|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010 II.del
13.12.2010 12:12:36   
Slavi83
Sm dala neki slikc v album od moje miške.

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
13.12.2010 12:27:42   
DeVilla
IZVIRNO SPOROČILO: pesjanarka

Ker sem uradno decembrka, se vam javljam še tukaj.

2.12. sem v KR porodnišnici rodila Livio.

Ker nimam časa pisat porodne zgodbe 2x, vas vabim, da si jo preberete pri novembrskih dojenčkih.

http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=5510452

Čestitam za punčko! user posted image  Pa važno da je po prvem šoku vse dobro!!! Lepo se crtajta!

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu pesjanarka)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
13.12.2010 12:29:00   
kepca
Joj Slavi83, kako lepo dete!!! Zdaj sem še bolj lušte dobila, da bi tudi pri nas bilo čim prej!!!

Punce, dajte mi povedat, če se pri vas tudi dogaja to. Meni je user posted image do sobote brcala tak da je bolelo, še posebej zvečer, včeraj in danes pa jo ful manj čutim in še to niso brcike ampak neko pretegovanje vsake toliko. Je pri vas podobno glede na to da gremo proti koncu? Jaz nebi rada panike delala, ker se mi zdi da itak nima več prostora tam noter ampak ali je lahko taka sprememba iz enega dneva na drugi dan?

Pozdravček in čestitke vsem mamicam, ki ste v teh dneh rodile!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 4028
13.12.2010 12:40:34   
Slavi83
Kepca js sm tamalo zadnja dva dni al pa tri zelo slabo čutila, skoraj nič sm že skor šla v p da bi se pokazala sam ka mava doma angelsounds pa sm se pomirila ko sm slišala srček. Pr enih se proti koncu umiri.

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
13.12.2010 12:52:42   
kepca
Ja se jaz sem se včeraj tudi z AS pomirila, ker srček nabija sto na uro, ampak nekje sem zasledila, da če se otrok preveč umiri lahko pomeni, da se ne počuti več vredu v maternici.

Slavi a tebi se je zadnje tri dni umirila, kako pa se ti je potem začel porod si dobila popadke ali ti je odtekla voda? Jaz imam danes ful čuden občutek spodaj, kot da bom zdaj zdaj dobila zelo močno menstruacijo. Malo sem zmedena, če so to mogoče kaki znaki.

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 4030
13.12.2010 13:05:13   
n a n i
Cestitke vsem novim mamicam. Me nekaj casa ni bilo na netu, pa se je kar nekaj decembrskov nabralo.

Slavi83 midve se dojiva cist razlicno. Najprej sva se cca 15 minut na eni dojki, potem na drugi vsake tri ure. Sva jo morala zbujati tudi ponoci zaradi nizke porodne teze. Ker smo po enem tednu presegli porodno tezo, sva jo nehala zbujat ponoci in se sama zbudi na 3-4 ure. Podnevi pa se doji cist razlicno zadnje dni. Vcasih dvakrat v eni uri, vcasih jo moram po treh urah zbuditi. Je pa zacela ful polivati oz bruhati - ne locim razlike med polivanjem in bruhanjem, ter se je pojavila driska. Tako, da upam, da ni sla dol s kg, ker bodo ful tezili.

tiste, ki ste ze rodile, a mi lahko prosim poveste kako dolgo ste cakale na rojstni list? Mi bomo pocasi stari 3 tedne, o rojstnem listu pa ne duha in ne sluha.

Tiste, ki se cakate, naj vam porod cimhitreje mine. Uzivajte v bozanju busijev, kmalu boste drzale svoje zaklade v rokah. To je fajn obcutek.

Luskan dan,

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4031
13.12.2010 13:08:55   
aprill
slavi83  iiii kak cukerček je človek bi jo kr ukradel(pa nč bat, ne kradem otrokuser posted image )
js s m bla dons pri G, je ena nadomeščala in me je zlo natančno pregledala, bolj kot moja G. sem pa že 3cm odprta, vrat je zmehčan tko da juuuupiiii čakamo kmaluuser posted image   je pa že 3 tedne od odluščenja čepa, tko da sem prekleto nestrpna, čeprav ma pogodbo še do 23.12. ampak upam da se v parih dnevih izseliuser posted image

(odgovor članu n a n i)
Neposredna povezava do sporočila: 4032
13.12.2010 13:11:07   
aprill
IZVIRNO SPOROČILO: n a n i

Cestitke vsem novim mamicam. Me nekaj casa ni bilo na netu, pa se je kar nekaj decembrskov nabralo.

Slavi83 midve se dojiva cist razlicno. Najprej sva se cca 15 minut na eni dojki, potem na drugi vsake tri ure. Sva jo morala zbujati tudi ponoci zaradi nizke porodne teze. Ker smo po enem tednu presegli porodno tezo, sva jo nehala zbujat ponoci in se sama zbudi na 3-4 ure. Podnevi pa se doji cist razlicno zadnje dni. Vcasih dvakrat v eni uri, vcasih jo moram po treh urah zbuditi. Je pa zacela ful polivati oz bruhati - ne locim razlike med polivanjem in bruhanjem, ter se je pojavila driska. Tako, da upam, da ni sla dol s kg, ker bodo ful tezili.

tiste, ki ste ze rodile, a mi lahko prosim poveste kako dolgo ste cakale na rojstni list? Mi bomo pocasi stari 3 tedne, o rojstnem listu pa ne duha in ne sluha.

Tiste, ki se cakate, naj vam porod cimhitreje mine. Uzivajte v bozanju busijev, kmalu boste drzale svoje zaklade v rokah. To je fajn obcutek.

Luskan dan,

nani js sm dobila rojstni list, ko sva šla očetovstvo podpisat, ga je takoj natisnla dol na ue

(odgovor članu n a n i)
Neposredna povezava do sporočila: 4033
13.12.2010 13:31:05   
BabyKitty
Vsem novim mamicam user posted image user posted image user posted image

Slavi83 jaz dojim čez dan na cca. 3 ure... ima pa eno obdobje v dnevu ko bi 2 uri skupaj kar jedel user posted image potem pa pančka k top user posted image čez noč pa spi tudi do 5-6 ur... glede na to, da je ko je bil star 5 dni presegel porodno težo me prav dosti ne skrbi... mleka imam za izvoz, kar šprica od mene user posted image dojiva se pa približno 10x na dan, ponavadi na obeh prsih, razen če res zaspi vmes... Dojenje traja pa ponavadi okoli pol ure, kdaj se pa zgodi tudi da je pol ure samo na eni strani, potem bi pa še pol ure na drugi user posted image vglavnem jaz mu pustim svoj ritem...

Mamice ste za to, da začnemo debatirati na novi temi mamic?

Bodoče mamice želim vam, da pridejo otročki čimprej v vaš objemček in seveda lep porod, pa čim manj skrbi user posted image

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 4034
13.12.2010 13:39:29   
Mjavmjav
Slavi83 kaki cukerček, z najlepšimi okicami user posted image user posted image
No, glede dojenja... mene je tudi zanimalo ali obstaja kakšna zgornja časovna meja, ker moj pikec ful dolgo cuza. ampak fora je v tem, da jaz še vedno nimam pravega mleka, torej mora toliko več pojesti... ampak so mi v P rekli, da naj dojim po 15min na vsako dojko največ. Samo, kaj pa vem... potem mu dam pa še dodatek po flaški, katerega skoraj kot po pravilu izbruha.. ali pa vsaj polije. Ker po flaški piti je valda ful drugače kot iz dojke.
Drugače je polivanje tisto, kar se mu nekako pocedi iz ustec.. bruhanje pa bolj poleti ven.. v loku. Bruhanja je običajno tudi več.

n a n i rojstni list smo dobili kaka dva tedna po rojstvu... pa naš Žan je dobil tudi že prvo uradno pismo, naslovljeno prav nanj.. od Davčne uprave user posted image user posted image Hehe, kako se jim mudi z novimi davkoplačevali user posted image

(odgovor članu aprill)
Neposredna povezava do sporočila: 4035
13.12.2010 13:42:36   
Mjavmjav
Babykitty jaz bi kar bila za to, ker imam ful enih vprašanj skos user posted image user posted image
Čeprav punce pravijo, da bi raje vse skupaj prešle tja... Samo naši škorci odo potem že 1 mesec stari, bo že ful stvari mimo user posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4036
13.12.2010 13:52:07   
BabyKitty
Mjavmjav ja sej... jaz kar malo pri novemberkah špegam user posted image imajo meni bolj aktualne teme user posted image tukaj mi je pa kar malo smotano kaj napisati, ker večina še neve zakaj se gre user posted image

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 4037
13.12.2010 14:07:31   
Slavi83
Kepca pr men so se najprej začeli popadki in to kr močni, voda mi je pa odtekla ko sm pršla v p. Če te full skrbi se pejt raj pokazat v p.

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4038
13.12.2010 14:10:57   
Slavi83
Nani mi bomo jutr stari 3 tedne, rojstni list smo pa dobil 1t po odhodu iz p po pošti

(odgovor članu n a n i)
Neposredna povezava do sporočila: 4039
13.12.2010 14:11:21   
lidik
hej punce. Evo moj mali je ravno zaspal, tako da sem si vzela malo časa in prišla še malo sem
vas pozdravit. Joj imam kr slabo vest, ker vam nič več ne pišem. No sej naj vam povem, da sledila
sem vas kolikor se je le dalo redno, ampak za pisat mi je pa res potem vedno časa zmanjkalo.
Sem pa zdajle seznamček gledala - joj je že veliko mamic!!!! V glavnem čestitke vsaki posebaj za
njen zakladek !!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 4040
13.12.2010 14:22:25   
n a n i
Jaz sem za to, da pocakamo vse skupaj tukaj na tej temi, da prikukajo vsi decembrcki na svet, potem pa se selimo na novo temo. Sem prepricana, da tudi bodoce mamice rade preberejo kaj jih caka in dajejo nasvete, saj ima kaksna ze kakega navihancka doma in izkusnje. Jaz pa tudi rada preberem kaj se dogaja z noseckami in predvsem kdaj kaksen nov decembrcek pride.

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 4041
13.12.2010 14:40:00   
obcinarka
kepca... enako.. pr nas tud... umirjeno... ne vem al naj ležim zdej cel dan al kaj...  premiki so bolj... kolkor jih je...
kaj pravte??user posted image

(odgovor članu kepca)
Neposredna povezava do sporočila: 4042
13.12.2010 15:14:10   
ula77
ojla.

Pa kaj ne dobiš takoj roj. lista?
Kako pa je s tisto pomočjo, ki ti jo da občina....kaj treba priložit roj. list ali samo vpisat rojstni datum otroka????

Še eno vprašanje za izkušene....mene je na lepem prijela.....diareja,da bom bolj fina.....kaj to kaj nakazuje????user posted image user posted image

(odgovor članu obcinarka)
Neposredna povezava do sporočila: 4043
13.12.2010 15:41:09   
zaljubljena23
ula, hja eni še prav nagajivo razgrajajo v porodni..Tako, da neko merilo ni..Mimogrede, naše dete je že kar nekaj časa umirjeno, ni več tako razgrajaško, to pomeni, da bi se zdavnaj že moralo roditi, pa še vedno vztrajam 2v1user posted image user posted image user posted image

frutiq, arwenko pa še kar vztraja v P...Malička je zlatenična in še hodi pod lučko...Tako je vsaj včeraj an FB-ju napisala....

Hmm, čeprav še nisem mamica, bi bila tudi vesela, da se potem vse skupaj selimo na sosednjo temo...Konec koncev ša nas marsikaj zanima v zvezi s porodom in bo kakšna informacija prav prišla, pa tudi če prebermo kaj v zvezi, kar se tiče mamice in novorojenčka se ne bomo branile, za pridobljene informacije...Vglavnem sem zato, da klepetamo vse skupaj na tej temi....user posted image user posted image user posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Slavi83)
Neposredna povezava do sporočila: 4044
13.12.2010 15:41:23   
KOLIBRI
Zdaj imamo pa že kar nekaj decembrčkov! user posted image user posted image user posted image

Sem jaz tudi za to, da mamice počakate še nas, ki capljamo za vami. Mene tako trenutno vse zanima in tudi špegam v temi novembrk in oktobrk, da vidim, kaj sledi. user posted image

Škoda, da nič ne kaže, da bi naš malček kaj pohitel.  

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4045
13.12.2010 15:59:00   
Dadi
IZVIRNO SPOROČILO: ula77

ojla.

Še eno vprašanje za izkušene....mene je na lepem prijela.....diareja,da bom bolj fina.....kaj to kaj nakazuje????user posted image user posted image

Ja zna biti znak začetka poroda.user posted image   Srečno, če boš šla v P.

Jaz sem bila danes na pregledu v P. Amnioskopijo so mi delali, pa je vse ok, nič še ni vidt, da bi bla kakšna akcija prav kmalu. V sredo imam ponovno pregled, tako da pač samo čakamo...

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu ula77)
Neposredna povezava do sporočila: 4046
13.12.2010 19:19:09   
sleepyhead
Jaz sem pa imela danes prvi ctg, to je bilo ok, potem me je pa en drug (ne moj) gin pregledal če sem kaj odprta. Ko sem prišla domov sem pa imela temno rjav krvav izcedek, sem poklicala svojega gin in je rekel da je to normalno, ker je mat vrat občutljiv in da se to proti koncu pri pregledih rado zgodi. No sej izcedka res ni bilo dosti, sem bila pa kr mal jezna, da so me tko grdo pregledali. Panika je pa itak vedno, da ne bo kaj narobe.
A je imela katera tudi tako izkušnjo?

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 4047
13.12.2010 19:19:59   
maca81
Vsem novim mamicam in otročkom čestitke!!!user posted image user posted image user posted image
Me pa zanima, če je katera novopečena mamica uporabila Dianatal gel pri porodu? Kakšne izkušnje?
Koliko prej se user posted image umiri in spusti? Moj mali je bil danes dopoldne malo len, sem mislila da že kaj nakazuje...potem pa spet celo popoldne rompompom  v trebuhuuser posted image
Jaz imam še dober teden do PDPja, pa če nič ne kaže, da bo kaj kmalu.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
13.12.2010 20:31:55   
birdy

IZVIRNO SPOROČILO: sleepyhead

Jaz sem pa imela danes prvi ctg, to je bilo ok, potem me je pa en drug (ne moj) gin pregledal če sem kaj odprta. Ko sem prišla domov sem pa imela temno rjav krvav izcedek, sem poklicala svojega gin in je rekel da je to normalno, ker je mat vrat občutljiv in da se to proti koncu pri pregledih rado zgodi. No sej izcedka res ni bilo dosti, sem bila pa kr mal jezna, da so me tko grdo pregledali. Panika je pa itak vedno, da ne bo kaj narobe.

Nč bit jezna, to te niso tako grdo pregledaluser posted image  Mislm da se je kr večini to zgodil tkole čist na koncu na vaginalnem pregledu. Sem šla pa jst 2x po takem pregledu pol čez tri dni rodituser posted image  Lahko pa tud nisi zakrvavela od pregleda ampak je bil čepuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu sleepyhead)
Neposredna povezava do sporočila: 4049
13.12.2010 21:03:12   
**NiNa**
IZVIRNO SPOROČILO: n a n i

Jaz sem za to, da pocakamo vse skupaj tukaj na tej temi, da prikukajo vsi decembrcki na svet, potem pa se selimo na novo temo. Sem prepricana, da tudi bodoce mamice rade preberejo kaj jih caka in dajejo nasvete, saj ima kaksna ze kakega navihancka doma in izkusnje. Jaz pa tudi rada preberem kaj se dogaja z noseckami in predvsem kdaj kaksen nov decembrcek pride.

Se strinjam z nani. Jaz sem bila v prvi nosečnosti ful žalostna, ko sem pač zadnja rodila in nobene več ni bilo na temi, ker so se že vse preselile na drugo temo.

dojenje: midva se dojiva približno na 3 ure ( včasih 2,5 včasih pa tudi 4). Na začetku sva se dojila po 15 minut na vsako stran, seda pa sva nekje na 10 minut na prvi in 7 minut na drugi.
rojstni list: dobili smo ga ravno danes, to je natanko 11 dni po rojstvu  user posted image

quote]IZVIRNO SPOROČILO: ula77

Pa kaj ne dobiš takoj roj. lista?
Kako pa je s tisto pomočjo, ki ti jo da občina....kaj treba priložit roj. list ali samo vpisat rojstni datum otroka????

Treba je predložit kopijo rojstnega lista in v vlogo tudi še posebej vpisat otrokov EMŠO
"Diareja" je lahko tudi znak ja da se telo pripravlja na porod. (Pri meni je bilo tako v prvi nosečnosti - cel dan sem hodila kakat, zvečer sem pa rodila user posted image ) Tako, da če je tudi pri tebi tako, ti želim čim lažji in čim lepši porod. 

IZVIRNO SPOROČILO: sleepyhead

Jaz sicer na koncu nosečnosti nisem imela vaginalnih pregledov sem pa zato vsakič (beri 4x) po amnioskopiji krvavela 2 dni. Mislim, da se ti ni treba bat, da bi bilo kaj narobe.

Koliko prej se user posted image umiri in spusti?: Jaz sem še 15 minut pred porodom, sotrpinki na hodniku, ko sva skupaj predihovali popadke rekla, da jaz očitno še nekaj časa ne bom rodila ker je user posted image  še tako visoko. Moj mulček je bil pa umirjen že skoraj 3 tedne pred porodom, ampak verjetno zato, ker sem na koncu imela premalo plodovnice.

(odgovor članu n a n i)
Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.