|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2011
16.9.2010 11:37:21   
KlaraMay
Korina tudi jaz sem pred nekaj tedni prebolevala vročino, prehlad, glavobol, hud zobobol in vneto grlo ... pa je minilo. Saj bo ... vikend prihaja, čas za počitek in do ponedeljka boš spet kot rožica. user posted image

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
16.9.2010 11:39:43   
cuty
Hvala vsem za vso pozitivo in spoznanja da mogoče pa le nisem čudna:). Že po naravi sem bolj trden in realen človek ampak so še vedno stavri ki nas vržejo s tira. Vsi smo krvavi pod kožo.
Lahko me dodate na seznam. PDP 3.4.2011 starost 25 let, 1 nosečnost nič otrok. NS 22.09.2010, NP 27.09.2010.
Začetek je zdaj pa naprej s pozitivnimi mislimi. user posted image
Erin tudi jaz sem že opazila to spletno stran in se v trenutku zaljubila v Lux4kids matrix. Ugaja skoraj vsem mojim pričakovanjem pa še cena je sprejemljiva. Nisem jih pa še videla v živo. Če mi bo všeč tudi v živo se bom okoli novega leta sigurno odločila za ta voziček.
hvala vsem pa veliko smehauser posted image

(odgovor članu sreckica)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
16.9.2010 11:43:35   
Tincy90
IZVIRNO SPOROČILO: enkratna

florecita in pussycat, bodita veseli, da sta aprilčici  Mar ni ena od nas pribegnila od Marčevk 2011 k nam, aprilčicam, ker smo baje bolj umirjene? user posted image

To sm bla js.user posted image pa vidm d sm se zmotila, vas zdj komaj dohitevam z branjem kaj šele d bi kaj napisala.user posted image user posted image sj bom hmal, upam.user posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
16.9.2010 11:56:34   
sesil
enkratna, a si ti primorka?

(odgovor članu sreckica)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
16.9.2010 12:01:33   
Kalejdoskop
Živ, punce!
KlaraMay - vidim, da ti organiziranje podatkov super gre user posted image  - evo, še moji manjkajoči: 38 let (po srcu pa še vedno veliko mlajša....), NP: 29.Sept
Enkratna - res si enkratna user posted image  veliko sreče!

Kar nekaj vas je pisalo za NS. Punce, naredite test. Boste mirnejše. In ne, na osnovi tega testa se ni potrebno nič odločati. Obstajata še dva, veliko natančnejša testa: horionska biopsija (90% zanesljivosti) in amniocenteza (99,9% zanesljivosti).
Glede na moja leta, mi pripada amnio. In jo bom tudi naredila. Otroka nameravam v vsakem primeru obdžati, v kolikor pa so kake nepravilnosti, pa za njih raje zvem čimprej. Pa da se imamo skupaj z družino čas pripraviti na spremembe v življenju.

Srečno vsem! lepo vas je čitat!

Danaja, aprilčica 2006
Tristan, levček 2008
Pa še en sonček v aprilu 2011

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
16.9.2010 12:02:41   
Kalejdoskop
Še link do članka z več info o NS ter ostalih presejalnih testih:
http://www.mojmalcek.si/teme/nosecnost/84/testi_za_odkrivanje_prirojenih_nepravilnosti.html
Pozdravček!

Danaja, aprilčica 2006
Tristan, levček 2008

(odgovor članu Kalejdoskop)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
16.9.2010 12:05:59   
enkratna
IZVIRNO SPOROČILO: sesil
enkratna, a si ti primorka?

Ne, sem čistokrvna žabarka, ljubljanska srajca .... če smo natančnejši, Trnovčanka. No, sicer zdaj v Domžalah, kjer se bom tudi zasidrala, ampak moj srček ostaja tam, kjer se je Prešern usodno zagledal v Primičevo Julijo.

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
16.9.2010 12:06:36   
ovčka11
Pozdravljene souser posted image !

Kdo pravi, da se suhicam manj pozna??? user posted image  Slabosti in nenehno lakoto sem si blažila s hrano (ponavadi je pasala bolj močna in mastna hrana), hvala bogu je zadnje par dni malo boljše in se slabosti umirajo user posted image . No, včeraj zvečer sem  po dolgeeeemmm času stopila na tehtnico... saj ne vem, ali je pokvarjena ali je to res..... + 3 kg v dobrem mesecu... očitno mi ne uide +20 kg, kot v prejšnji nosečnosti. Oblečem lahko samo še ene hlače. Lih danes sem privlekla ven nosečniške.

Se mi samo zdi, ali nas je ene par iz Domžal? Bomo skup vozičkale naslednje leto.

Enkratna - a imaš zdravnika v Leonišču oz. porodnišnici? Te odsotnosti so mi kar poznane. V prejšnji nosečnosti sem v vseh 8 mesecih bila pri 4 različnih zdravnikih.

Tudi jaz zellloo slabo spim ponoči. Ponavadi grem enkrat sredi noči lulat, proti jutru pa se še samo premetavam. Danes sem bila že ob 5. budna... Se spomnim v prejšnji nosečnosti, ko sem zadnje mesece spala podložena z blazinami (ena pod glavo, ena pod trebuhom in ena med nogami).

Dnevi do pregledov pa se res vlečejo... šele čez dva tedna - kje je še to. Drugače pa je noramalno, da nas je strah. Mene tudi - v prvi nosečnosti sem imela abrazijo v 12. tednu (odmrl plod), v prejšnji nosečnosti en plod odmrl (srčka ni bilo sploh videt že od začetka), drug pa zrastel v zdaj 7-letno navihanko. Lahko samo verjamemo da bo vse tako kot mora biti. Sem pa vseeno manj panična kot 8 let nazaj. In res, vsaka nosečnost je drugačna.

Vozički so pa tudi meni zelo všeč, tudi zato, ker so lahko in cenovno dokaj ugodni (zraven še lupinica in košara in torba...). Bo treba enkrat videt v živo

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
16.9.2010 12:06:52   
enkratna
Kalejdoskop, hvala - saj smo vse, mar ne? user posted image

Se pa popolnoma strinjam s tabo, zakaj na NS.

Neposredna povezava do sporočila: 1184
16.9.2010 12:10:32   
Tincy90
Sem se vam nasmejala zdj punce, ajoj mene.user posted image user posted image enkratna js bi se kr včlanla v tvoj klub 100, kr po mojem bomo do poroda že čez 100, zdj jih mam pa veselih 90.user posted image user posted image matr, sploh ne vem če mi je šla kaka odvečna kila dol od prvega poroda pa da ne govorim o strijah, uff to je blo letos pr men hit poletja ko sm mašerala na plaži.user posted image mah kaj se bom obremenjevala, sj pr drugem zdj itak ne more it slabš kr sm že zdj vsa porisana.user posted image user posted image sm rekla mojmu d mi mora častit po drugem porodu kako lepotno operacijo, pa je reku d bo pol že bankroterov k me je "treba tok" popravt.user posted image pa taki deci k se norca delajo iz tebe.user posted image js mam tud šlauf tko da o nosečniškem trebuhu še ni ne duha ne sluha, se sam ujčka k hodm.user posted image

No pa še mal resnosti, učer smo šli mal čez Ljubelj pogledat sosede Avstrijce, smo šli mal u nabavo (k je tok pocen pr njih neuser posted image ), pol pa še u LJ mau u Leclerc. Ta trgovina je men tok zakon, sm kaj k ne pridemo vn izpod dvesto eurov. Js bi najrajš kr celo trgovino pokupila.user posted image aja itak, pa naši miss smo u torek dal uhančke u ušeska in je bla tok pridna, sm k jo je prebodla je zastokala, jokala ni pa nč, nobenih solz.user posted image k se spomnm k smo šli zame ušesa preluknjat kok sm cvilila, se vid d je tamala čist po očiju, vizualno in karakterno.user posted image user posted image

Hm, a mogoče katera ve kko si pomagat, če maš hude glavobole al pa clo migrene? Men daleron nč ne nuca.user posted image

Lepo se mejte!user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
16.9.2010 12:15:56   
pussycat
OMG kok ste hitreuser posted image

busek 33..... o ja tudi meni se malo pozna trebušček, ampak ne nosečniški, ta šlaufek od prej, tako da na nosečniškega še čakam user posted image

pižmovka... hahaha, maš prav user posted image  jah jst bom poskusla najt kakšno raztegljivo majčko z elastanom, tko da mi bo prav vseh 9. mesecev  user posted image

cuty....definitivno nisi edina, tudi jaz se velikokrat počutim negotovo in me skrbi. edina rešitev, da gledamo pozitivno in tut js vrjamem, da bomo kmalu vse me stiskale svoje štručke, jeeee user posted image

Erin...hvala za informacije o morfologiji, torej se splača na 3D....joj, upam da bo namadenarno zneslo, ker je spet kar drag špas user posted image  ma midva greva na nuhalno že zaradi tega, ker je prvič in ker komaj čakava da vidiva najino pikico migat, na prvem pregledu je bila še tako majhen fižolček, da se res ni dosti vidlo user posted image

enkratna... pa jst useen mislim da se tistim suhicam, ki so čist ploh prej pozna izbočen buši, medtem ko nam, ki že imamo malo trebuščka, se verjetno ne opazi tako kmalu user posted image  a ti v nosečnosti pašejo kisle kumarice a?user posted image

A ima še katera težave s prebavo?

pozdravček

(odgovor članu sreckica)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
16.9.2010 12:15:58   
Tincy90
Aja, KlaraMay prosila bi te, če lahko na seznamčku popraviš kraj, je Mirna, ne Mirne.user posted image hvala!user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
16.9.2010 12:30:41   
Kalejdoskop
Tile vozički Lux4Kids so pa res luštni. A katera ve, če in kje se jih da videti v živo??

Danaja, aprilčica 2006
Tristan, levček 2008

Neposredna povezava do sporočila: 1188
16.9.2010 12:37:45   
Erin

IZVIRNO SPOROČILO: pussycat

A ima še katera težave s prebavo?

Ooouuuu jesssuser posted image

Glede na prejšnjo nos. mi največ problemov dela folna kislina - Elevit..
KAr se lulanja tiče pa... hodim tudi po 3x na noč.. očitno se bo ponovil scenarij iz prejšnje nos. ko sem na koncu hodila tudi po 10x na noč...

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu pussycat)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
16.9.2010 12:38:00   
pussycat
za vas suhice je fajn, ker se lahko malo več zredite  user posted image me moramo pa malo bolj pazit, baje tam 11-14 kg realno se lahko zredimo user posted image  jst se pa kar vsak dan tehtam, ker želim nadzorovat težo, če se ne bom tehtala, pa vem, da bo šla teža v višave... sem si postavla neko mejo , da čez 85 kg ne smem, ko grem rodit.  Bomo vidli kok bom uspešna user posted image

Punce, a ve kaj športate? Joj jst sem tako lena, mislim tut utrujena sem tok da ko pridem iz službe, se mi zihr ne da nikamor, edino kužka peljem en krog ven in to je to user posted image

A še vse delate ali je katera na bolniški?

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
16.9.2010 12:39:23   
Erin

IZVIRNO SPOROČILO: Kalejdoskop

Tile vozički Lux4Kids so pa res luštni. A katera ve, če in kje se jih da videti v živo??
 To mene tud zanima... mi mamo sicer že doma gt3-ja ampak me mikajo drugi..no če ne druzga lahka gledam ane.. je pa zanimivo kako ugodni so ane...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1191
16.9.2010 12:40:44   
pussycat
erin...... a misliš da folna kislina zavira prebavo? Jst jem tifol, pa zanekrat še nisem opazla stranskih učinkov. a katera je še kakšen kalcij magnezij, oz. kakšne vitamine poleg vsega? Vam je G kaj svetoval?

(odgovor članu pussycat)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
16.9.2010 12:41:01   
bušek33
pussycat user posted image si me nasmejala, saj se meni tudi ne pozna direktno zaradi otročka, ampak posredno, ker še več jemuser posted image  tako da po eni strani je zaradi nosečnosti večji, ne bi pa rekla, da je že nosečniškiuser posted image  danes imam sploh tak dan, ko ne mine 15 minut, da ne bi kaj pojedlauser posted image  tako da znam tudi jaz  v tej nosečnosti spadat v un klub pri 100, ajoj, groza, sem šele zdaj dojela, ko sem napisalauser posted image . pa ne no, upam, da ne pridem do 100! samo ne manjka veliko. v prejšnji sem prišla do 92. pa sem začela z veliko manj kg kot sedaj. uffffffffuser posted image  iz smeha sem padla v deprouser posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1193
16.9.2010 12:45:31   
bušek33
zaprtost je mene v 1. nosečnosti blazno matrala cel tretji mesec, pa ni nič kaj pomagalo, ne donat, ne kefir, ne oboje skupaj. ne spomnim se več, kaj vse sem poskusila. je bilo pa blazno nadležno. potem pa je kar naenkrat minilo. v drugo se mi je tudi že pojavilo, a k sreči po nekaj dneh tudi izginilo. tako da, če ne boste našle pravega recepta, vas lahko potolažim le s tem, da mine, tako kot je prišlo

(odgovor članu bušek33)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
16.9.2010 12:56:17   
Erin
pussycat - nekje sem enkrat videla tabelo koliko naj bi se zredile, jo bom poiskala...

Otrok 3-3,5 kg
  Dodatna kri 1,25 kg
  Povečane prsi 400 g
  Večja maternica 900 g
  Plodovnica 800 g
  Posteljica 650 g
  Dodatna maščoba 1,7 kg
  Zastala voda 2 kg

Pridobivanje teže po tednih

0 – 12 teden 5 % od vse pridobljene teže
12 – 20 teden 20 % od vse pridobljene teže
20 – 30 teden 50 % od vse pridobljene teže
30 – 36 teden 25 % od vse pridobljene teže
36 – 40 teden teža ostane praktično enaka
Da še vir navedem:
http://www.mojmalcek.si/teme/nosecnost/49/teza_v_nosecnosti.html

Moja meja je pa... da bi ostala pod 100...ne morem verjet, ko sem se zadnjič vagala pri
ginda imam že 2 kg oz 3 kg več...ajej... sem se pa v prvo zredila 16 kg tako če bo ista storija100 ne bom videla..upam...športam ne, edin če šteje da se cel dan za malim podim...user posted image danes sem pa doma ker je mali bolčkan,  drugač pa še delam...upam da bom člimdlje... bomo videli kako mi bo zneslo.. drugač pa..ja, folna naj bi zaradi železa malce upočasnila prebavo... nekaj dni nazaj sem celih 15 min zaradi te zmešane prebave sedela na wc..ma ne pomnim da sem kdaj toliko, medtem ko je pri mojemu pol ure klasika, poznate?user posted image

bušek - si bomo v oporo in 100-ko stran podile, veljauser posted image

< Sporočilo je popravil Erin -- 16.9.2010 12:57:33 >

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu pussycat)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
16.9.2010 13:09:11   
ovčka11
Ha, ha, očitno zame zgornja tabela ne velja - 3 kg - 5%??? Če bo šlo po tabeli naprej se vam tudi jaz pridružim pri 100.

V prejšnji nosečnosti sem prišla iz porodnišnice s 7 kg manj, potem pa se je počasssiiii teža zniževala. Na prejšnjo težo pa še dolgo, dolgo nisem prišla. No,  mi je pa uspelo po večjem pretresu v 2 mesecih shujšat za 10 kg, kar pa tudi ni bilo vredu. Zdaj sem štartala iz iste teže kot pri prejšni nosečnosti.

Meni tudi prebava šteka, saj tudi drugače ni najboljša. Včeraj sem se najedla grozdja in čez spila pol litra Donata, danes sem po parih dneh šla konkretno na WC.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
16.9.2010 13:16:40   
Tincy90
IZVIRNO SPOROČILO: bušek33

pussycat user posted image si me nasmejala, saj se meni tudi ne pozna direktno zaradi otročka, ampak posredno, ker še več jemuser posted image  tako da po eni strani je zaradi nosečnosti večji, ne bi pa rekla, da je že nosečniškiuser posted image  danes imam sploh tak dan, ko ne mine 15 minut, da ne bi kaj pojedlauser posted image  tako da znam tudi jaz  v tej nosečnosti spadat v un klub pri 100, ajoj, groza, sem šele zdaj dojela, ko sem napisalauser posted image . pa ne no, upam, da ne pridem do 100! samo ne manjka veliko. v prejšnji sem prišla do 92. pa sem začela z veliko manj kg kot sedaj. uffffffffuser posted image  iz smeha sem padla v deprouser posted image  

Sm se nasmejala zdj temu postu.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bušek33)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
16.9.2010 13:17:55   
pussycat
erin ...hvala za tabelico...uh, prvi 12 tednov sem bla potem kar pridna user posted image
tud meni so fuuuul všeč teli lux4kids vozički, navdušena sem user posted image  se jih da videt kje v okolici lj, ali samo na štajerskem?

bušek 33.... si me kar mal potolažla, ker včeraj me je resno zaskrbelo kaj bo z mano, če bom imela še vnaprej tako prebavo...ampak očitno se to vse uredi ob svojem času user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
16.9.2010 13:18:29   
Tincy90
IZVIRNO SPOROČILO: Erin

medtem ko je pri mojemu pol ure klasika, poznate?user posted image

Poznam ja.user posted image user posted image user posted image mi ni jasno kaj tolk časa delajo, najbrž še iz črev vn vlečejo.user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
16.9.2010 13:29:30   
iskrca
Hojla punce,
ma me par dni ni pa ste tok naklofale, da sem komaj vse prebralauser posted image

NS jst grem, pa v bistvu sam iz enga razloga, pri mojem G mi pripadajo le trije UZji, enega sem dala že čez, drugi morfol. in tretji pol nekje v 33T, tko da do 20 t res ne bom zdržala in si bom z veseljem odtrgala 60 evrčkov(čeprav je res velik), samo da vidim user posted image kako pleše in brca tam notruser posted image user posted image Sploh ne gledam na to kot na en izvid, sem čist optimist, da bo vse ok, veselim se samo, da bova z user posted image končno videla najino malo pikicouser posted image user posted image . Mah kot sem že rekla, se mi zdi, da se v 12,13 tednu otroček res super vidi, tako da komaj čakamuser posted image Pa skoz me matra, da bi za spol vprašala, sam moj ne pustiuser posted image V 1.user posted image me ni firbec matral, zdej me pauser posted image user posted image

cuty tud jst imam v tej nosečnosti ful skrbi. Sploh se nisem še čist sprostila in prepustila neizmerni sreči user posted image Pa nimam za sabo nobenega SS, le eno super user posted image , ki je prekrasno minila. Tako da mi sploh ni jasno, zakaj zdaj taki zadržki. Je pa res, da je sedaj, v drugo čisto drugače. Dop. služba (ki me zadnje čase spravlja ob živce, razmere so obupne), pop. me moja user posted image čisto okupira in sploh nimam časa, da bi razmišljala o pikici v trebuščku, tako da šele zvečer, ko se uležem, začnem božat trebuščkauser posted image Mislim, da je glavni vzrok pri meni to, da me že skoz skrbi, kako povedatuser posted image Ne vem, zbiram pogum in čakam na priliko, ampak je težko, ker so zdaj res takšne razmere, da ne vem kakšna bo reakcija. Mah pa si rečem, zakaj za vraga se obremenjujem, bo kar bo, glavno da smo mi trije+1 srečni, ampak me kmalu spet sesuje. Res ni fer do user posted image , da sem zdaj taka živčna razvalina, sam sploh ne vem kako naj se spravim pokonciuser posted image
Uh, sem se skašljala...še dobr da mam vas tukaj! Se mi zdijo vse stvari lažje, ko vam lahko malo potožim.

(odgovor članu sreckica)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Gosta hrana
Michonne RR

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?

Pred 4. mesecem (5%)

Med 4. - 6. mesecem (70%)

Po 6. mesecih (24%)

Število vseh glasov: 37

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!