MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bauky Tudi jaz sem mnenja, da kakšna sladkarija ne bo škodila.... no keks mu dam že zdaj 1krat teden, kakšen čokolino bo pa dobil tam blizu 1 leta, mislim, da ne prej.... Dajte mi please povedat , kaj delate s svojimi sončki, da so tok aktivni, da jih že kar lovite po celi dnevni sobi, eni že stopicajo.... naš fant je pa še čist zadovoljen, če še obrne na trebuh in potem pase kravce.... no mal tudi poskuša in poskuša, pa ker ne gre, je potem pa jok in trma, ker rit gre gor, nog in rok pa ne zna premaknit.... KAKO naj mu pa lahko to pokažem? ali se bo naučil sam? glej, sploh ni panike. to je trenutna faza. kmalu se bo z veseljem igral na trebuhu in kasneje še vse ostalo. do 7 m običajno spogruntajo obračanje, vse ostalo so pa izjeme, zato te nima kaj skrbet. seveda se bo naučil sam, malo pa se lahko tudi igrata. npr. ko je na hrbtu, mu ponudi v roko kaki obroč. ko ga prime, ga rahlo povleci na stran, da se prekotali na trebuh. on pa naj pri tem naredi večino dela, nič s silo delat. ko je pa na trebuhu. pa se vlezi nasproti njega, tako, da se gledata - podajaj mu igračke, da jih prijema, ali pa mu jih položi na tla v dosegu roke, kasneje pa še malo dlje. ko pa začne sitnarit, mu pomagaj nazaj na hrbet, če mu mogoče obračanje nazaj še dela težave. sam ti bo nakazal, kdaj ima dovolj igranja. potem se malo pocartajta in čez čas mogoče spet ponovita zadevo. če pa ni razpoložen, pa ga raje pusti, bo že... ko pa pokaže interes, ga pa še malo sama vzpodbudiš.
< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 9.9.2010 8:34:31 >
|