RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

jana banana -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (17.8.2010 16:17:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Krisy

O sebi pa povem tole:kakor sva z punco prišla skupaj in je hotela, da pridem k njej...stanovanje je bilo obnovljeno, iz hiše je dišalo po slaščicah (kar sem zelo rad pekel), po zimi je dovoz bil očiščen pred 7 uro zjutraj (dovoz +parking za 10 vozil)..

VSE V PRETEKLIKU.....

Diploma je čakala pa je kar odlašala. Kregala sva se za diplomso nalogo.
In jo je, po dolgih borbah, naredila.
Pa sem ji pomagal, jo motiviral, moja mati se je ukvarjala z njo bolj, kot njena lastna mati (pregled pri ginekologu, 1.torta za rojstni dan, kavice, kosila, pikniki, darila...). Potem pa, ne vem kako , zakaj in kdaj se je partnerica odtujila.

SUPER!!! ŠE SVOJO MAMO SI JI OBESU NA VRAT! KJE SI BIL TI TAKRAT?

Kar naenkrat je bila prekinjena komunikacija z mojima staršema, postala je totalno druga oseba. Nedostopna, trmasta, zanemarjena.. Jaz sem v tem času posvečal več časa računalniškim igram in s tem postal rahlo obseden.

RES SI POPOLN!!!! 

Pa sva iz trapastih razlogov šla dvakrat na(kratko)razen. Ta tretič pa sem šel zarad sebe. Ona mi ni dala nobene podpore, kot , da sem ji tujec.

????

Moja mama je imela kritično operacijo-rak. Nobenega obiska.
Pa abrahama, povabljena je bila nanj.Izgovor da gre nekam pomagat, a je bila doma.
Pa se je otroček rodil. Žalostno, a moja starša nista prišla na obisk.

HA HA HA... RES ŽALOSTNO, DA TVOJA STARŠA NISTA PRIŠLA OB ROJSTVU TVOJEGA OTROKA NA OBISK!
MOGOČE JE PA Z NJIMI KEJ NAROBE?

Nobenega poljuba zjutraj, nit ko pridem z dela, nit, ko greva spat.

SKLEPAM DA TUD TI NJEJ NE DAŠ POLJUBA? AL NE. TI JO CELO PRELUPČKAŠ ONA PA USTA SKUP TIŠI?

Zadnje čase je ne uklapljam v svoje življenje, otroček raste, greva sama staršema in mojim prijateljem.
Ta mesec bova šla tudi v toplice za 2-3 dni. Sama.

NE VKLAPLJAŠ JE V SVOJE ŽIVLJENJE? SAMA?

Starša prodajata domačo hišo v kateri imam tudi delovni prostor in vozila.
Zato iščem hišo ali parcelo na kateri bom lahko ustvaril prostor za vse to.

ZAKAJ PA STARŠA TEBI NE DASTA HIŠE?

Tudi za mojega otročka. Da ima svojo sobo, da ima svoj prostor na travici, da posadi svoje drevo, rožice.
In, seveda, za mene in mojo bodočo partnerico in ženo.

NA KRATKO: TAK EGO SI - DA DO SM SMRDI!

Tanja55 -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (17.8.2010 17:41:25)

Krisy, cisto na kratko: iz tvojega pisanja razberem, da si izgubil zaupanje v svojo partnerko in z njim tudi spostovanje. Brez teh dveh stvari tudi odnos ne more biti pravi; gotovo se ga ne bo gradilo naprej ampak samo se navzdol. Pojdi na svoje, svobodno zadihaj in premisli, kaj si od zivljenja resnicno zelis. Vkljucno s podobo zenske, ki mislis (ponavljam: mislis), da ti je pisana na kozo. S hcerko pa le ohranjaj odnos - bolje na razdaljo, kot vsak dan v okolju, ki ga zastruplja odnos dveh, ki se ne prenasata vec.

Tanja55 -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (17.8.2010 17:47:50)

IZVIRNO SPOROČILO: jana banana

O sebi pa povem tole:kakor sva z punco prišla skupaj in je hotela, da pridem k njej...stanovanje je bilo obnovljeno, iz hiše je dišalo po slaščicah (kar sem zelo rad pekel), po zimi je dovoz bil očiščen pred 7 uro zjutraj (dovoz +parking za 10 vozil)..

VSE V PRETEKLIKU.....

Diploma je čakala pa je kar odlašala. Kregala sva se za diplomso nalogo.
In jo je, po dolgih borbah, naredila.
Pa sem ji pomagal, jo motiviral, moja mati se je ukvarjala z njo bolj, kot njena lastna mati (pregled pri ginekologu, 1.torta za rojstni dan, kavice, kosila, pikniki, darila...). Potem pa, ne vem kako , zakaj in kdaj se je partnerica odtujila.

SUPER!!! ŠE SVOJO MAMO SI JI OBESU NA VRAT! KJE SI BIL TI TAKRAT?

Kar naenkrat je bila prekinjena komunikacija z mojima staršema, postala je totalno druga oseba. Nedostopna, trmasta, zanemarjena.. Jaz sem v tem času posvečal več časa računalniškim igram in s tem postal rahlo obseden.

RES SI POPOLN!!!! 

Pa sva iz trapastih razlogov šla dvakrat na(kratko)razen. Ta tretič pa sem šel zarad sebe. Ona mi ni dala nobene podpore, kot , da sem ji tujec.

????

Moja mama je imela kritično operacijo-rak. Nobenega obiska.
Pa abrahama, povabljena je bila nanj.Izgovor da gre nekam pomagat, a je bila doma.
Pa se je otroček rodil. Žalostno, a moja starša nista prišla na obisk.

HA HA HA... RES ŽALOSTNO, DA TVOJA STARŠA NISTA PRIŠLA OB ROJSTVU TVOJEGA OTROKA NA OBISK!
MOGOČE JE PA Z NJIMI KEJ NAROBE?

Nobenega poljuba zjutraj, nit ko pridem z dela, nit, ko greva spat.

SKLEPAM DA TUD TI NJEJ NE DAŠ POLJUBA? AL NE. TI JO CELO PRELUPČKAŠ ONA PA USTA SKUP TIŠI?

Zadnje čase je ne uklapljam v svoje življenje, otroček raste, greva sama staršema in mojim prijateljem.
Ta mesec bova šla tudi v toplice za 2-3 dni. Sama.

NE VKLAPLJAŠ JE V SVOJE ŽIVLJENJE? SAMA?

Starša prodajata domačo hišo v kateri imam tudi delovni prostor in vozila.
Zato iščem hišo ali parcelo na kateri bom lahko ustvaril prostor za vse to.

ZAKAJ PA STARŠA TEBI NE DASTA HIŠE?

Tudi za mojega otročka. Da ima svojo sobo, da ima svoj prostor na travici, da posadi svoje drevo, rožice.
In, seveda, za mene in mojo bodočo partnerico in ženo.

Janabanana, TVOJE mnenje pa se res MORA dojeti...pa ceprav se ob tem terja skrajna sredstva: velike crke, odebelitev in za konec ena mastna zalitev...no, uspela ti je vsaj po(ne)srecena rima. Bravo.

jana banana -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (17.8.2010 20:22:51)

Draga Tanja55

Moj komentar je bil napisan Krisy in kljub velik in odebeljenim črkam mislim, da ne bo dojel bistva, ki sem mu ga napisala.

Če bi pa mal bolj pozorno prebrale ponovno kaj je tip napisu, bi pa ugotovile, da ne da si tazga deca nebi želele ob sebi, ampak bo njegova sedanja žena presrečna ko bo pobral šila in kopita. 

Bakfark -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (18.8.2010 9:39:43)

IZVIRNO SPOROČILO: jana banana

Ta smrad, ki se ti zdi, da se širi od drugod - daj poglej pod preprogo, da ni to kje tista postana svinjarija tam pri tebi.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.8.2010 9:49:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Krisy -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 6:11:57)

Banani jani dam prav. Držte se takega tipa stran na kilometre.
A same jane pa še enega več. ;)

Jana, hvala za spodbudne besede. :)

Krisy -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 6:24:29)

Zadeva pa se obrača na bolje.

Zasledil sem besedo "komunikacija". Pri zadnjem prepiru (o temu, kako ne more pospraviti svojih oblačil, ki visijo po vsem stanovanju v treh dneh, kar sem bil z malo v bolnici) sem dobil odgovor, da jo pustim že enkrat pri miru.

In to me je spravilo, da sem pričel iskat stanovanje. Med tem pa sem spoznal žensko, ki ima podoben problem kot jaz, le koraka naprej ne zna storiti.

Praktično, imava iste interese, iste potrebe, iste želje. Skupaj iščeva stanovanje, se spoznavava.

A tu, kjer sedaj živim, ostaja tesnoba, pusto življenje.

Marsikatera bi rekla, da ni fer do otroka.

Po zakonu otrok pripada materi, oče plačuje alimentacijo..
Če bi pa otroka prepustila meni, bolj srečen ne bi mogel biti!

Kakšen človek moram biti, da se z otrokom vse zmeniva, vse je OK, a s partnerko pa je to dobesedno nemogoče.

A nadaljevanje sledi.. ;)

mateyka -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 7:07:18)

Praktično, imava iste interese, iste potrebe, iste želje. Skupaj iščeva stanovanje, se spoznavava.

ja zakaj je pa to dobro? a rabiš kronično nekoga ob sebi, če ne, si preveč "osamljen" ali kako?
sam ne bi šel na svoje in se spravil v red, spoznal kaj potrebuješ in kaj lahko pri sebi popraviš (da ne bo tvoj otrok spet kmalu deležen razhoda partnerjev) ter ŠELE nato našel "sostanovalko", ki bo bolj trajna?

barni -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 7:46:18)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ja zakaj je pa to dobro? a rabiš kronično nekoga ob sebi, če ne, si preveč "osamljen" ali kako?
sam ne bi šel na svoje in se spravil v red, spoznal kaj potrebuješ in kaj lahko pri sebi popraviš (da ne bo tvoj otrok spet kmalu deležen razhoda partnerjev) ter ŠELE nato našel "sostanovalko", ki bo bolj trajna?

Ljudje smo različni in dokler se sami ne znajdemo v taki situaciji nimamo pojma kako bi reagirali. Lahko si samo mislimo in smo pametni, vendar ta pamet zelo velikokrat v konkretni situaciji popolnoma odpove.

Krisy naredi tako, kot se ti zdi prav, pa tudi, če se bo kasneje izkazalo, da je narobe. Nikoli ne boš vedel kako bi bilo, če ne boš poskusil. Pa naj bo to poskus ohranitve obstoječe zveze ali pa korak v novo. KAr misliš, da je zate in za tvojega otroka najbolje.

kalbo -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 7:56:45)

Na začetku ji očitaš, da ne more živet brez svoje mamice tete, potem pa v svoje očitke vpleteš svojo mamico. Ja madona, če ni šlo, zakaj za vraga je treba otroka nardit v tako zvezo. Če nista za skupaj, nista, basta. Ne rabiš delat doktorske dizertacije iz tega. Pojdi, poizkusi it v prijateljskem tonu, ker si s to žensko povezan za celo življenje, hočeš al pa nočeš, ker imata otroka. Ob razhodu predvsem mislita na otroka in njegova čustva ob tem, svoja boš moral dat malo na stran.

Rekel si, da kupiš prej hčerki ko sebi...priden, priden, sedi pet....ja hudiča, a nisi njen foter in je to mende ena logika vsaj mensezdi.

orka -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 10:37:21)

In to me je spravilo, da sem pričel iskat stanovanje. Med tem pa sem spoznal žensko, ki ima podoben problem kot jaz, le koraka naprej ne zna storiti.

tole ti pa ne bo pomagalo pri skrbništvu nad otrokom.Najprej poskusi s krbništvom,pa vidim,da si bil ti z otrokom v bolnici...torej lahko rečeš,da mati otroka zanemarja....,ko bodo vajini spori mimo in ostalo urejeno  šele potem povabi novo "babo" v hišo.

kalbo -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 11:59:11)

Ja in, če je bil z otrokom v bolnici? To še ne pomeni, da mati zanemarja otroka, ravno tako ne, če ne da prat kadar se njemu zazdi. Preden se obtožuje mamo zanemarjanja otroka je treba dat marsikaj na tehtnico, ne le svojega ega.

kalbo -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 12:01:26)

Pa še nekaj. Ne privošči si telik kritik, ki si jih napisal v nobenem primeru prenašat na otroka, pa če so še tako resnične in upravičene. To zadrži zase oziroma jih spusti direkt mami otroka.

orka -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 13:36:10)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ja in, če je bil z otrokom v bolnici? To še ne pomeni, da mati zanemarja otroka, ravno tako ne, če ne da prat kadar se njemu zazdi. Preden se obtožuje mamo zanemarjanja otroka je treba dat marsikaj na tehtnico, ne le svojega ega.

Da ne bo pomote,nisem nikogar obtožila zanemarjanja otroka ( opcija )
Ja pa takole težko govort,saj vsi poznamo samo eno stran zgodbe in vsak bo zase najlepše povedal in nekateri si kako besedo ali stavek popolnoma narobe razlagajo.In potem se krešejo iskre in padajo nepotrebne kritike in besede...itd
V tem primeru komentiramo njegovo zgodbo,če bi slišali njeno,bi verjamem 50% komentatork/jev spremenilo komentarje.

kalbo -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 13:44:21)

Ja, se strinjam. Sam zanemarjanje otroka bi morala bit skrajna opcija oziroma izhod v sili.

ronja -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 14:02:01)

jaz bi se tu podpisala pod Vijoličarko. Mislim, da je partnerica obupana in depresivna in seveda ni prav, da potem pa vse pusti, vendar nima energije za nič, ker je tako nesrečna. Nesrečen je tudi on, samo da ima že precej fig v žepu (išče stanovanje, novo žensko..., žena pa - predvidevam - da o tem še nič ne ve...)

krisy, če imaš RES RAD OTROKA, potem MORAŠ BIT FER! Ni ti treba živet z materjo tega otroka! ni ti je treba ljubit, ni ti treba ji pet hvalnic, ampak moraš pa bit fer do nje! Moraš ji povedat, če razmišljaš o odhodu, moraš ji povedat, če se nameravaš z drugo žensko odselit. Če hočeš, da se bosta ob razhodu vidva lepo pogovarjala (kar bo zelo dobro za hči), potem to enostavno moraš naredit! Ne pa si vse pripravit in potem en dan spakirat kovčke - ne glede na to, kako se obnaša, si zasluži to prej vedet! Tako kot si vsak zasluži obrambo na sodišču, pa če je naredil še tak zločin - ima pravico, da pove svojo stran zgodbe.

Kar se tiče ljubezni do hčerke, upam, da si se samo nespretno izrazil, ampak se pa sicer strinjam s kalbom: to da rajiš njej daš kot sebi, je normalno - to ne pomeni, da si karkoli ekstra dober. To, da se ukvarjaš z njo in te ima rada, je tudi normalno. za to ne dobiš medalje, kot bi rekla Frodica;)

Kar se pa tiče vajinih problemov, se mi zdijo pa res kar hudi, poleg tega jih noben od vaju nima veselja razreševat, torej nima smisla pisat kakršnihkoli idej za to. Ti si se odločil, da nje ne maraš, si iščeš drugo žensko in stanovanje, torej nima smisla kogarkoli karkoil prepričevat.

Verjamem pa, da bi bila zgodba iz njene strani slišat precej drugače, verjetno bi bili povdarki drugje: cel dan dela, zvečer pa visi na netu; njegovi starši niso prišli pogledat vnučka (to redkokatero žensko pusti hladno), ko sem delala diplomo, me je tašča non stop kontrolirala (stvari so lahko iz različnih perspektiv zelo različne - in pomoč se dostikrat izkaže za nekaj čisto drugega v drugih očeh)... Samo tako v razmislek, če bi kdaj hotel realno pogledat na vajino zvezo in zakaj ni šlo - ker dejansko ni samo ona kriva, pa čeprav je tudi ona kriva. V resnici sta po moje kar 50-50.

sanja87 -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (10.9.2010 22:07:36)

moje mnenje je pa to da se je tvoja draga izgubila. glej kakor hočeš sam ampak po mpjem bi bilo boljše da sam stopiš do nje pa ji daš poljub, ji kaj pomagaš, zvečer kakšna svečka, romantika, mogoče se bo pa nazaj našla in bo to kar si tudi sama želi. imeti otroka ni lahko in pomojem punca ne ve kako bi naprej. zmedena je.
POMAGAJ JI!
NE OBUPAT AMPAK PROBAJ NAJPREJ KAJ NAREDIT.

plenicka -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (22.9.2010 18:14:44)

Krisy,

moj nasvet bi bil: "Bejž kolikor te nesejo noge!"

Upam, da si od tvojega posta že odšel, kot je nekdo že napisal, svoje hčerke zaradi tega ne boš izgubil! Resnično je tisto: "samo zaradi otroka" čisto navadna floskula, ki ji nikar ne verjemi!

Pa še nekaj ti prišepnem, ne glede na to, da sem v tvoji situaciji bolj na tvoji strani - otroci se pač obnašajo tako kot tvoja hči, ko se prikaže mamica...tvoja hči definitivno ni edina...

Srečno!

anarabarbara -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (22.9.2010 21:38:20)

Klasika... mamin sinko, ki ne prenese realnega življenja. VALJDA da ima drugo. V bistvu išče izgovor, da gre in poskuša čim več krivde naprtiti svoji dragi ženki. Bogi bogi froc. Imho je mtka dost manj kriva - pač ima svoje probleme, ampak ne drži fige v žepu z drugim partnerjem. Na bruhanje mi gre ob takih decih. Upam, da se bo čimprej spokal.

ZmajTolovaj -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (23.9.2010 11:38:02)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Zdaj pa naj še vidim, kaj si vi mislite o vsem tem.

Da poleg žene zamenjaš še duhamornega prijatelja.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Zanica -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (23.9.2010 12:19:39)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Moraš ji povedat, če razmišljaš o odhodu, moraš ji povedat, če se nameravaš z drugo žensko odselit. Če hočeš, da se bosta ob razhodu vidva lepo pogovarjala (kar bo zelo dobro za hči), potem to enostavno moraš naredit! Ne pa si vse pripravit in potem en dan spakirat kovčke - ne glede na to, kako se obnaša, si zasluži to prej vedet! Tako kot si vsak zasluži obrambo na sodišču, pa če je naredil še tak zločin - ima pravico, da pove svojo stran zgodbe.

Kar se tiče ljubezni do hčerke, upam, da si se samo nespretno izrazil, ampak se pa sicer strinjam s kalbom: to da rajiš njej daš kot sebi, je normalno - to ne pomeni, da si karkoli ekstra dober. To, da se ukvarjaš z njo in te ima rada, je tudi normalno. za to ne dobiš medalje, kot bi rekla Frodica;)

To bi bilo najboljše, ampak imam občutek da karkoli bo Krisy naredil, njegovi sedanji partnerici ne bo prav in da se bo kot sedaj sovražno postavila do njega in seveda "prala možgane" otroku proti očetu.

Zanica -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (23.9.2010 12:31:28)

IZVIRNO SPOROČILO: anarabarbara

Klasika... mamin sinko, ki ne prenese realnega življenja. VALJDA da ima drugo. V bistvu išče izgovor, da gre in poskuša čim več krivde naprtiti svoji dragi ženki. Bogi bogi froc. Imho je mtka dost manj kriva - pač ima svoje probleme, ampak ne drži fige v žepu z drugim partnerjem. Na bruhanje mi gre ob takih decih. Upam, da se bo čimprej spokal.

Ja, in tukaj smo najbolj srečni če naši možeki nimajo nobenega odnosa z svojo mamo. Takrat je mir v bajti in noben se ne vtika.

tehnofil -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (23.9.2010 15:38:59)

Zdaj pa naj še vidim, kaj si vi mislite o vsem tem.

Nič, ker manjka kako to vidi druga stran.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]