UZ tik pred koncem nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica

Sporočilo

ribica. -> UZ tik pred koncem nosečnosti (19.7.2010 15:57:59)

Pozdravček!

Sem par dni pred rokom in imam samo še CTG-je v MB bolnici. Zanima me, če ste tiste ki ste bile v enaki situaciji, imele poleg ctg-ja tudi še kak UZ? Od mojega zadnjega je namreč že nekaj tednov, sem ga imela v 33 tednu. A preverjajo velikost otroka ali ti naredijo sam CTG? Pa še zanima me, če je treba dolgo čakat da ta ctg nekdo pregleda ali si hitro gotov??

Hvala za vsako informacijo!

marantz -> RE: UZ tik pred koncem nosečnosti (19.7.2010 16:02:36)

Tudi jaz sem imela zadnji UZ v 32-33 tednu, potem pa do PDPj ne UZ, ne CTGja. Dan po PDPju redni pregled v porodnišnici, kjer ugotovijo da je otrok ponovno v medenični vstavi. 

ribica. -> RE: UZ tik pred koncem nosečnosti (19.7.2010 16:10:46)

A hočeš rečt da si trenutno tik pred rokom?
Jaz ga imam 22., pa imam jutri ctg. Samo zanima me če sploh kaj preverjajo kako velik je otrok? Prejšnjega sem rodial v SG, tam so preverili, za MB pa pojma nimam.

marantz -> RE: UZ tik pred koncem nosečnosti (19.7.2010 16:15:04)

Ne, ne! Mi smo že rodili. Tako je bilo pol leta nazaj, aja pa nisem bila v MB ampak v Šempetru :)

mayci -> RE: UZ tik pred koncem nosečnosti (19.7.2010 23:23:13)

ribica, mislim, da smo kar vse na istem..  Načeloma je uz v 32. tednu zadnji, če ni kakšnih posebnosti, ki jih potem preverjajo kasneje z uz. Hodimo samo še na ctg-je. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lunka1 -> RE: UZ tik pred koncem nosečnosti (20.7.2010 11:52:02)

jaz sem rodila pred 4 meseci in je bilo tako: dokler sem hodila na preglede k moji ginekologinji (ne dela v porodnišnici, ampak privat), sem imela v celem času samo 3 UZ (potrditev nosečnosti, morfologija in nekje v 32 tednu).

Ko pa sem začela hodit v porodnišnico (2 tedna pred PDP), pa so mi vsakič (4x) naredili CTG, UZ in gin. pregled, s katerim pogledajo, koliko si odprta. Z UZ pogledajo količino in kakovost plodovnice, kar je zelo pomembno, če je slučajno otročiček že kakal, če je motna - takrat je treba čimprej sprožit porod.

Stran: [1]