|
RE: Zveza, ki mi jo je poln kufer 10.9.2010 14:02:01
|
|
|
|
ronja
|
jaz bi se tu podpisala pod Vijoličarko. Mislim, da je partnerica obupana in depresivna in seveda ni prav, da potem pa vse pusti, vendar nima energije za nič, ker je tako nesrečna. Nesrečen je tudi on, samo da ima že precej fig v žepu (išče stanovanje, novo žensko..., žena pa - predvidevam - da o tem še nič ne ve...) krisy, če imaš RES RAD OTROKA, potem MORAŠ BIT FER! Ni ti treba živet z materjo tega otroka! ni ti je treba ljubit, ni ti treba ji pet hvalnic, ampak moraš pa bit fer do nje! Moraš ji povedat, če razmišljaš o odhodu, moraš ji povedat, če se nameravaš z drugo žensko odselit. Če hočeš, da se bosta ob razhodu vidva lepo pogovarjala (kar bo zelo dobro za hči), potem to enostavno moraš naredit! Ne pa si vse pripravit in potem en dan spakirat kovčke - ne glede na to, kako se obnaša, si zasluži to prej vedet! Tako kot si vsak zasluži obrambo na sodišču, pa če je naredil še tak zločin - ima pravico, da pove svojo stran zgodbe. Kar se tiče ljubezni do hčerke, upam, da si se samo nespretno izrazil, ampak se pa sicer strinjam s kalbom: to da rajiš njej daš kot sebi, je normalno - to ne pomeni, da si karkoli ekstra dober. To, da se ukvarjaš z njo in te ima rada, je tudi normalno. za to ne dobiš medalje, kot bi rekla Frodica;) Kar se pa tiče vajinih problemov, se mi zdijo pa res kar hudi, poleg tega jih noben od vaju nima veselja razreševat, torej nima smisla pisat kakršnihkoli idej za to. Ti si se odločil, da nje ne maraš, si iščeš drugo žensko in stanovanje, torej nima smisla kogarkoli karkoil prepričevat. Verjamem pa, da bi bila zgodba iz njene strani slišat precej drugače, verjetno bi bili povdarki drugje: cel dan dela, zvečer pa visi na netu; njegovi starši niso prišli pogledat vnučka (to redkokatero žensko pusti hladno), ko sem delala diplomo, me je tašča non stop kontrolirala (stvari so lahko iz različnih perspektiv zelo različne - in pomoč se dostikrat izkaže za nekaj čisto drugega v drugih očeh)... Samo tako v razmislek, če bi kdaj hotel realno pogledat na vajino zvezo in zakaj ni šlo - ker dejansko ni samo ona kriva, pa čeprav je tudi ona kriva. V resnici sta po moje kar 50-50.
|
|
|