nasvet..povedat očetu ali ne? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

maktub -> nasvet..povedat očetu ali ne? (14.7.2010 14:44:45)

o mojem problemu sem ze pisala ...zdaj me sam neki zanima...mama in oče sta sla pred leti narazen... živita ločena mata pa odličen odličen odnos.. vsak dan se slisita, si pomagata, sta ress zelo dobra prijtelja....tudi oba govorita non stop drug o drugem..
moja mama ima "čudno" napol zakrito razmerje z enim moskim..... načeloma vsi v družini vemo samo moj oče ne...
zabičala pa mi je da nesmem očetu nič rečt.. ampak mi je hudo... da to prekrivam pred očetom,saj mislim da ni lepo od mene da vse to vem in da sem tiho...
a mislite da bi mogla očetu jaz povedat za to da ima mami drugega moskega katerega noben noben ne more nitii videt saj je bivsi mož moje tasče...
oče me kdaj pa kdaj tako vpr. po ovinkih... vendar se jaz vedno tega izogibam, saj mu se nebi rada zlagalaaa

ZARA -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (14.7.2010 14:47:46)

Tvoja mati je otročja malo. Mislim, gre se neke skrivalnice in se dobesedno norca dela iz očeta. Jst bi ji postavila ultimat - naj mu pove v roku enega tedna ali pa mu boš povedala ti!

maktub -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (14.7.2010 15:15:53)

zara....tudi jaz sem mislila tako...pol pa sem enkrat to mami omenla in je rekla da to je njeno življenje in da njega nima kaj za brigat,.,
ampak se s tem ne strinjam...

kakadoo -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (14.7.2010 15:26:17)

Mogoče pa tvoja mama upa da se bosta z očetom pobotala?
Mogoče bi v tem primeru "tistega" moškega zapustila?
Si ti tega ne želiš? Boš raje povedala očetu, da ima mama drugega
in uničila šanse da sta mogoče še kdaj skupaj?
Sicer ne vem v kakšnem odnosu ste vsi skupaj.. samo mislim, da če tvoja mama
ne želi tega povedati tvojemu očetu... potem vidim razlog samo v tem.

maktub -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (14.7.2010 15:34:17)

ja seveda si po eni strani želim da sta nazaj skupaj.... čeprva zdaj funk.dosti boljse kot ptej.. se nikoli jih nisem vidla se tko lepo pog.kot se zdaj....
pomoje pa se boji sam zato, ker ko bi zvedu kdo je ta moski bi mu blo kr slabo,...pa se zato ker moja starsa nista ločena... mama živi v skupnem stanovanju in se boji da jo vrze ven ko bi zvedu za tega tipa... kar pa nemorem razumet kako je lahko z njim....

ronja -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (14.7.2010 15:43:20)

Tvoja mama očitno še ni ziher v to razmerje, zato ga skriva. Jaz bi ji povedala, da je fer do očeta, da mu pove, da ima nekaj, ko bo približno vedela, da je vsaj malo resno, pa ni treba razlagat, kdo je to, pa koliko je resno. Res je pa to njeno življenje, samo če se vsak dan slišita in sta dobra prijatelja, potem naj bi si take stvari povedala oz. vsaj da ni treba tebi lagati. jaz mu verjetno ne bi šla direkt rečt, če bi pa vprašal, pa ne bi lagala. Bi rekla, da neki ma, pa da še sama ne ve, če je to to. Naprej naj se pa sama menita. Ali pa bi rekla, da naj kar njo vpraša.
Pri nas sta včasih ista - to so take skrivancije pa prave limonade pri 60ih letih, da ne moreš verjet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

maktub -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (14.7.2010 15:47:25)

ne zveza ni ressna saj se je tudi on preselil v tujino.... pa tudi ovira je ta da ga noben od nasih ne mara, ker ga vsi od prej poznamo pa vemo kolko slabega je naredil moji tasči....
joj kako je to smotano....pri 50 letih se tko obnasa da je gorjeeeeee...

tudi non stop me sprasuje kdaj bpom, tamalega pripeljala na obisk.... moj mož pa ne dovoli da ga peljemo tam ko je ta moski tam ni sans.. je reku da nasega otroka se bivsi očim nebo niti dotaknu.... mama pa mi non stop tezi da naj ga da ima pravico ga videt..

Vijoličarka -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (14.7.2010 20:53:39)

Prav nič zavidljiva situacija.

Mislim da te nimata ne mati, ne oče pravice takole postavljati 'na sredino'. Mati nima pravice zahtevati, da očetu lažeš, oče pa te nima pravice izrabljati za informatorja o stvareh, o katerih mu mati noče nič povedati ali pa si je sploh ne upa vprašati.

Očetu bi pač rekla, naj take stvari mamo vpraša, saj menda vsak dan govorita, ne? Materi bi rekla, naj mu čimprej pove, ker izvedel bo tako ali drugače, v tej deželici prav nič ne ostane skrito in je bolje, če zve od mame, kot pa od koga drugega, po možnosti na najbolj neugoden način. Če pa želi mati to tvegati, potem pa naj izvoli, kot je že rekla, je to njeno življenje.

Glede na to, da bo oče slej ko prej izvedel, vsekakor pa bo to moral izvedeti, če se z mamo spet pobotata (če se pobotatata in on to izve kasneje, zna biti spet hudič), se v končni fazi na tvojem mestu ne bi kaj dosti sekirala, če bi v primeru, da bi oče resno pritisnil nate in se ne bi mogla izviti, vse povedala. Materino življenje gor ali dol, nima pravice od tebe zahtevati, da se očetu direktno lažeš.

In nihče ti potem ne bo smel očitati, da nista prišla nazaj skupaj, ker si 'ti to povedala očetu', ker nisi ti, ampak je mati tista, ki si je za ljubimca izbrala tega človeka, ki ga vaša družina upravičeno ne ljubi preveč.

Praviš, da gre za očima tvega moža, ki je tvoji tašči prizadejal mnogo hudega.

Mati očitno živi neko drugo mladost in se je od današnje mlade generacije okužila s tistim ' to je moje življenje, samo kar meni paše, vse zame in jaz sem edini kriterij'. S tem mislim predvsem na to, da zahteva, da ji vidva z možem pripeljeta otroka takrat, ko je možev očim pri njej. Lahko bi razumela, da tvoj mož ne želi, da ima njegov otrok stik z nekom, ki je tako ranil njegovo mamo. Megleno se spominjam, da je bil ta očim v družini tvojega moža predvsem parazit in zato mu tvoj mož ni prav nič dolžan. Zato ne razumem, zakaj tvoja mama misli, da ima ta človek pravico videtvati tega otroka.

Materi lahko mirno rečeš, da je njeno življenje res njeno, ampak tudi posledice njenih odločitev so njene. Vidva z možem sta starša tega otroka in samo vidva bosta odločala, kdo vse 'ima pravico' da ga videva. Ona vsekakor lahko sprejema odločitve o svojem življenju, nikakor pa ne o vajinem in vnukovem.

Ona ima vsekakor pravico, da obožuje tega človeka, vidva, predvsem tvoj mož, pa imata vso pravico (in sta najbrž tudi precelj bolje poučena), da ga ne marata.

Katy78 -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (14.7.2010 21:41:02)

Jaz pa mislim, da je to njuna stvar. Če te mama prosi, da molčiš, potem molči. Če te pa oče kaj vpraša, mu pa reci, da to ni tvoja stvar in da naj vpraša oz. se pogovori z mamo.

Colt -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 1:52:52)

Maktub, si brala Alkimista? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mateyka -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 8:25:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78
Jaz pa mislim, da je to njuna stvar. Če te mama prosi, da molčiš, potem molči. Če te pa oče kaj vpraša, mu pa reci, da to ni tvoja stvar in da naj vpraša oz. se pogovori z mamo.

Katy78, polagam ti na srce - nikoli ni nekaj kar tebe postavi v situacijo, da lažeš čeprav nočeš, samo od nekoga drugega stvar. nikoli. vse kar vpliva tudi na druge, da jih postavi v situacijo, da npr. grejo čez svoja etična in moralna načela, NI samo tvoja stvar.

maktub -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 8:40:31)

vijoličarka....  a to je grozno da mi mami pri svojih letiha take dela....zadnje čase se tako čudno prav najstnisko obnasa...neke bolane fore,se zapira v sobo,kr prekine klic,izsiljuje misim noro...jaz se kdaj pa kdaj poutim kot da sem 100  let stara...
si vedno rečem:; madona no, sej zgleda da sem ji jaz mama....
nevem nerazumem tolko je dala v  življ.skozi ve kakko je in ponavlja vednooo istee napake....pol pa se une sodelavke jo pumpajo pa dobi čist krila...

čisto nevem kaj naredit.... k njej nemorem ker je un k. tam.....pokičem je ne niti da ga ne slisim....tko mi je hudo res..čeprav ona pravi da ji je z njim tko lepo,d ase počuti ljubljena in vse...amapak nič ne gleda za naprej....kar nejj trenutno rabi je družba,večerjice,pogovori,neznost in da jo nekdo ima v sredisču pozornosti kar pa ji on zdaj nudi...

Colt.... ne nisem ne....a pise kaj glede te moje situacije

mojamura -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 8:59:45)

izgleda da je tvoja mama labilna osebnost, če jo kar tako na lepem lahko sodelavke napumpajo....ali pa je res tako slepo zaljubljena da ne vidi niti en meter pred sabo.

tudi jaz se strinjam z vijoličarko, da ne rabiš očetu lagat samo zato, da zaščitiš mamo. mama je zadosti stara, da bi morala vedet, da vsako njeno dejanje oz. odločitev prinese tudi določene posledice - in te posledice bo morala tudi sama nosit. kar se tiče očeta, pa , če ima nerazčiščene pojme oz. vprašanja glede tvoje mame, pa naj njo vpraša.

poskusi se distancirat od teh njunih problemov - zdi se mi da kakrkoli boš naredila, boš ti potegnila kratko.

pa še to: za vajinega otroka sta odgovorna vidva in nobeden na svetu vama ne more nobenih pravic do otroka vsiljevati....sploh pa ne na tak način.

maktub -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 9:21:07)

mojamura... ja res nevem kaj je z mami... zaljubljena hmmm ne.... naivna zelo...
se posebej a je on prebrisan.,saj je človek zelo pameten in takoj prečita nekoga....vidu je da je mama sama, seveda vse probleme mu je povedala zdaj pa ji daja vse kar je ona rekla da ji rabi...po domače.piha ji na duso....sam isto je delal z mojo tasčo...

glede očeta: ne sej ne da to on pomoje hoče zvedet, bojim se da on to že ve pa da me preverja če mu bom povedala...
najbolj me e strah da bi to zvedu od drugih ljudi...ni grsega iko zvedet take stvari od tržničnih čvek al pa smotanih sosedov saj imata iste znance,prijatelje.....pa da bi mu se rekli da az vse to vem....
ampka me je strah izida..kaj bi bilo v primeru da mu jaz omenim,,,,mama bi mi zamerila,če pa sm tiho pa bom očeta prizadela...

Colt -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 9:40:24)

Ne Maktub, tam ni nič v zvezi s tvojimi problemi...zgolj tvoj nik je mal podoben nekemu geslu tam v knjigi. Sicer pa...predlagam da se probaš čimbolj distancirat od problema ker nisi niti kriva niti dolžna prenašat sranje svojih staršev na noben način.

G

maktub -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 9:50:01)

colt...aha..ja po slo naj bi pomenilo:; in zapisano je bilo...
ja se bom potrudla čeprav se vsak dan borim s tem

Colt -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 9:53:40)

Pravilno si ugotovila. Sicer lepa knjiga, vendar malce bolj ''za najstnike''. Drgač pa, vsak od nas se bori z določenimi fintami glede naših staršev...eni bolj, drugi manj. Zelo modro je če se človek lahko distancira in postavi meje. Kolk si sicer stara, če ni skrivnost?

Seveda pa se 100% ne moremo distancirat, kri ni voda...

G

maktub -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 9:59:13)

za to knjigo nimam pojma ,bom posnjofkala:)... za to besedo sem pa na tv vidla en dokum. pa je bilo to izrečeno,meje takoj prevzelo.
24 let mam....ja tezko je saj sem med obema...bilo kaj nardim enega prizadanem...

ronja -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 11:11:30)

a to je grozno da mi mami pri svojih letiha take dela....zadnje čase se tako čudno prav najstnisko obnasa...neke bolane fore,se zapira v sobo,kr prekine klic,izsiljuje misim noro...jaz se kdaj pa kdaj poutim kot da sem 100 let stara...

To je druga puberteta. Moja mami je isto delala. Mine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Vsaj pri moji mami je (je sicer res, da je delala na tem).

jaz se kdaj pa kdaj poutim kot da sem 100 let stara...

Haha, ti povem, da jaz nimam pol tako razburljivega ljubezenskega življenja kot moja starša! Prave mehiške nadaljevanke včasih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Res svašta najdeš v naši familiji (če rečem, da sem trenutno najbolj normalna, je verjetno vse jasno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Ampak ajde, enkrat se morajo znoret, a ne? Pa navsezadnje, zdaj jih nič ne veže, da bi se morali ne vem kako odgovorno in zrelo obnašat - nimajo majhnih otrok, niti moža oz. žene. Boljše to kot da so zagrenjeni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

kar nejj trenutno rabi je družba,večerjice,pogovori,neznost in da jo nekdo ima v sredisču pozornosti kar pa ji on zdaj nudi...

Pa naj uživa v tem. Saj ni treba, da ti odobravaš njeno izbiro partnerja. Saj nisi ti z njim. če je zaljubljena, itak ne bo videla, kakšen je v resnici in nima smisla, da jo karkoli prav dosti prepričuješ. Poveš svoje mnenje in to je to. Obstaja sicer tudi možnost, da bo on drugačen do tvoje mami kot je bil do tašče - ljudje imamo različne odnose z različnimi ljudmi...
Niti ti ni treba malega tja vozit, kadar je on tam - se dogovori, da se dobita sami, da bo imela ona čas samo za vnuka, pa je.

glede očeta: ne sej ne da to on pomoje hoče zvedet, bojim se da on to že ve pa da me preverja če mu bom povedala...

če je to res oz. že to, da ti je to prišlo na misel, pomeni, da res nimaš sreče s starši - ker v tem primeru ni tvoj oče prav nič boljši od tvoje mame! Si predstavljaš ti to delat svojemu otroku???

makatub, vzami telefon v roke in pokliči mamo: "ljuba moja mama, mene oče sprašuje, kako je kaj zdaj s tabo, ti nočeš, da karkoli povem, jaz imam pa teh vajinih igric počasi dovolj. Sama mu ne bom nič rekla, če pa bo spet sam kaj vprašal, bom po pravici povedala, da imaš fanta, za več naj pa tebe vpraša. Samo toliko da veš, ker se meni to ne da več." in potem to narediš: sama mu ne omenjaš nič, če direktno vpraša, ap mu poveš ta minimum, da ti ni treba lagat, če bi te pa začel zasliševat: kdo je ta tip, pa a je ona srečna z njim, pa kako resna sta, itd... pa ga lepo prekineš z besedami: "ljubi moj oče, to boš moral pa kar lepo njo vprašat. NJej ni bilo prav že to, da ti sploh karkoli povem, ampak meni se to ne da več. Veš, da ima fanta, to naj bi bilo dovolj iz moje strani, za detajle se pa sama zmenita, ker se meni res ne da v to spuščat, saj se vsak dan slišita!"

ja tezko je saj sem med obema...bilo kaj nardim enega prizadanem...

nisi med obema, si od obeh. Ne prizadaneš ju ti, ampak prizadaneta onadva drug drugega, ko se gresta te skrivalnice,ti tu nimaš ama čisto nič! ne se pustit speljat na misel, da si tu karkoli odgovorna - to je njuno ljubezensko življenje, s katerim nimaš ti čisto nič, razen da si rezultat ljubezni, ki je bila nekoč med njima, to je to. Furata pa to onadva.

koala -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 11:44:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Podpis.

Vijoličarka -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 11:48:16)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

nisi med obema, si od obeh. Ne prizadaneš ju ti, ampak prizadaneta onadva drug drugega, ko se gresta te skrivalnice,ti tu nimaš ama čisto nič! ne se pustit speljat na misel, da si tu karkoli odgovorna - to je njuno ljubezensko življenje, s katerim nimaš ti čisto nič, razen da si rezultat ljubezni, ki je bila nekoč med njima, to je to. Furata pa to onadva.

Amen.

maktub -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 12:20:28)

ronja....to  si pa res lepo povedala napisala...mislim da bom kr tko naredila kot si ti rekla...ker nima smisla amak ves vseeno se počutis malček stisnjen ob zid ampak kot pravis ti..vsakemu ene 2 besede pa je...sam ko pa je tko tezko

ronja -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (15.7.2010 12:33:37)

vsakemu ene 2 besede pa je...sam ko pa je tko tezko

makatub, to spada k odraščanju - da se naučiš tudi svojim staršem povedat, kar jim gre. To ne pomeni, da jih ne spoštuješ več, da se grdo obnašaš do jnih ali da ti ne smejo nikoli nič svetovat ipd... Ampak samo to, da kadar ga serjeta, jima lahko to na en lep, olikan način poveš- da se pač ne strinjaš s tem, da se ne boš vtikala v njuno življenje, ampak imaš pa pravico živet po svojih načelih (recimo da ne lažeš ali pa da ne špecaš v tvojem primeru). in narediš mejo - to je težko, ker smo pač njihovo otroci, ampak to mejo itak moramo narisat, že zaradi svojih otrok... Tako da v končni fazi vam bo to vsem koristilo - "takes one to know one"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] oz. "been there, done that"

pa da te potolažim: vsakič je lažje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]. Jaz sem sicer že kot pubertetnica kar precej povedala staršem, ker sem bila boj svobodno vzgojena in se je to smelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image] (ok, ni da bi si glih to onadva ful želela, samo ni bilo to nezamisljivo in da ju bo kar fršlok, če bom povedala, kar si mislim, kar se ne bo skladalo z njunim mišljenjem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), ampak poznam ljudi, ki so to mejo naredili šele kot odrasli, pa jim gre prav dobro povedat staršem to, kar si mislijo, čeprav recimo v družini sploh niso bili navajeni se pogovarjat. Vse se da, boš videla in tudi starši se potem spet malo unesejo. Dokler so zaljubljeni, so pa čisto enaki kot najstniki. pa ko se razhajajo s temi novimi ljubzenimi, tudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Gina -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (16.7.2010 17:19:39)

IZVIRNO SPOROČILO: maktub

tudi non stop me sprasuje kdaj bpom, tamalega pripeljala na obisk.... moj mož pa ne dovoli da ga peljemo tam ko je ta moski tam ni sans.. je reku da nasega otroka se bivsi očim nebo niti dotaknu.... mama pa mi non stop tezi da naj ga da ima pravico ga videt..

Ampak vi ste vsi skup mal hecni. Mama ne sme videt ta malega....jao...ne glede na vzrok...jao.....

Jaz se ap ne bi vtikala v vse skup. Zakaj bi morala biti jaz recimo posrednik za karkoli ali se odločat namesto mame, kdaj bo kaj povedala, če bo sploh povedala in zakaj bi morala jaz odločat, da je nekdo zanjo zanič? Ne, jaz se ne bi vtikala. Mene bi brigal samo moj odnos z njo in kako se imava midve. Ne bi me brigalo s kom ona je in kaj z njim dela in bi ji dovolila, da dela napake ali nenapake, saj prepričat nekoga tudi ne moreš, da en ni zanj, al kako? Ravno fejst lagala se fotru tudi ne bi. Če bi me kaj vprašal bi rekla da se mi zdi da nekoga ima, da pa točno res ne vem, ker me to ne briga in se s tem ne mislim ukvarjat in naj njo vpraša.

Anonimen -> RE: nasvet..povedat očetu ali ne? (17.7.2010 0:17:51)

IZVIRNO SPOROČILO: maktub

a to je grozno da mi mami pri svojih letiha take dela....

čisto nevem kaj naredit....

Ničesar ne dela tebi - saj je to njeno življenje.

Kaj narediti? Obnašaj se tako kot pričakuješ od nje - razumno, iskreno in ljubeče. S tem bodo prišli tudi pravi odgovori.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>