|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Klopi - ali pretiravam?
23.7.2010 9:44:21   
eva1
Jaz imam doma tisti sprej za po obleki pošpricat(in jih našpricam ko greta v vrtec,in tudi doma), vsak večer ju stuširam in pregledam(morm trkat, klopa še nista imela)..tudi mene je strah bolezni ki jih prenašajo klopi(kolegica je ravno pojedla antibiotike, zaradi rdečine ki se je po javila in se širila na mestu vboda klopa, njen otroček pa je ravno sedaj na infekcijski, ker so sumili na klopni meningitis in HB ga nima, ampak te pa poštreno prestraši vse skupaj)!
Sem pa se odločla, da se gremo cepit pozimi, že lani sem jih hotela, pa sem pozabla, pol sem bila pa že kao prepozna(na splomlad)

(odgovor članu country)
Neposredna povezava do sporočila: 26
23.7.2010 11:00:14   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Za moje pojme pretiravaš.
Klopa dejansko lahko fašeš v gozdu, doma na vrtu, sredi mesta ti z drevesa pade ... ni da ni ... lahko živiš v paniki non-stop, lahko pa tamalo cepiš proti klopnemu meningitisu, jo primerno oblečeš pa malo našpricaš s to zadevo proti klopom in jo spustiš naj uživa v gozdu. Zvečer oz. ko pride domou jo pregledaš in to je to.

samo eno tinimini pripombo imam. klopi ne padajo (in ne skačejo) z dreves. user posted image  klopi čakajo na 10-15 cm višine in ko se podrgneš po listu, se te prime. user posted image

aja. jaz sem tudi panična glede teh klopov. brrr. vedno se našpricam, da se že jaz skoraj zadušim v tem prahu. user posted image  

Se strinjam. SO pa zelo hitri in hitro priplezajo na vrh človeka. Zato mislimo, da je padel z dreves.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
23.7.2010 12:32:39   
RAKICA2007
No kakor sem včeraj napisala, je od kolegice sinček dobil naenkrat 7 klopov, zaradi igre na travici pred hišo...
Glej ga user posted image  naša frkolinka se je ves popoldan igrala na travi, v mivki in bazenčku... naštela sem točno 6 klopov, ko sem jo popoldan pregledovala... bili so takšni tini mini, da jih moj sploh na začetku ni videl... 2 klopa sta še lezla po njej, 4 pa so se že prijeli...

tako, da resnično ne moreš nič drugega kot preventiva, redno pregledovanje in takojšnja odstranitev morebitnega klopa...

so pa tudi meni tile 'zajedalci' user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
25.7.2010 9:34:40   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: Še ena T

Moja 4-letna hčerka je zdaj poleti občasno pri babi in dediju. Problem je, ker skoraj vsakič stakne kakšnega klopa.
/.../
Kaj naj naredim?

jo cepiš za klopni meningistis? borelia je pa mislim, da je itak taka, da če jo že nekdo že stakne, potem dobiš tisti okrogli madež okoli pika klopa - greš do zdravnika in dobiš antibiotike. samo tistega madeža ne smeš spregledati.

ne vem, no. saj meni so tudi zoprni, pa tudi mi ni čisto vseeno, če otroci kazga dobijo in me je malce strah, ampak, da pa otrok zaradi tega ne bi smel iti ven user posted image  ta mi je pa čist prehuda. saj z avtom jo tudi pelješ, pa je možnost, da se zaletite. pa čez cesto tudi hodi, pa je možnost, da jo kdo povozi itd. saj razumeš, kaj hočem povedati?

imata pa starša prav glede tega, da klopa lahko dobiš tudi na travi pred bajto. sicer je manjša možnost, je pa. moja znanka ga je dobila pred bajto v mestu - in dobila borelio (sledili so antibiotiki in je bilo vse ok).

jaz se držim tega: cepljenje + obvezen natančen pregled in prhanje telesa po tem ko pridemo iz kakega "gozdnega" izleta. če me spomim ne vara, naj bi veljalo, da če je klop odstranjen v 24 urah od prisesanja, je možnost za kakršnokoli bolezen minimalna.  

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.7.2010 8:01:28   
barni
Jaz sem si ravno danes odstranila čisto majhnega klopa.

Bil je res majčken, max 1 mm z nogami vred je bil velik. Pa ne vem če je bil res. Kaj so to mladički al kako? Ker klopi, ki jih jaz poznam do sedaj, so bili vse večji in črne barve. Ta pa je bil rjavo rdeč.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 30
14.8.2010 19:44:12   
Roberta69
Moj sin je danes v letošnjem letu dobil že drugega klopa (bil je pa na glavi, med lasmi user posted image in če ne bi bili njegovi lasje čisto beli, tiste male pikice niti slučajno ne bi opazila... če se meni kdaj naštima na mojo temno grivo, bo tam najbrž preživel kar lep čas user posted image ) in sedaj še bolj resno razmišljam o tem, da bi ga cepila. Sicer se mi zdi zelo mimo vnašat neke strupe v telo kar tako, ampak bolezni, ki jih okuženi klopi prenašajo, pa spet niso kar tako user posted image . Sploh ne vem, kako naj se odločim... Se mi zdi pa čisto mimo, da bi imel zaradi klopov otroka skos v stanovanju!?!?!?! Dobiš ga pa res lahko praktično povsod, sin ga je danes dobil na sprehodu po PST-ju.

(odgovor članu country)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?