RAKICA2007 -> RE: Klopi - ali pretiravam? (22.7.2010 12:46:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Še ena T Moja 4-letna hčerka je zdaj poleti občasno pri babi in dediju. Problem je, ker skoraj vsakič stakne kakšnega klopa. Ves čas opazujem, vsaka vročina se mi zdi sumljiva, v glavnem ves čas sem na trnih ali se bo kaj razvilo ali ne za moje pojme, bolj ko boš o tem razmišljala slabše bo, ne išči bolezni tam kjer je ni... sama sem dala razne preiskave za KM in borelijo nedolgo nazaj skozi in res ne privoščim nobenemu kaj takega (HB je bilo oboje negativno). Kljub opozorilom, jo še vedno spuščata v gozd (po njunih besedah, lahko klopa itak dobiš kjerkoli...)res je, od moje kolegice tamalček je imel 7 klopov, pa je bil samo zunaj na travici... klopa lahko dobiš kjerkoli...kaj pa kakšna zaščita? Naj bo v gozdu, ampak dolgi rokavčki (bele ali svetle barve)+dolge hlače oz. pajkice (sv. barve)+nogavičke+supergice... četudi je poletje, saj v gozdu res ni tako vroče kot pa na direktnem soncu..., zvečer jo sicer pregledata in klopa odstranita (razen enkrat, ko ga je polovico ostalo notri, pa sta ga kar pustila, češ, saj je že mrtev..)hmmm, ja je mrtev, samo do okužbe baje lahko še vedno pride ali pa se zagnoji.... Pravita, da bo otroku dolgčas, če bo moral biti samo pred hišo če je takšen živček kot naša frkolinka...ja bo ji dolgčas (ampak nekaj mi ni jasno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 4 letnega otroka samega puščata v gozd al kako?) verjetno ne - hodita tja z njo..., mene pa skrbi tudi mene skrbi, ampak nimaš kaj tako je (otrok, ti, tvoj mož, živali... vsi lahko dobijo klopa in lahko tudi zbolijo - zato bom jaz našo frkolinko dalal cepiti za KM v jeseni oz. pozimi. Če se zgodi še enkrat hmmm se je že kaj zgodilo?, jo bom imela kar doma v stanovanju, kjer ji bo pa poleg dojenčka zares dolgčas jaz je nebi omejevala, sorči ampak tole nima smisla.... Kaj naj naredim? cepljenje za KM, na borelijo pa itak nimamo vpliva oz. ni cepiva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Upam, da sem te kaj potolažila... ne sekiraj se, lahko pa večjo pozornost daš na zaščito kot pa na to ali bo otroček šel v gozd ali ne... LP
|
|
|
|