RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sonček33 -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (20.8.2010 20:07:49)

justgirl, jaz sem dala polnozrnato, ker druge nisem imela...je pa dobro izpadlo




Anonimen -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (20.8.2010 20:14:32)

Hvala sonček33! Jaz v mlinu kupim polnozrnato pirino, sicer ni prov fino (ima večje kose otrobov) mleta, ampak za kruh je super.




MC09 -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (7.9.2010 22:04:52)

No jaz sem pekla in pojedli smo tudi samo bilo je preveč zbito, sem delala samo s polnozrnato pirino moko. Res nisem jaz za te zadeve. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tak da če ima kira res ajnfah recept prosim, drugače se ne grem več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




špelin@ -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (7.9.2010 22:29:26)

IZVIRNO SPOROČILO: MC09
No jaz sem pekla in pojedli smo tudi samo bilo je preveč zbito, sem delala samo s polnozrnato pirino moko. Res nisem jaz za te zadeve. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tak da če ima kira res ajnfah recept prosim, drugače se ne grem več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

En namig: jaz sem goljufala in kombinirala pirino moko s klasično krušno - nič zbito ne pride [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Hope2 -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.9.2010 12:05:33)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

absolutno premalo je 1 žlica semen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , jaz dam eno pest. Tako konkretno. Danes imam za malico različico z lešniki in rozinami...
Hope ti ki si v điru, kaj uporabljaš amarant ?

Zgleda, da ima večina otrok isto foro - moj tudi obožuje kruh v obliki mufinčkov. Sploh za njega , dam kruh v kakšen poseben papir (od mufinov)


Kaj je to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Očitno ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Danes sem jih spet naredila. Dala 100g ajdove moke (poparila), ostalo pirino. Ker ni bilo jogurta doma, sem dala žlico filadelfije, žličko kokosove masti in dober dcl več radenske. Not sem še sipala mak. NJami. Zdaj še sam eksperimeniramo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Sem šla zdaj čekirat kaj je to amarant in komaj čakam jutri šoping[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sam zdaj mi povej ali moram bit na kaj posebi pozorna pri peki s tem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Hope2 -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.9.2010 12:07:38)

IZVIRNO SPOROČILO: justgirl

A to je 1/2 kg polnozrnate pirine moke za tale recept za kruh? ali bele (presejene) pirine moke?
Tale recept za naan kruhke (lahko so tudi polnjeni) je (slightly) podoben tvojemu ;) http://www.favoritecook.com/bread/aloo-naan/
Tudi krasna zadeva.. yum yum


Tile kruhki so dobri, sam sem se jih 2 leti jedla, da mi še zdaj čez ušesa gledajo




uškinamama -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (6.10.2010 7:52:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

absolutno premalo je 1 žlica semen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , jaz dam eno pest. Tako konkretno. Danes imam za malico različico z lešniki in rozinami...
Hope ti ki si v điru, kaj uporabljaš amarant ?

Zgleda, da ima večina otrok isto foro - moj tudi obožuje kruh v obliki mufinčkov. Sploh za njega , dam kruh v kakšen poseben papir (od mufinov)


Kaj je to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Očitno ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Danes sem jih spet naredila. Dala 100g ajdove moke (poparila), ostalo pirino. Ker ni bilo jogurta doma, sem dala žlico filadelfije, žličko kokosove masti in dober dcl več radenske. Not sem še sipala mak. NJami. Zdaj še sam eksperimeniramo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Sem šla zdaj čekirat kaj je to amarant in komaj čakam jutri šoping[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Sam zdaj mi povej ali moram bit na kaj posebi pozorna pri peki s tem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .


Zakaj popariš ajdovo moko ? Tle na primorskem se ajda malo uporoblja , jaz jo le kot kašo (gobe, piščanec) , ker moka mi ima okus po, po ...nevem sterilnem.

Amarant - ga imam doma , sem ga skuhala kot proso - bljeks. Mi mi okej. Sem ga pa jedla zmletega (moko) v kruho pa mi je bil zanimiv okus.

Ti si že kaj spekla iz njega?




Hope2 -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (8.10.2010 16:49:21)

Tak me je učila mama, babica (prekmurje). Zakaj ne vem, ampak okus in struktura pride drugače. Malo vroče vode čez moko, potem pa razdrobiš z vilico na čist male drobtince in zmešaš z drugo moko

Amarant- Še vedno ga samo gledam v trgovini[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .




bumerang -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (8.10.2010 17:35:01)

Ajdovo moko se vedno popari z vrelo vodo, nekaj zaradi okusa, ker pride drugačen, boljši, nekaj pa zaradi tega, ker je kruh bolj rahel. Pa koruzno tudi pravijo, da pride kruh manj trd in drobljiv ampak vedno pozabim sprobat razliko.




Matkurja -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (17.2.2013 11:15:07)

mam eno knjigo, kjer jih ne not 250 receptov in sem si rekla, da jo bom "obrnila" - torej vse sprobala.


Naslov pa je?




Matkurja -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (17.2.2013 11:44:44)


IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

mam eno knjigo, kjer jih ne not 250 receptov in sem si rekla, da jo bom "obrnila" - torej vse sprobala.


Naslov pa je?



Sm vidla, da si že napisala. a je na sliki gor en kruh v dveh nadstropjih?




Poka -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (20.2.2013 7:17:29)

Hope2 ful dobra slikca v avatarju, tak kot da bi sebe [sm=jezicek.gif]gledala

BTW, kaj mislite z eksotičnimi recepti, to mislite zdrave recepte? Jaz jih sicer pečem, pa vedno pozabim kje imam recept in katerega sem uporabila, ampak imam pa en recept, ki pa ni za najbolj zdrav kruh, pridejo pa ven fenomenalne žemljice.

Daš pa 300 ml vode
1 celo jajce v vodo
2 čž soli
60 g masla

20 g mleka v prahu
120 g navadne in 480 g krušne moke (lahko pa 600 g bele)
90 g sladkorja v prahu

pol kvasa

Kvasev narediš d avzameš stran mal vode in sladkorja in moke.

Potem to zamesiš kar v krušnem aparatu - ali ap na roke, saj ej vseeno. N aroke mora dvakrat vzhajat.

Potem razdeliš testo na 60 g krogljice in oblikuješ štručke. Te vzhajaš na pladnju še 30 minut. Potem namažeš z rumenjakom in malo mleka in posuješ s sirom. Pečeš 15 minut v pečici na 190 stopinj.

V bistvu je njami... Škoda ker je iz bele moke in s sladkorjem, ampak za tu in tam...




ronja -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (20.2.2013 10:16:02)

Sm vidla, da si že napisala. a je na sliki gor en kruh v dveh nadstropjih?

Jup, na naslovnici je cottage loaf (ki je mimogrede prav fajn kruh). Fajn knjigica, ne?[sm=smiley1.gif]




nyna84 -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (20.2.2013 10:42:07)

Jaz sem v soboto prvič delala kruh po receptu Emilije Pavlič (je izdala knjigo Mamica, nauči me kuhati). Kruh je odličen, še včeraj zvečer sem ga jedla, nič suh in trd, se ne drobi - zakon, res! [sm=bravo.gif]

Gre pa tako:
moko čim večkrat preseješ
dodaš sladkor in sol po okusu in premešaš
opariš z vročo vodo (ne šparat!)
dodala sem še jajce in olivno olje
čisto na koncu kvas zdrobiš v lonček z malo mlačne vode, premešaš in brez vzhajanja dodaš moki.
Količina kvasa: 1 kocka zadostuje za 4 kg bele moke ali 3 kg polbele moke ali 2 kg polnozrnate moke.
Vse skupaj zmešaš in pregneteš, nato oblikuješ v pekač po želji (jaz sem oblikovala buhteljne)
Počakaš nekaj časa, da se malo vzhaja, nato daš peči v hladno pečico (na 220°C, ko testo dobi zarumenelo skorjico, se zniža na 160°C). Pekla sem 45 minut.

Vse sem delala po občutku, pa je kruh super uspel [sm=bravo.gif]




Matkurja -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.2.2013 10:11:14)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sm vidla, da si že napisala. a je na sliki gor en kruh v dveh nadstropjih?

Jup, na naslovnici je cottage loaf (ki je mimogrede prav fajn kruh). Fajn knjigica, ne?[sm=smiley1.gif]


Ne vem, kolk je fajn. jo nimam. Sem sikaa na amazonu pa jo nimajo "auf lager" :(




ronja -> RE: Domač kruh - tak in drugačen :) (22.2.2013 15:36:37)

probaj amazon.com ali pa fr. ali pa it., tadva nimata take razlike v poštnini kot com (za nas).




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]