Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 18:30:43
|
|
|
|
saška26
|
ManUr moj lahko samo "tuli pred luknjo" tako pravijo pri nas . Nič , ravno zaradi moje višine in nizko ležeče maternice. G in babice v MŠ so mi toplo priporočale naj počakava do 38T, potem pa , na jurišššš. No, bomo videli kako bo.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 18:38:58
|
|
|
|
saška26
|
BabyKitty ravno bolečin me je tako stah. Govorijo mi, da bolijo popatki, mene pa ni strah popatkov, ampak tisto zadnje poroda. Težko si predstavljam mojo "tisto tam sposaj" in glavica. Joj joj
< Sporočilo je popravil saška26 -- 13.10.2010 18:39:50 >
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 18:43:28
|
|
|
|
BabyKitty
|
saška26 toliko žensk je že dalo to čez... pogled res, da ni najbolj prijeten, ampak ti tega tako ali tako ne boš videla za bolečine pa tako obstaja miljon sredstev za lajšanje... sama bom podpisala za vse možne potem se bom pa odločila... pa ne da me je strah bolečine... ampak zakaj bi trpela če mi ni treba... bistvo je pa tako ali tako, da si med porodom sproščena in če se boš psihirala s strahom, resno razmisli o kakšnem sproščanju ala joga, akupunktura ipd...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 18:51:42
|
|
|
|
BabyKitty
|
Aja še to sem vam hotla povedat če katero zanima... v petek sem poslala mail za shranjevanje celic v javno banko... v ponedeljek sem že dobila obrazec "prijavnico" in oddala na pošto. Danes sem že dobila odgovor, da izpolnjujem vse zahteve in da mi bodo poslali paket z vsem potrebnim za odvzem popkovnične krvi... jeiii sem bila kar presenečena, da je šlo vse tako hitro... V petek sem pa dobila že odločbo za pomoč ob rojstvu otroka... tako, da upam, da mi bodo že v tem mesecu, torej jutri nakazali dinarčke... potem pa v šoping
< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 13.10.2010 18:52:42 >
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 19:24:07
|
|
|
|
birdy
|
Saška, verjemi meni, iztis ne boli. Je olajšanje po popadkih... Prvič sem bila rezana in vakum in vse pa nisem nič čutila. Drugič je šlo pa brez rezanja in vsega pa tud nisem nič čutila, ampak res popolnoma nič. Čutiš ko pride ven glava, ampak ne kot bolečina ampak bolj kot ena toplota. Tko da iztisa NAJ TE NE BO STRAH
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 19:28:04
|
|
|
|
kar_ena
|
Baby Kitty - a mi lahk prosim pošleš link kam si poslala mail! Če ne bi omenila, bi jaz še pozabla . Glede sem pa jaz na istem - libido je res na nuli, skor v minusu, pa še ko mi je, se mi zdi vse takooo smešno, kakorkoli se postavim me neki špika, pa ne paše, pa ... se mi zdi, da sexama kot bi bila sto let stara . Poleg vsega ima pa še moj lubi enako bedne pomisleke kot tvoj ManUr, kao, da bo malega udaru. sm ga hecala, da tk dolgega luleka pa nima .
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 19:38:41
|
|
|
|
birdy
|
Jst mam libido kr normalen Glede na to da mava dva mala otroka mi že prej ni pasal več kot enkrat na teden, zdej pa pri tem nekak vztrajava No, v prvi nosečnosti sva pa vsak dan, tud večkrat, ker je men tok pasal
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 20:02:57
|
|
|
|
aprill
|
¸da se še jst mal oglasm po dooooolgem času, najbrž ste me pozable včeraj sm zvedla da čakamo še enga fantka , se mal hecam da js spet jajčka valim, je pa že na glavi(upam da tko ostane) ma okrog 1650g, kr dost za 29 tednov js se pa nč ne bojim poroda, sem že pozabla kako je blo, pa čeprav je sam 2,5leti od tega. mi pa ni blo hudo izstisnt ga, ampak popadki joooj , pa sej gre tok hitro mimo.. sex, kaj je že to???
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 20:15:26
|
|
|
|
Mjavmjav
|
Frutiq jaz sem od danes na istem! Do sedaj sem sicer čutila medenico in sramno kost, pa ponoči mi je malo nagajalo, ampak danes je pa to postalo prav neznosno. Vsak premik čutim in ga moram dobro premisliti, obračanje ponoči je ZF, prav tako lezenje iz avta... Pa ravno včeraj nam je v MŠ razlagala o tem, sem že mislila da je kaka psihološka fora, ampak mislim da si takšnele bolečine ne moreš domišljati. Upam, da to ne bo zdaj do konca tako obcinarka si danes vprasala za Dianatal? meni se tudi zdi pretirano drag, kaj pa vem, pomoje ga ne bom... sem zaenkrat tudi za čim bolj naravno pot, čeprav me je tudi vedno bolj strah vsega skupaj... je pa v MŠ prav hecno komentirala maske... inštalacija za plin je v vsaki sobi.. že že, ampak mask pa ni dovolj... menda so samo 3, rojeva pa po 10 nosečk naenkrat... kar se pa tiče, si jaz zdaj tudi ne predstavljam... saj še hodit ne morem.. no, pa tudi ni priporočljivo sedaj, ker je v moški spermi takšna zadeva ki sproža porod.. baje... kar hecno ane? tako imamo brezvoljnice fajn izgovor zdej... če bo pa otroček čez rok pa hop hitro v akcijo
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 20:51:31
|
|
|
|
Arwenko
|
ManUr, a si bila danes v šoli za starše? Jaz nisem mogla it, ker smo imeli pogreb. A sem kaj pomembnega zamudila, mislim bi se splačalo to predavanje nadoknadit naslednji mesec?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 21:02:30
|
|
|
|
ManUr
|
halo Arwenko. Tudi jaz sem danes prespricala,ker sem se slabo pocutla in ker sem o tej temi ze ogromno precitala,sem raje ostala pod odejo. Mislim da nisi nic zamudila. Kak se ti je je zdel porod in predavanje v torek?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 21:17:27
|
|
|
|
Arwenko
|
Vceraj mi je bilo super, tak živo je razlagala, pa z obeh strani kot mama in kot ginekologinja, parkrat sva se res z mojim nasmejala. Jutri pa greva na praktične vaje ob 17h.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 21:45:38
|
|
|
|
ManUr
|
te pa le porocaj kako je bilo na vajah. Mi2 grema pa 21ega ob 15.00. Meni je bilo vcerajsnje predavanje super. Res poucno. Ceprav se nekatere stvari tepejo,nevem ce si bila pozorna: ta G je rekla,da ko odtece plodovnica ni nobene panike, uredimo se na hitro in naj nas dragi pripelje,ce ni v blizini pa klicemo resilca. Ona na prvem predavanju pa je rekla,da ko odtece plodovnica naj takoj klicemo resilca ali pa nas morajo domaci nest v avto vodoravno in tako tudi iz avta. Mislim da G ve bolse,ravnala se bom po njenih nasvetih. Bos sla na razgovor o epiduralni?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 21:48:01
|
|
|
|
zaljubljena23
|
ManUR, najine spolne aktivnosti so se po avgustu, ko je bil na pregledu omenjen MV, malo umirile...Nekako sva se že navadila, se mi zdi, da naju je v prvem trimesečju, ko tudi nisva smela (ker sem po vsakem spolnem odnosu krvavela) bolj razganjalo kot zdaj Vidim, da so težave z bolečinami v sramni kosti ponovno na vidiku...Sama moram reči, da sem občutila nekako olajšanje v prejšnjih dneh, ponoči ni več tako grozno (prej me je bolelo tako, da sem zvezde videla ko sem se obračala po postelji), zjutraj še malo boli, ampak tekom dneva, ko se razgibam tale bolečina izgine...Sem pa ugotovila, da ležanje na trdi podlagi bolečine še samo pospeši...
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 22:10:33
|
|
|
|
Arwenko
|
Jaz bom sla na razgovor o epiduralni ja, samo se še nisem naročla, sem šele v 29. tednu, čas je pa tam do 35. ali 36. tedna sigurno. Sem pustila da se zagrebejo za termine ta prvo tiste, ki so že bolj daleč.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 13.10.2010 23:15:06
|
|
|
|
DeVilla
|
Ej, naj vas ne bo strah poroda, ker boste potem ful zakrčene in bo pa res bolel. Ne bom lagala, itak da boli. Ja madonca, sam mal pomislite, kaj spravljamo iz sebe! Jaz sem med popadki in sprehodom po hodniku imela nek pesmico za mantro: Jaz sem mala miška, saj me vsak pozna.. itd. So me nekatere prav čudno gledale, samo meni je pomagalo in to je važno! Na koncu je šlo pa pri obeh pupah tako hitro, da ni bilo kaj veliko časa tipat vrha glavice, se je mudilo naprej... Ravno včeraj sem govorila z babco it ljubljanske porodnišnice, da bo še v tretje z mano. Mi ful veliko pomeni, ker jo poznam že od prej (sva bili pri pevskem zboru skupaj in je v glavnem bila skoraj pri vseh puncam pri porodih zraven ). Fajn je imet en prijateljski obraz zraven, osebo za katero veš, da ti bo resnično pomagala in ki ti lahko tud kaj zateži, da jo res ubogaš... Ok, važno vlogo igra tudi mož, sej enga pa moraš ta roko stiskat, ko pride popadek...
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 14.10.2010 7:05:55
|
|
|
|
Rosi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: birdy Saška, verjemi meni, iztis ne boli. Je olajšanje po popadkih... Prvič sem bila rezana in vakum in vse pa nisem nič čutila. Drugič je šlo pa brez rezanja in vsega pa tud nisem nič čutila, ampak res popolnoma nič. Čutiš ko pride ven glava, ampak ne kot bolečina ampak bolj kot ena toplota. Tko da iztisa NAJ TE NE BO STRAH Se strinjam z birdy. Sicer pa punce, dihanje se naučite. To pa dejansko pomaga. Sama sem med popadki probala in en popadek preležala, da sem dihala kot npr. zdaj, ne tako kot so nas učili v materinski in je bila bolečina veliko večja. Torej dihanje, to je to. Pa ubogajte babico, meni je full pomagala. Proti bolečinam sem dobila (samo) svečko, pa otrok ni bil med malimi, pa ni bilo tako hudo. Sem imela tudi vakuum, s tem da sem bila tudi rezana in od znotraj trgana. Čutila to nisem nič, razen potem šivanja, pa še to mi sploh ni bilo več važno, samo da sem svojega malega pikeca imela pri sebi.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 14.10.2010 8:06:51
|
|
|
|
KatyK79
|
jutro punce, najprej čestitke Janu in Lidik...kar tako naprej in da bo družinica kmalu doma! babykitty - hvala za link. libido...ah men ne paše nič....samo šc šc stran ...upam da se po rojstvu libido povrne. kar se pa poroda tiče, sem tudi jaz včasih čisto panična, drugi trenutek pa čist cool. sedja hodim na telovadbo za N v zd Fužine in je super. učijo nas dihati in kako zelo je pomemno oz. vse lažje če med porodom mislimo na otročka, na to kako se trudi priti na svet, kot pa da mislimo nase in na to kok smo boge. več stvari veš oz. si z njimi seznanjen lažje je. drugače pa jaz delam samo še danes in jutri do 12.00 ...juhej...potem pa v topličke čez vikend....14 dni bolniške, 14 dni dopusta, 1 mesec porodniške in mali bo tukaj
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 14.10.2010 8:26:49
|
|
|
|
Frutiq
|
Jutro so ! Vidim, da ste se kar razpisale o porodu in .... No da še jaz kaj dodam: Porod - ni panike, če nisi zakrčen in se ne bojiš. Poslušat moraš svoje telo inzavzet položaj, ki ti najbolj paše. Meni je npr. ful pasalo vse popadke predihat stoje, ni govora, da bi se ulegla. Ko sem se ulegla, je bilo res neznosno, stoje mi je bilo pa veliko lažje, pa še moj mi je lažje masiral trtico, kar je bilo res fajn. Rodila pa sem brez kakršnihkoli protibolečinskih zadev in tokrat bo tudi tako. Se mi zdi, da lažje sodeluješ pri porodu in tako vse hitreje poteka kot pa če te s čim nafilajo. - še kar.... Tako 1krat do 2krat na teden mi paše, več pa zelo izjemoma , ker ne morem biti v mojem najljubšem položaju
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 14.10.2010 10:54:05
|
|
|
|
betricija
|
dan smo ravno pri porodih; mene ni strah, želim pa da bi čimprej minil, a zato ni vse od mene odvisno. se pa jaz bojim, da bom v tistih navalih popadkov popolnoma odpovedala in da ne bom poslušala babice, mojga bom pa itak preklela...tko mi vse pravijo, ki so že rodile. se že zdaj kontroliram, da ne bi s takimi izbruhi tam po porodnišnici izpadla. bom pa sigurno šla na predavanja za EA, tolk si želim roditi naravno, pa ne bi rada imela preveč bolečin, zaradi visoke dioptrije, je še optik rekel, naj se ne napenjam predolgo, da naj se ne izmučim do konca, da bom po vsej verjetnosti res izbrala to opcijo. čeprav sem zelo proti temu, vendar v Kranju pravijo, da če že želiš protibolečinsko pomoč, je bolje EA, ker če se kaj zakomplicira, ti samo malo več tega dodajo in že imaš CR, ni potrebno priprav...če sem prav razumela. ve vse lepo , jaz pa samo sanjam o tem.najprej je bila krvavitev, ko sem končno začela živeti kot nosečnica in brez pritiskov in sem komaj čakala, da svojega pohopsam, pa evo, nova diagnoza kao kratek MV. pa sem spet samo na sanjah. so pa priporočal v MŠ, naj zadnji teden , da spermiji mehčajo MV in je porod hitrejši . če bom dobila dovoljenje od moje G, bo moj takrat bogi hehe. imejte se
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 14.10.2010 11:28:30
|
|
|
|
jona klara
|
občinarka- akupunkturo izvaja dr. Ocvirk tudi v celju, nasproti toper stavbe center PROVITALIS, jaz bom šla tjav 36 tednu, pa vsaj 5 terapij lahko so po 2 na teden.a greva skupaj? oz. kdaj imaš pdp?jaz imam 18 december betricija- ja o sem tudi jaz na nuli, ker smo po vseh težavih mali panični, na začetku 2 meseca ležala, potem pa sva raje čuvala, sedaj je pa moj bolj paničen do tega in ima bed filing, da bi bilo kaj narobe, tako da še vsaj nekaj časa pač ne, bomo že preživeli, samo da bo vse okej, mogoče pa res na koncu bolj.... glede poroda- ni me tako zelo strah samega poroda kot mne je da me kaj ne zašuštrajo, ali pa da me ne pustijo čakati predolgo, še ne vem kam bom šla, nnajbolj sem za lj P, ampak odvisno od te ga koliko časa imaš na razpolago.Pa ne vem verjetno se je treba prej najaviti v P če greš drugam ane?
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 14.10.2010 11:36:19
|
|
|
|
birdy
|
Jona Klara, v porodnišnico se ne rabiš nič najavljat, nč bat. Tud če greš na drug konec slovenije se ne rabiš najavljat. A si predstavljaš? Poleti, si na morju, moraš it rodit, a se boš nazaj v Prekmurje recimo peljala? Al se boš par ur prej najavla pa upala da ne bo šlo prehitro? Sej veš a ne da te mal hecam, sam če bolj pogledaš je tud tole tvoje vprašanje mal hecno Ne mi zamerit prosim
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 14.10.2010 11:51:44
|
|
|
|
mag3
|
IZVIRNO SPOROČILO: maca81 Ali katera razmišlja o uporabi Dianatal gela? Baje naj bi pomagal tudi, da presredka ni treba rezat. Pri nas v MŠ je babica rekla, da ne opažajo, da bi šlo zaradi tega lažje, da ni videt neke razlike, če se uporabi gel in še baje je svin.... drag.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 14.10.2010 11:53:59
|
|
|
|
mag3
|
Tudi jaz sem že dobila odločbi, - Pomoč ob rojstvu otroka kot enkratni denarni prejemek v višini 279,42€ in
- Porodniško nadomestilo
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?