Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: UZ tik pred koncem nosečnosti 19.7.2010 16:02:36
|
|
|
|
marantz
|
Tudi jaz sem imela zadnji UZ v 32-33 tednu, potem pa do PDPj ne UZ, ne CTGja. Dan po PDPju redni pregled v porodnišnici, kjer ugotovijo da je otrok ponovno v medenični vstavi.
|
|
|
|
RE: UZ tik pred koncem nosečnosti 19.7.2010 16:10:46
|
|
|
|
ribica.
|
A hočeš rečt da si trenutno tik pred rokom? Jaz ga imam 22., pa imam jutri ctg. Samo zanima me če sploh kaj preverjajo kako velik je otrok? Prejšnjega sem rodial v SG, tam so preverili, za MB pa pojma nimam.
|
|
|
|
RE: UZ tik pred koncem nosečnosti 19.7.2010 16:15:04
|
|
|
|
marantz
|
Ne, ne! Mi smo že rodili. Tako je bilo pol leta nazaj, aja pa nisem bila v MB ampak v Šempetru :)
|
|
|
|
RE: UZ tik pred koncem nosečnosti 19.7.2010 23:23:13
|
|
|
|
mayci
|
ribica, mislim, da smo kar vse na istem.. Načeloma je uz v 32. tednu zadnji, če ni kakšnih posebnosti, ki jih potem preverjajo kasneje z uz. Hodimo samo še na ctg-je.
|
|
RE: UZ tik pred koncem nosečnosti 20.7.2010 11:52:02
|
|
|
|
lunka1
|
jaz sem rodila pred 4 meseci in je bilo tako: dokler sem hodila na preglede k moji ginekologinji (ne dela v porodnišnici, ampak privat), sem imela v celem času samo 3 UZ (potrditev nosečnosti, morfologija in nekje v 32 tednu). Ko pa sem začela hodit v porodnišnico (2 tedna pred PDP), pa so mi vsakič (4x) naredili CTG, UZ in gin. pregled, s katerim pogledajo, koliko si odprta. Z UZ pogledajo količino in kakovost plodovnice, kar je zelo pomembno, če je slučajno otročiček že kakal, če je motna - takrat je treba čimprej sprožit porod.
< Sporočilo je popravil lunka1 -- 20.7.2010 11:54:10 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajalZaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?