Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 Jaz pa mislim, da sama razvajenost tukaj ni odločilnega pomena. Če npr. pogledam bratova otroka - ko je bil nečak star 7 let, bi ga brez problema pustil samega, on si je prižgal TV ali pa je risal, se igral, bral knjige ipd., ko pa je bila nečakinja stara 7 let, pa bognedaj da bi jo samo pustil. So ji šle same traparije po glavi, pa ni bil niti eden niti drugi pretirano razvajen. Jaz mislim, da je delno odvisno od otrokovega karakterja in pa predvsem od tega, kdaj doseže tisto stopnjo zrelosti. Tako kot vsi ne začnejo ob istem času hoditi, govoriti, lulati v WC školjko itd., tudi niso vsi ob istem času zreli, da se jih brez skrbi pusti dlje časa same doma. Se kar strinjam s temle. Drugače pa: a sem jaz tu gor edina od "stare" generacije, ki kot sedemletnica ni bila sama doma čez počitnice in jo je v prvi razred spremljala odrasla oseba?? Jaz sem tudi iz "stare" generacije in nisem bila nikoli sama doma, ampak sem po šoli prišla domov ter se čuvala pri sosedi Moja starša ter babica (dedek je bil žal že pokojen) so takrat še delali, kasneje, ko se je babica upokojila, pa sem bila pri njej doma. V šolo sem hodila sama, le prvi mesec so me spremljali starši, babica, soseda. Je pa res, da sem imela do šole kratko pot brez prometa. Sicer pa se strinjam s tistimi, ki pravite, da je predvsem odvisno od otroka, njegovega karakterja, čeprav po drugi strani se mi zdi povsem neprimerno, da je otrok praktično cel dan sam. Pri meni bi že bilo tako, saj sem pred 17. uro redko doma. Zaenkrat še imamo zlate babice in dedke in upam, da bo še dolgo tako, ko pa ne bo več, pa se bomo morali znajti po svoje. Pri znancih, ki nimajo nobene možnosti varstva, delajo tako, da gre najprej na dopust 2 tedna očka z otroki, potem mamica 2 tedna z njimi, potem so skupaj še 1 teden, nato pa "štukajo" na vse mogoče načine - prijatelji, organizirano varstvo, babice, dedki... Verjamem, da je izredno težko, če res nimaš prav veliko ljudi na voljo, ki bi ti otroke počuvali med poletnimi počitnicami. Organizirano varstvo pa je drago in si ga marsikdo ne more privoščiti. Kam, torej z otroki? Resno in zelo vprašanje. Za 1. razred se spomnim, da sem v šolo hodila s sosedovo punco, ki je bila takrat v 7. razredu, popoldne sem bila pa v popoldanskem varstvu v šoli ampak, če se prav spomnim, sem šla domov sama oz. skupaj z ostalimi otroci iz varstva, ker varstvo se je končalo preden sta prišla starša iz službe, babici pa nista bili iz istega kraja. Do doma sem imela pa ca. 500 metrov. Za med počitnicami se pa ne spomnim več.
< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 20.7.2010 11:48:34 >