betricija
|
dobro jutro pupe vidim, da so vas zdravniki čisto navdušili. me pa imamo novo temo za "nabijanje" strani, da dosežemo čimprej 200 . najprej jona, v petek bom prišla v Celje. kdaj ne vem. najprej sem zmenjena z Katy, Špico in morda še nani v Ljubljani. ob 11.30. kolikor mi je znano, ima Katy cca 40min časa, ravno prav za eno toplo kavico v teh mrzlih dneh, potem pa šibam po mojega v službo in odrineva v Celje. se moreva samo zmenit kdo vozi. če vozim jaz bova v Celju tam do 13.30, če pa moj pa malo kasneje. sem se odločila, da se ne grem gužvat na sejem, bi se raje s tabo na kavici II dobila, če si za. samo povej, kje bi se dobile, če nimaš prevoza te pridem iskat?, za točen čas, pa je najbolje da mi pustiš gsm, pa te pokličem. komaj čakam, da se vidimo. a tako je pri vas v Celju v P? ja saj jaz se tudi bojim, da se bo tole zdravstvo čisto sesulo. sem zadnjič mojo G vprašala-no bolj sestre kako bo sedaj po novem, pa je rekla, da za njih prav nič. da so že sedaj delale več in nadure in niso imele nič plačane. ji kar verjamem, glede na to, da je to ZD. v P je sigurno drugače. no jaz sem jo prosila, če mi lahko da zgodnjo uro (zihr je zihr) in sedaj sem na vrsti ob 7. imaš pa naslednji pregled ravno na sestrin RD. juhuuhuu. no tkole pa še o zdravnikih. mene je včeraj šokiralo dejstvo, da kar naenkrat ni zdravnikov, pa da namesto 7 operacijskih sob, obratujeta samo 2 ali 3. ja haloooo, itak je ponavadi tako, da operacije potekajo večinoma v dopoldanskih časih in če je problem v pomanjkanju zdravnikov, naj se operacije izvajajo tudi v popoldanskem času. samo takrat so zdravniki večino dežurni. to me je tako razkurilo, ker poznam zdravnika, ki je bil pred leti med 10 najboljše plačanimi zdravniki v Sloveniji. v Žurnalu je bila objavljena lestvica s št. ur, št. dežurstev in št. ur pripravljenosti na domu. ko sem vse te ure pri temu dr. seštela, sem prišla do podatka, da mu na leto ostane 18 dni prostega časa. kako je potem mogoče, da je bil na morju 2 meseca skupaj?in te ure so bile brez dopusta, za kar je znano, da (odvisno od dr) imajo v povprečju 50 dni letnega dopusta. v glavnem, sedaj sem ugotovila, da tiste ure, ki si jih je veselo pisal kot pripravljenost na domu, so njemu predstavljale kot dopust. takrat je bil na morju. če je bila kakšna nujna zadeva je moral biti v 2 urah v Ljubljani. to se je pa zgodilo samo 1 v 10 letih.sem šokirana. ker moj mož je tudi dežuren za celo Ljubljano, če pride do izpada turbine, in da gospode ne bi pozimi v rit zebel, mora biti ponoči ali po dnevi v pol ure v Ljubljani, kar je skoraj nemogoče, priti iz čisto neznanega konca Kamnika v Lj. v pol ure. komajda. in potem so tukaj res študenti... naši sosedi sta ravno dokončali FM. ena za radiologa, druga mora samo še diplomo napisat za porod.babico. in je ta ki dela na sevanjih na onkologiji, dobila delo samo za določen čas 9m, ker je ženska. pa ful jih rabijo. če si moški, dobiš takoj za nedoločen čas, če si ženska, ti 2x podaljšajo. da ne govorim o njeni sestri, ki je 2 leti delala preko študenta v P, jo je porodničarka tako zaje....la, da je pustila delo v Ljubljani, se odselila na primorsko in bo po vsej verjetnosti delala v izolski porodnišnici. sramota pravim. in potem pravijo da ni kadra.sami ga ne želijo imeti. pač živimo v Sloveniji, ki je znana po fouš ljudeh. pri nas v podjetju je tudi tako, da jih gre konec leta veliko v penzijo, sploh v enem oddelku že sedaj primanjkuje ljudi. in namesto, da bi vzeli mlade brezposelne vsaj 2 leti predno gredo ljudje v penzijo, jih raje ne, ker jih ta ki bo šel v penzijo ne bo nič naučil, ker njegovega znanja ne bo nihče podedoval...sramota. plače so pa itak na podnu, v primerjavi z drugimi hčerinskimi podjetji...ampak to je pa že druga zgodba.. jejhata sem se razpričala. če ste obupale brat, kratek povzetek; upajmo, da rodimo zdravega otroka.to je naša prva skrb. uživajte v meglenem dnevu. neki se hoče že sonček kazat. kar naj, mene dež ni pustil spati od 3h zjutraj pa pa
|