|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
23.12.2010 9:58:57   
KOLIBRI
Pozdravljene!

Se samo na hitro javljam, toliko da vam sporočim, da sem dne 19.12. rodila sinčka Vasjo. Zdaj sva že doma in se privajamo en na drugega. user posted image  user posted image

Čim hitrejšo in lažjo pot v Rim še preostalim user posted image ! Lepe praznike!

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
23.12.2010 10:00:56   
KOLIBRI
Aja, še to: jaz med popadki nisem čutila nobene bolečine v križu, samo v sp.delu trebuha (kot pri menstruaciji, samo veliko hujše), user posted image

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
23.12.2010 10:12:33   
ula77
pomembne novice v obliki res duhovitega sms:

DeVilla ni več kinderjaj: rodila Jurij Benjamin, 52 cm, 3800g. 23.12.2010 ob 03.32., je bilo expresno!

Čestitke Devilli in KOLIBRI,user posted image user posted image pa da bi šle čim prej tudi mi ostale za vami v Rim!user posted image user posted image

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
23.12.2010 10:30:03   
Teta M
DeVilla in Kolibriuser posted image user posted image user posted image , čestitke za vaše sončke....
Špica: si še 2v1? Se kaj dogaja?
Pri meni še prav nič...uradno imamo še 2 dni do PDP....

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
23.12.2010 10:36:52   
KatyK79
Čestitke novopečenim mamicam in očkom user posted image

Sedaj pa še nekaj za tiste ki dojite oz. imate izkušnuje s dojenjem
Zanima me kdaj se uskladita ponudba in povpraševanje po mleku, kdaj mine naval mleka oz.
kdaj dojke niso več težke in trde kot skala???

jaz imam mleka za izvoz, od enega do drugega dojenja (cca od 2 do 3 ure) dojke postanejo trde, težke.
no tako je bilo do včeraj, danes ponoči in zdele pa imam občutek da se od enega do drugega dojenja ne napolnijo, ker niso več tako težke in napete.

ali to pomeni da se je stanje navala mleka umirilo ali da je kaj narobe, npr. da bom izgubila mleko???user posted image

joj samo podiranje kupčkov pa še kr ne gre user posted image

(odgovor članu Teta M)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
23.12.2010 10:52:31   
pika555
Katy, naval traja ponavadi dan, dva, potem pa se umiri, imaš celo občutek da bo mlek usahnilo. Nič panike, tako je ok!! Mlekca bo dovolj :).

Mi smo pa že prehlajeni, pa vas prosim za nasvet. Mala ima čist nosek, polno sluzi pa globje v sinusih, da ji hropi. Kako naj spravimo to ven, z aspiratorjem nič ne gre?? Samo če mono kihne, gre malo sluzi ven!

(odgovor članu KatyK79)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
23.12.2010 11:23:54   
Tulipan12
Ojla, sem že nazaj!user posted image
Pregled: odprta 2 prsta, spodaj vse zmehčano, pripravljeno na porod, čakamo na popadke in šibamo po bejbija.user posted image  No, al bo v soboto al pa v ponedeljek, samo, da mi ne rabijo sprožit.

pika555 si prepričana, da je prehlad? Dojenčkom se full rado nabere mleko in zato hropejo. Sem pa jaz tudi to s fiziološko vodo čistila, vsake toliko sem ji stisnila not, da so postali kanali prehodni. Tak da če to delaš, ne more bit nič narobe. Je pa znano, da hropejo, ker se jim mlekec povsod nabira. Če pa je prehlajena, pa ji ne teče iz noska, pa probaj še ušesa, če bo jokala, potem se res nekaj dogaja, drugih metod ne poznam.

Katy nič se bat, da ti gre mleko, jaz sem imela že čisto mehke dojke, pa je moja pupa bila samo dojena, pridno napredovala in vse lepo in prav. Ne spomnim se, kdaj so se mi zmehčale. Malo pošpricaj dojenčka po obrazeku (to je za lepotouser posted image )pa boš videla, koliko imaš mleka.

Devilla in Kolibri ČESTITAM ZA VAJINE ZAKLADE! LEPO SE CARTAJTE!

Ulla mi lahko napišeš svojo gsm številko, ker nimam nobene shranjene, da javim, ko bom rodila. Hvala!

(odgovor članu pika555)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
23.12.2010 11:32:21   
Mjavmjav
Polna luna je delovala!

21. 12. je fantka Viktorja rodila naša ena_mimi!!!! user posted image user posted image user posted image
Zaenkrat so še v P...

Juhuuu!!

(odgovor članu Tulipan12)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
23.12.2010 11:32:59   
Mjavmjav
Čestitke tudi Kolibri in DeVilla!! user posted image user posted image

Je bilo sumljivo zatišje ja.. user posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
23.12.2010 11:41:57   
špica84
Jaz sem še v ovalni obliki

Čestitam vsem novim mamicam

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
23.12.2010 11:48:50   
Nincii
Čestitke novim mamicam, res je bilo samo navidezno zatišje! Lepo se crkljajte in čim prej navadite na nočno vstajanje...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No midva z Erikom sva se zmenila, da ponoči vstajamo na 3 ure, podnevi pa na ene 2, pa je bil danes ponoči res priden in se tega držal... user posted image user posted image user posted image Drugače pa so se tud meni mal zmehčale dojke in nočjo več eksplodirat, mleka pa še vedno dosti (če lahko spi 3 ure skup mu nič ne manjka, mi je rekla patronažna - če pa bi se zbudu od lakote po pol ure pa verjetno ni dovolj mleka).

Ena je spraševala o obisku patronažne sestre pred porodom - se mi zdi da tega ne prakticirajo, ker je to pač težko določit termin... :D Sej vidite kako zanesljivi so PDPji... user posted image user posted image user posted image

Drugače pa kar se tiče kapljic proti krčkom - meni je rekla patronažna včeraj, da je ogromno kapljic na tržišču in da je načeloma najboljše počakat vsaj do prvega pregleda pri pediatru in se z njim dogovorit kaj bi bilo najbolše za otročka. Ker pa že zdaj mučijo krčki mi je svetovala da kupim Kremico proti krčkom od Celjskih lekarn, ki je narjena iz naravnih sestavin in mešanice eteričnih olj. Včeraj smo jo testirali in spali celo noč brez enega krčka, tako da zaenkrat kaže kot da pomaga, bom pa javila na daljši rok, če to še vedno drži. Na obali se jo da kupit tudi v lekarni na Škofijah, za drugje po Sloveniji pa ne bi vedela, obstaja pa baje varjanta, da se jo naroči po telefonu in jo pošljejo (ne me vprašat za številko, tko sem samo slišala).

Aja, tiste, ki ste bile šivane, kako se vam kej celi rana? Že lahko sedite? Koliko časa ste mele težave oz. se vam je celila rana?

BabyKitty tudi moj sonček se smeje že od P dalje in si mislim da zato, ker mu nič ne manjka in ni samo tik... Pa tudi glavico že sam dvigne, čeprav je danes star 9 dni, je pa zelo velik in močan, tako da mu tud jaz ne morem vedno preprečit, da ne dviga glavice... Hitro, hitro gre... user posted image user posted image user posted image No, sam da ne bo prehitro zrastel, k tko majčken je tko kjut!

Bodite pridne, čimprej v Rim, ker decembra že počasi zmanjkuje, pa se kej beremo in tipkamo!

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4436
23.12.2010 12:02:02   
Mjavmjav
Nincii morda neumno vprašanje, ampak kam se pa kremico namaže? Verjetno po trebuščku?

(odgovor članu Nincii)
Neposredna povezava do sporočila: 4437
23.12.2010 12:08:13   
pinkalonca
oooo nove mamice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke vsem user posted image user posted image user posted image

pri nas nič še ne dogaja, zgleda da bomo čez rok čakali user posted image no sej mi nič ne manjka user posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
23.12.2010 12:12:57   
Nincii
Mjavmjav prav imaš, po trebuščku, se vmasira čisto malo v smeri urinega kazalca, ker tako tudi poteka debelo črevo - najboljše da začneš pri desnem boku in potem navzgor in okoli trebuščka... 

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
23.12.2010 12:15:28   
BabyKitty
KOLIBRI, DeVilla, ena_mimi user posted image user posted image user posted image

Nincii
glede presredka se je meni celil cca. 10 dni... ampak sem lahko sedela že prej, čist nehal bolet je pa po 10ih dneh nekje...

pika555 kar konkretno špricni fiziološko v noska... ne bo ji všeč in bo kašljala verjetno, ampak tko se puca... potem pa še potegn vn z aspiratorjem... Kakšnega pa maš? Ker jaz sem imela na začetku tisto pumpico s katero ni šlo nič ven, potem se pa kupla tega, da vdihneš in zdej mamo čistga noska user posted image naši mali pa rastejo ja... neverjetno hitro user posted image

KatyK79 naval mine nekje po enem tednu, ampak kdaj so prsi še vedno polne... moje so ponoči, ko mali spi tudi po 5,6 ur take, da zgleda kot da jih bo razgnal user posted image in moram z nastavki podojit, ker če ne sploh ne more zagrabit bradavice, ker je vse tako trdo... mleka pa ne boš kar izgubila brez skrbi... ti samo skrbi, da bo mali redno jedel, tudi če se ti bo zdelo da so prsi čisto prazne mali potegnejo vn vse kar rabijo... glede kupčkov ti pa lahko predlagam to, da če ne gre po standardni poti in ker se ti seveda ne da otročka ponoči nositi po tradicionalnem načinu podiranja user posted image daj ga na prsi in se kengurujčkajta... ti lahko tudi malo zaspiš vmes... naš mali po ene 10ih minutah kengurujčkanja potem podre kupčka, važno je da je na trebuhu, mogoče ga malo božaš po hrbtku pa sama bodi približno 30 stopinj pod kotom user posted image

Mi smo imeli pa danes zadnjič patronažo doma... smo se tehtali in imamo 800g več kot ko smo prišli iz porodnišnice... tako da je mali že pravi bajsek user posted image pa še vedno je priden user posted image imamo že kar urnik spanja... od 22.30 do 3.30 pa potem okoli 8.00 spet treba jest, ampak potem še enkrat zaspimo in se zbudimo okoli 10.30 user posted image

(odgovor članu Nincii)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
23.12.2010 12:15:49   
ula77
kaj je kaj glasa od Občinarke, kako jim gre???? user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nincii)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
23.12.2010 12:18:02   
ula77
ena_mimi, čestike za Viktorja!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Končno ena, ki je bla prelisišila luno, a n??? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
23.12.2010 12:48:36   
nadka30
sms:
Vse expresno..rodila v dobri urci...Masa, 2810g,49cm...vsi presrecni-lp od obcinarke

ISKRENE ČESTITKE!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
23.12.2010 12:54:00   
kepca
ČESTITKE KOLIBRI, DeVilla in  ena_mimi!!!!!!

Kak sem vesela, ko berem o novih bebijih!!! Jaz tudi uradno še samo en dan do PDP in upam da bo. Prav strah me je čez rok nosit, ker naslednji teden moj dela ponoči in res upam, da prej zrihtama.

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
23.12.2010 12:55:18   
kepca
OBCINARKA ČESTITKE TUDI TEBI!!!! Lepo se cartajte!!!

Koliko nas je sploh še ostalo. A zna katera malo obnovit tisti seznamček???

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
23.12.2010 12:57:58   
KatyK79
pika555 - glede zamašenega noska, tudi moj ga ima, hrope čez nosek.
v vsako nosnico mu daj par kaplic fiziološke raztopine pa bo ok! jaz sem to danes naredla prvič in se mi zdi
da je bolje.

vsem hvala za tolažbo glede mleka

in čestite vsem novim mamicamuser posted image

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
23.12.2010 13:01:21   
ula77
občinarka, čestitke!!!user posted image user posted image euser posted image

Upam,da  se tudi mi nalezemo tistega exspresno!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KatyK79)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
23.12.2010 13:03:07   
jona klara
občinarka- wau, dobro si to opravila, čestitke!!!!lepo se cartajte, božiček je malce pohitel!!!user posted image user posted image user posted image

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
23.12.2010 13:03:53   
jona klara
kolibri, devilla, ena_mimi- čestitke ob rojstvu!

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 4449
23.12.2010 13:17:01   
Teta M
Obcinarkauser posted image user posted image user posted image , čestitke za Mašo!
Ta informacija o expresnem porodu je pa dobra motivacija za vse,ki smo še ostale in nas to še čaka.....

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?