Mjavmjav
|
Hvala vsem za čestitke.. in KOLIBRI juhu! Veš kako lep dan te čaka BabyKitty.. hehe.. Ferdo?? Jaz se tudi malo bojim, da bo imel mali enak ritem, ko se rodi.. ker zdaj na veliko brca zvečer, ponoči in zgodaj zjutraj... čez dan pa ne pretirava. Ampak recimo, da ga bomo še naučili kdaj je noč in dan, zdaj revež itak ne more vedeti, ko je ves čas v temi Kar se tiče keglovih vaj vam pa mogoče lahko dam čisto kratke napotke, ker sem pred kratkim vodila vadbo za nosečke, pa so mi to nekaj razlagali Kegljeve vaje so v bistvu vaje medeničnega dna, z njimi krepimo mišice medenice (recimo jim kar mišice "tam spodaj"), ki naj bi fuuuuul koristile pri samem porodu in po njem. Torej... najprej naredite en test med lulanjem, tako da sploh veste za katere mišice točno gre. Ko te tišči lulat, spustiš curek in ga potem na hitro zaustaviš. Če nič ne "pušča" potem si na dobri poti . Hec, hec, ni tako resno, samo tako si probaš zapomnit, katere mišice so to (tiste, ki so ustavile curek). Potem pa same vaje izvajaš kadarkoli in kjerkoli, ker se to ne vidi. Torej te mišice stiskaš lahko sede v službi, v avtu, na busu, v postelji pred spanjem... kadarkoli in čimvečkrat na dan (baje). Stiski so pa različnih sort - da ti ne postane dolgčas: "ta hitri" - hitro stiskaš in popuščaš mišice "počasni" - počasi stisneš mišico, malo zadržiš n počasi popustiš "dvigalo" - ta je meni najbolj simpatičen, je pa malce težko opisati... torej predstavljaš si, da je tvoja medenica dvigalo, ki se vzpenja po nadstropjih vedno višje. Se pravi stisneš mišice (šteješ do 5), zadržiš (šteješ do 5) in potem stišneš še bolj (poskušaš pa si predstavljati, da mišice pomakneš nekako višje, v 2. nadstropje - tu spet šteješ do 5), zadržiš do 5 .... Tako se vzepnjaš ene 4 štuke Ko prideš do vrha, zadržiš tistih 5 in potem počasi, nadstropje za nadstropjem spuščaš dol do pritličja. A vam je približno jasno o čem govorim? Glavno pri vsem skupaj je tudi to, da vmes ne zadržuješ sape! Ampak lepo dihaš, pri stisku izdih, pri sprostitvi vdih. Huh, čist sm not padla. To je torej teorija.. praksa zaenkrat tudi pri meni še malo šepa , ampak bom mogla bit tut malo bolj pridna zdaj. Je pa na netu pomoje še veliko informacij o tem...
|