Gina -> RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer (1.8.2010 22:17:03)
|
Kaj pa vem...po mojih izkušnjah in tudi po mnogih branjih različnih težav v zakonu se mi zdi, da ogromno zakonov razpade, ker sta dva enostavno premalo potrpežljiva z življenjem samim. Ko dobiš otroka, hodiš v službo, živiš sam, po možnosti z ne prav dosti denarja, imaš ogromno dela, malo denarja in manj podpore kot doma. Dec pričakuje, da bo ženska doma vse naredila, hodila v službo, nbosila denar k hiši, skrbela za mulce, ga podpirala, seksala vsak dan, ga crkljala, ga poslušala in razumela v njegovih hobijih, službi...in obratno ženska pričakuje, da bo dec prišel domov in ji pomagal pri hišnih in gospodinjskih opravilih, vzgoji , nosil domov denar, ne preveč pil in lumpal naokrog, jo poslušal in razumel, ter crkljal. Vzajemno. Doživita preobremenitve, kjer enostavno nista več sposobna sploh funkcionirat - sploh če recimo otrok ponoči ne spi, je bolan, je recimo delavnik obupen in se bolj malo vidita.... POsledično sta oba razdražena in mož se začne umikat v službo in hobi še bolj, ko bi se sicer. Ker ga še manj vidi, mu utruja tedaj, ko ga sploh vidi. Mož se čedalje bolj umika, ženska ostane sama čisto z vsem na grbi - no, morda kaj pa le mož naredi, ampak odgovoren glih ni prav pretirano - ni partner, ampak cimer. Ženska je še bolj obremenjena in še bolj sitna - spi ne, denarja nima, pomoči nima, razumevanja tudi ne.... Hoče dopovedat partnerju, naj ji pomaga, sodeluje...on pa to razume kot napad in se umika dlaje.... Na koncu se ločita... V bistvu je razlog, ker sta neodrasla, nedozorela situaciji imeti familijo. Vsaj en od njiju. Zdaj če berem tvoj post, mi deluje zelo podobno. Umikaš se, obsojaš žensko, ker ti ne špila mame in seks partnerke, ampak špila ženo - z vsem kompletom reči, ki v to spadajo. Kaj naredit ne vem. Očitno se ne zavedaš, kaj pomeni partnerstvo. To ni samo igra z otrokom, kadar imaš slučajno čas. To ni samo kritiziranje žene, da nič ne dela in da ne dela dovolj dobro ne vzgoje ne gospodinjstva ne crkljanja.... Partnerstvo je vzajemna reč. IN verjemi mi, lajf je prokleto težek, ko imaš enkrat familijo. Ne pričakuj crkljanja, če ga sam ne nudiš, pa če ne narediš dovolj, da bi bila tvoja žena spočita. Če dva ne sodelujeta, si globoko tam, kjer sonce ne sije. Jaz ne bi mogla živet z enim takim kritizerjem. Skratka, najboljše da si najdeš eno, ki ti bo špilala mamo, vse naredila sama od vzgoje do gospodinjstva, pa v službo hodila vsaj za 9 ur, pa bila zadovoljna, ker te nič ni, pa če te bo slučajno videla, bo do stropa skakala in te crkljala do onemoglosti, pa seksala bosta seveda takoj, ko se boš prikazal na vratih.... Zbudi se, človek, življenje ni pravljica, začni živet odgovorno, nudi tudi ti kaj, pa se bo tudi tvoja žena odzvala na to....al pa pojdi, ker tole ni fer do nje, veš. Zasluži si nekoga bolj resnega in odgovornega.
|
|
|
|