Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 9:58:23
|
|
|
|
betricija
|
katy, da Žigonova mi je izmirila MV in namerila dobrih 4cm. je rekla, da je super, le da je malo ukrivljen . sicer pa sem ji posebej rekla in je naredila vaginalni pregled. sicer je imela nekaj zadržkov ker je bil mož zraven, pa sem ji rekla, da itak tam doli vse pozna in da ne bo nič novega videl ali slišal itak pa je bil na umetni oploditvi zmeraj zraven. v bistvu je moral biti zraven, sicer bi bil dr. Reš zelo hud. sem pa imela potem nekaj dni izcedka in me prav nič več ne veseli vaginalni pregled. pa test za sladkor mi je tudi naredila, ker sem se v 2 tednih zredila za 2 kili, pa je rezultat superca.tako, da občasno praznim hladilnik in zmrzovalnik. pol se pa čudi od kje so kile . katy si dolgo čakala? kdaj imaš pa naslednji pregled?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 10:04:33
|
|
|
|
aischa1
|
KatyK79 čakamo slikico . Moja pikica pa ima zgleda danes nogometno tekmo sem se sedaj najedla vroče čokolade pa sedaj ne,da mira je zgleda dobila energijo
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 10:11:05
|
|
|
|
zaljubljena23
|
dolžina MV se naj ne bi merila oziroma ne spada v redni pregled pri N, razen če ta spada v kakšno rizično skupino (prezgodnji porod, splav)...Na kratko lahko spet rečemo, odvisno od G... Nosečniške hlače...Hja jaz bi tudi morala v nabavo, ker nimam nič kaj takšnega, te pa me že kar fajn tiščijo..Ok za doma ni blema, ampak če greš kam tak pa sem res čist brez..In me že glava boli, ker pri mojih večjih številkah bo kar velik problem najti nekaj... Nič, še 3x grem spat in je morfologija tukaj Zadnji cajt..Sem se že pošteno načakala
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 10:16:02
|
|
|
|
betricija
|
aischa meni je prijateljica rekla, da če želim, da ima otrok nogometno tekmo, naj zvečer pojem malo temne čokolade. tako da pazi na čokoladi . mene pa moja dečva ne pusti ponoči spati. ob 4 zjutraj teče maraton, se je še moj smejal, ko je imel roko položeno na trebuh. kaj šele bo, ko pride punca na svet. komaj čakam
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 10:24:28
|
|
|
|
aischa1
|
Betricija a tvoja bo pa zgleda telovadka če sedaj že teče maraton .Ti lahko povem iz lastnih izkušenj imam 3 punce doma in tudi sedaj še vedno tečejo maraton po stanovanju sej niso vse punce iste a naše nimajo malo mira od zjutraj do zvečer . Ja sem opazla,da jim da čokolada energije sedaj je mir,ko pa sem jedla se je pikica non stop nekaj ritala.Bo treba malo pazit z čokolado a me podnevi ne moti tako,da naj samo brca,da vem da je vse v redu
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 10:52:39
|
|
|
|
KatyK79
|
betricija - hvala za info, čakala sem 1 uro, ni bilo take panike. naslednji pregled imam 13.09. ob 13.00 ti? a moraš ti pred naslednim pregledom dati kri oz. vodo??? meni ni nič rekla mi je pa ful čudno, ker sem vedno 1 dan pred pregledom to vse dala. aischa1 - he he he te zanima lulek ane ....dodo slikice, danes imam tako gužvo da mi ne bo uspelo bom pa sigrno ta teden to uredila! itak pa jaz ne bi nikoli ugotovila da je to lulek če ne bi G rekla
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 10:54:02
|
|
|
|
betricija
|
aischa 3 punce? vau, super. si predstavljam mojega s 3 puncami. po mojem bi v trgovinah že zdavnaj čokolade zmanjkalo. čeprav če sedaj pomislim, da odkar sem noseča, da poje čokolade bistveno manj kot prej. a že kaj veš kaj sedaj pričakujete? si želiš fantka? sicer pa glede maratona po stanovanju me ne skrbi. je bajta velika, hodnikov preveč, bo imela čas da se nateče čez cel dan, pa še na vrtu se bo lahko podila za našim mačkom. bo luštno gledat. včeraj je tudi od moža brat dokazal, da zna z otroki, sem se malo bala, da se jih boji, pa je strah minil. torej komaj čakam(o) na malo razgrajačico.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 10:56:57
|
|
|
|
betricija
|
katy jaz imam naslednji pregled naslednji četrtek 26.8, ker je tamala bila na glavo obrnjena in ji ni mogla izmerit obsega. tako bomo našo pupo še enkrat videli preko ekrana. sem pa jaz zmeraj dala vodo in kri na dan ko sem bila pri doktorci, razen sedaj nazadnje, ko sem morala biti zjutraj na tešče zaradi preiskave sladkorja. pa za tokso mi je kri vzela. pa se je izkazalo, da imam pomanjkanje železa. mislim, da bom naslednjič dala kri šele v 28t ker bom takrat dobila injekcijo za rh-
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 11:05:42
|
|
|
|
aischa1
|
KatyK79 ja veš da tudi lulek bi bilo zanimivo vidit ko pa sem do sedaj vidla pri mojih samo lulike .Pa tudi Alma82 je rekla da bi rada vidla . No pa bomo počakale na slikice ti samo pridno delaj. Beatricija za enkrat še ne vemo kaj čakamo po tihem si želimi fantka verižica kaže na fantka.Apo vsem tem kar smo doživeli ko smo čakali kaj bo ko sem imela krvavitve nam je vseeno samo,da bo zdravo. No če imaš tolko prostorja pol ti bom pa še jaz moje pupe pripeljala,da se bodo lovile
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 11:13:11
|
|
|
|
betricija
|
aischa ti kar, naj se moj navadi divjanja. pa tašča in tast tudi, ki živita eno nadstropje nižje. so bili lani na obisku moj sošolec in njegova 2 razgrajača, sta obdelala celo stanovanje in ko sva naslednji dan midva dol prišla pozdravit in vprašat kak sta kaj , sta najprej samo gledala če je z nama vse v redu, potem pa sta (ko sta izvedela za obisk) le priznala, da sta mislila, da razbijava po stanovanju s krožniki in piskri... no smo se smejali, sedaj pa jim je vseeno, samo da bo živahno po hiši.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 11:17:56
|
|
|
|
aischa1
|
Betricija,ki pridejo moje kam se zdi kot da je prišu z njimi cel tornado saj so vse 3 žive kot poper komaj čakam da začne šola pa vrtec,da se vsaj dopoldne malo rešim malih .
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 12:06:20
|
|
|
|
pinkalonca
|
meni je pa danes že dvakrat otrdel trebuh je kateri že otrdeval... se mi zdi mal zgodaj, sploh pa ko zadnje nekaj tednov redno pijem magnezij...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 12:27:10
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Pinkalonca, očitno so se pri tebi začeli lažni popadki http://www.bambino.si/nosecnost_22_teden
< Sporočilo je popravil zaljubljena23 -- 17.8.2010 12:28:44 >
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 12:27:14
|
|
|
|
mag3
|
Helou. Me zanima, če imajo v H&M in drugje že jesensko robo - nosečniške hlače, ....? Mjavmjav po moje tud brez veze zibko kupovat, za tistih par mesecev na začetku. Mi smo prvič in zdaj bomo tudi štartali s posteljico.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 14:09:29
|
|
|
|
Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: mag3 Helou. Me zanima, če imajo v H&M in drugje že jesensko robo - nosečniške hlače, ....? Mjavmjav po moje tud brez veze zibko kupovat, za tistih par mesecev na začetku. Mi smo prvič in zdaj bomo tudi štartali s posteljico. Prejšnji vikend ko sem jaz gledala so imeli samo nekaj kavbolj nosečniških, drugega pa ne. Je pa Celje sicer bolj slabo založeno se mi zdi, v MB pa nekaj časa nisem bila. Jaz si bom tudi morala še kaj nabavit, posebej za službo in to, ne morem ravno v trenirki hodit.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 14:17:07
|
|
|
|
simi27
|
Pozdravljene vse! Midva s sinom sva na počitnicah pri babicah in dedkih, moj pa je priden in beli stanovanje . Moramo malo preurediti stanovanje, da bomo imeli prostor še za novega člana. Najprej čestitke vsem za dobro opravljene preglede. (O slabih stvareh pa jaz ne berem in jih tudi komentiram ne. Je boljše vse slabe misli odmislit!) Zibka - mi je ne bomo imeli. Bomo kar imeli posteljico. Najverjetneje mojo. Pri prvem sva kupila od Lip Poljčane posteljo 140x70 cm, tako da jo ima sin še zdaj (preoblikovano, brez ograjic) in bo zdržala še 3 leta, potem pa mislimo otroško sobo komplet zamenjati. Lažni popadki - tudi jaz že čutim občasno otrdevanje trebuha. Tako da sedaj popijem 2 Mg tableti. Ampak to se pač telo pripravlja. Tudi jaz že nestrpno čakam morfologijo čez teden dni. Bomo šli našo pikico pogledat vsi skupaj. Sin že komaj čaka. Lepo se mejte in čeprav se ne bom oglašala, vas bom najverjetneje spremljala....
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 17:52:25
|
|
|
|
n a n i
|
Tudi meni otrdeva trebuh ze nekaj casa. Baje je to normalno, ker se telo pripravlja. KatyK79 pri meni sedaj sumijo, da mi je bolecine v sp delu trebuha povrzocala bebica, ki je pritiskala na zivec. natancnega vzroka pa tko ne vedo. Nosecniskih oblek sem jaz ful dobila od prijateljic. Pa samevajo v omari, ker so mi podaljsali bolnisko se do 30.9., tako da sem spet zaprta med 4 stenami. Razmisljam, da bi sla oktobra delat vsaj za 4 ure, da ni treba biti nonstop doma. A se je kaksna sotrpinka, ki mora biti na bolniski.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 18:08:14
|
|
|
|
Dadi
|
No pa sem dopolnila 24 tednov....dete pridno brca, samo da te brcike čutim zelo spodaj. Ponavadi sem jih vedno kje v zgornjem delu. Ostalo je vse ok, vsi pravijo da imam majhen trebušček, kot žoga...res je da se drugam nisem zredila, ne v obraz in ne v roke...malo se mi pa je nabralo okoli bokov..seveda če pa je treba rezrevo za zimo met, da me ne bo tako zeblo V nedeljo gremo na morje če bo vse tako kot planiramo, da izkoristimo zadnje dni predno gre naša prvošolka v šolo. Jaz še vedno upam, da me bo kdo zaposlil, preden grem na porodniško. Se mi je obetala služba že junija za september, pa sem dobila nož v hrbet ,ker sem bla preveč poštena in sem povedala, da sem noseča. No ja upam, da se vse dobro izteče....Glavno, da smo zdravi.
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 18:51:45
|
|
|
|
betricija
|
nani jaz sem na bolniškem do 9.9. pa vseeno kršim pravila. si ne morem pomagat. enostavno ne morem biti več doma, vse tiste skrbi ki so bile še en mesec nazaj so sedaj upam, da izginile, tako da sem prejšnji teden malo hodila naokoli. itak pa je meni zdravnik rekel da se moram sprehajati. tudi v službi sem se zmenila, da če mi ne podaljšajo bolniške, koristim dopust in en mesec bolniške, potem pa bo že čas za porodniško. sem pa popoldne klicala na Šlajmerjevo za šolo za starše. začneva 4.10. nekako kar ni hotela popustiti, da bi že septembra začela.a gre še katera ta termin v MŠ? uživajte v večeru.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 17.8.2010 19:07:40
|
|
|
|
GITA14
|
mene je pa ponoči tako matralo imela sem nenormalne krče in drisko, sem se tkoj zjutraj šla pokazat h ginekologu in je naredil UZ in srček lepo bije, reku je da naj neham jest tablete za železo, čeprav dvomi, da bi mi blo po njih tako hudo. Sedaj mam pa strogo dijeto borovničev čaj, bobi palčke in prekuhan riž. Kr strah me je it spat.
|
|
|
|
RE: December 17.8.2010 19:30:44
|
|
|
|
betricija
|
Gita, kolikor se jaz spomnim imaš ti iste železove tablete kot jaz Retafer. moram rečt, da jaz tudi opažam bolj tekoče odvajanje kot prej, vendar je meni to bolje kot pa biti zaprt. no za razliko od tebe nimam krčev, grem pa na wc vsaj 2x. bom jaz sedaj tudi pozorna in če se bo tako nadaljevalo bom to omenila svoji G..meni so v lekarni samo o zaprtju opozorili. čuvaj se.
|
|
|
|
RE: December 18.8.2010 7:24:47
|
|
|
|
ula77
|
hojla,dobro jutro nosečke... Danes so me zgodaj zbudili prav posebni krči pričakovanja,a do 16.30.je še dolga.... Kaj ob morfologiji pregledajo tudi kri,saj je meni razen za toksoplazmozo niso od 7 tedna? Joj,strah me je,da bo kaj narobe,a se tolažim, da bi se že na 3 dosedanjih UZ pokazalo..... Soncek se kaže,ziher bo lep dan! Uživajte!!!!!
|
|
|
|
RE: December 18.8.2010 7:31:09
|
|
|
|
GITA14
|
Prespala noč brez krčev in driske jupi, zgleda da so res tablete krive.
|
|
|
|
RE: December 18.8.2010 7:32:46
|
|
|
|
špica84
|
Dobro jutro Ula lepo se imej na morfologiji,naj ti dan hitro mine do nje .To mene čaka drug teden,komaj čakam. Se mi zdi že tako dolgo od zadnjega pregleda. Mi smo pa včeri naročili spalnico,pa posteljico za našega razgrajača v trbuhčku.Danes grem verjetno še v pikapolonco pogledat za previjalno.Potem pa počakam do torka,da vidmo kaj imamo,pa mal po nakupih Glede Mš verjetno bom šla tisti termin 4.10 v stari porodnišnici,samo moram še poklicat
|
|
|
|
RE: December 18.8.2010 7:37:32
|
|
|
|
GITA14
|
ula77 vse bo v redu boš vidla spet svojega otročička, pa za dalj časa kot ponavadi. Moj gin. ima tak sistem, da mi da napotnico za kri že pri zadnjem pregledu za naprej. Nap. zdej sem mela morfoligijo in sem prejšnič dobila napotnico za tokso in obični pregled krvi; sedaj me je pa dal napotnico za pregled sladkorja, ki ga moram narediti 20.9 pregled imam pa 21.9.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?