi starši?? ne vse v en koš metat, pa ne samo na svoje izkušnje gledat, ker otroci niso enaki... naš tudi ne zaspi taveliki postelji, pa če se trudiva ne vem kako, pač gre po svoje, skače, kriči... tudi meni bi pasalo, da bi tamali se stisnil k meni zvečler, pa kaj ko še čez dan vpije v objemu, ker se že kot 3 mesečni otrok ni maral stiskat... pa kradem poljube in ga stiskam malo na silo, malo pa lovim trenutke... hvala bogu, da sedaj niti nimamo večjih težav s spanjem, ampak če bi jih imeli, bi se verjetno marsičesa poslužila, če bi nič drugega ne šlo skozi... nekaj je otroka dat v posteljo že od malega, pa naj se z jokom izkriči, nekaj pa ko dobesedno izsiljuje in te obrača, ti pa koma hodiš naokoli, otrok pa ne spi, ker se mu pač fajn zdi. ja ne vem no, kako bi človek rekel staršu, ki otroka priveže v stol v kopalnici, mu vzame dudo in igračo, zapre vrata in posluša kako joka.
|