Zofy -> RE: Februarčki 2010-2. del (4.9.2010 21:50:37)
|
Čer" Pridno ste klepetale, je bilo vsaj kaj za prebrat[sm=smiley1.gif]. Mi smo z dopusta, bilo je lepo, vendar prekratko. Smo hodili tudi v hribe, vendar na lažje ture, ker je letos hodila tudi Julija. Vendar sva rabila vseeno 2 nahrbtnika, ker je za nazaj ponavadi ali spala ali pa se nosila, ker so jo že bubale noge. Matej pa je v nahrbtniku užival 100/h. Samo, da ga je videl, je že bilo veselje. Očitno mu je bilo všeč, ker je vse vudel z nove perspektive. Pa okolica - potočki, slapovi itd., so ga tudi zelo fascinirali. In s sabo smo vedno imeli piknik dekico, da je na cilju lahko tudi on kobacal in se razmigal, da je bil pol nared za povratek. Smo ga pa imeli največ 1,5h v nahrbtniku v eno smer. Smo imeli sicer 45min ture, samo z 2 letniki so se podaljšale na 1.5h. Ma res je bilo fajn, je dosti lažje odkar je tudi on mobilen, ker ga lahko vsaj malo odložiš in se zamoti. SAmo na hitrco da pokomentiram: Posedanje: 2 leti nazaj so nam govorili, da se ne sme posedat, da otrok lahko sedi, ko se sam vsede. Samo letos, ko sem pri 5,5m prišla na sistematski, me je sestra vprašala, če že sedi, pa sem rekla, da ne. Pa je rekla, da je dovolj močen in da ga lahko začnem učit sedenja[sm=zmeden.gif]. Sem tudi jaz pisano pogledala. Ma vsakič, ko pridem, je kaj drugače, res. Boh ve kaj bo, ko bomo me tašče[sm=smiley1.gif]. V glavnem meni je pokazala posedanje tako, da mu daš obe nogi na stran in da se ga nasloni na eno roko in h drugi, da mu daš igrače. da dobi ta feeling in ravnotežje, da se nasloni na eno roko, igra pa z drugo. Seveda tega nisem počela, ker se mi ni zdelo potrebno, pa še on ni bil neki za to. No, zdaj ga posedem, da se malo igra in sem zraven, sam se posede edino, če se dvigne na noge ali napol na noge in se pol vsede. Iz trebuha oz. vseh 4ih pa se še ne zna vsesti, se pa daja na bok in da zgornjo nogo naprej, tako da je blizu. Ma bo že, ko bo pripravljen. hranimo se v stolčku ali v ležalniku. Če bi imela plac, bi namontirala še 2. trip trap zanj, samo se bomo raje najprej preselili... No, zdaj iščemo neko večje stanovanje...za najet, ker za kupit so še vedno cene [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif] Dvigovanje za roke - tega ne počnem oz. mogoče včasih bolj zaradi afnanja. Samo če ima pokrčene roke menda res ni nič narobe, ni pa prav za nič koristno. Posedat ga je treba navajat z boka. Sem se mi zdi, da so v tisti knjigi Igriva vadba... vaje oz,. ne vem kje sem to točno prebrala. Mogoče mi je to kaka prijateljica rekla, ki je hodla na F. tašče - moja je ravno kontra. V ponedeljek pride Mateja pazit, ker imam uvajanje Julije v nov vrtec in bo ziher zmajevala z glavo, ko bo vidla, da Matej sam vstane, češ, da je še prehitro inda bo mel krive noge in kaj jaz vem še kaj. Ona bi ga najraje kar privezala nekam, da ne bi še vstajal, ker je brala al so ji rekli, da je pri 7m še prekmalu... tej nasveti grejo tudi meni na živce. Sej, če pove svoje, lahko ignoriram, ko pa mi neki vsiljujejo, pa mi res dvigne pritisk. Moj otrok, sorry. Ti si imela svojo priložnost in si delala po svoje (in za moje pojme narobe!), jaz imam pa svojo. Včasih so imeli res drugačne vzgojne prijeme. Pa ne vem če zaradi nevednosti ali zaradi lenobe. Ker otroka vsekat, ko ne uboga, je res najlažje.... MAh, bomo drugič o tem[sm=smiley1.gif] Grem še 3. žehto perila v pralni stroj naložit... pa upam, da ne bo ponoči dež... Nočko!!
|
|
|
|