|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del
14.7.2010 9:40:43   
Hijacinta
Ploha, Hijacinta... tisto kako bo z malo ko bom v P ni blo mišljeno nič slabo.. če sem tko napisala se opravičujem!!

Sej nisem tako vzela, mogoče sem pa res malo bolj občutljiva pri tem, ker res se mi zdi neumno da ga babica ne more vzet za npr. 2 urci na teden. In imamo včasih res ogromno logističnih problemov. Sedaj ko se na bolniški precej manj, ker vsaj v vrtec lahko pridem prej in ne lovim zadnje minute . S tem da če tašča pride sploh noče k njej in joka ker jo premalo pozna, ona se pa obnaša kakor da ga je nazadnje vidla včeraj
Se pa absolutno strinjam da 2 urci na teden je čisto drugače kakor 9 ur vsak dan. In glede dopusta tudi.

Plohca men se pa zdi da gre tole s hišo ful hitro. Verjetno ker mi ni treba nič narest . Ampak sej zdej ste pa res že tolk na koncu da bo to en dva tri. Pa držim pesti da se je mali sam obrnil.

hijacinta:
ga boš pa k nam pripeljala, bosta mela z meto družbo. Jst bom pa tud že utečena 

Super ga bo Meta pokomandirala

Zvezdica hvala za nasvet bom probala.

Drugač pa mene tut mal skrbi kako bo s tadrugim, ker si ne predstavljam, da bo tako priden kot je Meta.   

Mogoče bo še bolj user posted image Jst upam da bo tale naš drugi vsaj en mičken manj naporen pa bo super, čeprav bo to daleč od otroka kakršnega mata vidve zdaj user posted image

Sej ne vem kaj sem še hotla, vroče mi je za umret, dons ponoč smo se skor skuhal tko je blo vroče. Mi smo v pritličju pa se ne upam imet na stežaj odprtega okna, pa še postelja je diret pod oknom tako da potem preveč piha. In pol vsi trije na 1,4 metra, kaj bo šele drugo leto ko bomo štirje

Šibam, mam dons laufarijo okoli dohtarjev. Lep dan vsem skupaj.

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 201
14.7.2010 10:11:40   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: Jancci
Najki ful je cortek na teh slikcah. Tak fletko!! user posted image   V trgovini pa raztura. Moram jest tut enkrat probat da ona vozi košaro ker je nora na vse stvari ki jih lahko vozi. Drugač pa mene tut mal skrbi kako bo s tadrugim, ker si ne predstavljam, da bo tako priden kot je Meta. user posted image  

Ves, jaz na kosaro nisem niti pomislila, sem razmisljala ce se bo hotu not peljat user posted image , pol mi je pa kapnilo da bi jo lahko on vleku, ceprav obicajno nima vlecnih igrac in je bil ful navdusen. Pa se ne rabis skrbet za police in tud odlaufat ne more s kosom zadaj. Sam rajs ne dt kej lomljivega not user posted image . Danes gremo v Interspar in ne vem, ce tam imajo te kosare, bom mogoce probala kar pes, ma bo oci zraven za ga lovit hehe. Aja pa muellerjeve kosare imajo bolj svoh rocaj in hitro ven zleze, potem je pa dolg in kosara skor lezi na tleh, je malo nerodno. A je katera ze probala s tisim malim vozickom za otrocke k ma zastavco gor?

Jaz sem mojo mamo ze v prvih mesecih postavila pred dejstvo, da moja beseda velja. Sej lahko kaj predlaga, sam ne forsirat. Tudi to o suntanju in hujskanju sem ji ze takrat prepovedala, ko je tako v hecu kaj prijavila, ceprav je bil mali star par mesecev. Je cist drgac s tasco k ji ne morem ksnih motecih stvari v obraz rect, pol pa dragemu tezim on se pa ne zna prav lotit zadeve. Sej na sreco ni nic hujsega, sam rada ga totalno okupira in bi bla sploh zadovoljna, ce bi bila sama z njim cel dan. Sam pol nam ga kar odpelje spred oci js ga pa iscem pa se sprasujem kaj spicita. Je tako malo obsedena z njim, da ji ga mora njena lastna hcerka iztrgat iz rok, ce hoce necaka 5 minut pocartat user posted image . Sam se sama ne zaveda cisto teh nagnjenj, pa ce ji kaj pripomnimo, se bo probala mal zadrzevat. Motilo me je, da ga je mela skos po rokah in ful skoci vsakic ko gre mimo vogala mize in poskusa vodit igro, da ne bo 2 minuti pri enem obstal in s tem omejuje njegovo individualnost, posledicno ga frustrira pa se ona nima priloznosti videt, cesa je ze sposoben. Sam ko ga vidi enkrat na teden ali dva, ne more vedet, na kaksni razvojni stopnji je. Sej smo jo parkrat opomnili in zdej mu pusti ful vec samostojnosti in pol imata dirke in skrivalnice in smeh tud 8 ur skupaj, ce smo tam.

Jancci sej caki ko bo mela dva, po moje ju bo kar hitr vrnila nazaj, k ne bo mela dost energije . Ko je moja tasca Jana skos po rokah se nosila, sem jo hecala, kako bo se drugega drzala in vse zraven pocela z mulcki na rokah .

Predstavljajte si cez 25let, ko bojo nasa deca pripeljala prve vnucke domov, pa bomo me tiste babice in none, ki kravzljamo zivce mladim mamicam user posted image . Ceprav nam je zdej vse jasno, bomo takrat v cisto drugi vlogi.

Zdej hoce ena od babic (pozabila katera), da bi sla sama v francijo in malcka pustila njej. Kao sej mali itak nic ne dojame da je tam bla bla bla. Ma si ne predstavljam bluzit p parizu brez njega a ste normalne? Bi sla po moje 3 dni prej domov.

Tole burek je po moje kar je moja bakica delala in je temu rekla pita. Je bilo listnato testo v bistvu ga je zrolala in v U zavila v pekac, filala ga je pa s skuto in buckami, vcasih krompirjem, moja mama tudi s spinaco in tem, vecinoma pa za maso skuta z dodano zelenjavo. Ful dobro sploh z buckami.

Jutri gremo na morje, pa sem zdejle tasco povabila, da ga pride pazit za par ur popoldan, dokler pakiramo in ga bo lohk peljala v ZOO. Je cist navdusena, k na ni ze en teden vidla pa se 10 dni ga ne bo, mi bomo pa v miru pokali =].

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 202
14.7.2010 10:24:04   
Ploha
"dober" dan... al pa sam dan user posted image

jutr grem v P pogledat če majo kaj novga, pa če majo klimo user posted image user posted image

grem na ZO...nism nč vesela. meta bo pri moji mami, že danes je...da jest vse operem, spucam, da slučajno ne bo kdo drug MORAL namesto mene, k bom čist pošizila.

Popoldne jo grem iskat, da bova popoldne skupaj pa da bo doma spala, pol pa naju zutri medved pelje v KR...

eh kaj naj rečem...ni mi kul, sm upala, če že, da bo rekla v ponedeljek, ko je pa rekla, da že jutri, sem se pa kr usedla mal...pa ne no...sicer pa res, jutr mam cajt pa v petek. Drug teden pa sploh nimam časa, bom finiširala s pucanjem. user posted image

ene 2 dni bom gor...al pa 3, če pa ne uspe, je pa možnost, da bojo še 1x probaval, drug tedn al pa mal kasnej...kaj pa vem..itak ne vidim smisla, ker se še obrača fuuul...bojo pa jutr pregledal tud v P, če je smiselno, sam ker radi mal eksperimentirajo, že vidim kaj bo...

mah nam jamrala, sam tale vročina je pa ubitačna...zdele nubenga ni doma, pa trebuh sončm mal user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 203
14.7.2010 10:29:40   
Najki
plohca, kaj pa bojo delali s tabo?

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 204
14.7.2010 10:38:14   
Jancci
Plohca user posted image user posted image user posted image user posted image Drži se!!!!! 

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 205
14.7.2010 10:46:22   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

upam, da čim manj. Otroka bojo probal obrnt z zunanjim obratom...pa ctg-ju, UZ-ji, pa te fore...upam, da me spodaj ne bojo pipal user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 206
14.7.2010 11:29:52   
ronja
khurde, lahko zamrzneš kvašeno testo ali pa že pečene žepke. V hladilniku te bo testo 1 dan komot počakalo - samo daj takoj v hladilnik, da bo potem počasi tam vzhajalo - eni prisegajo, da je potica tako boljša. Pa tudi že narejeni žepki bojo počakali v hladilniku ali zmrzovalniku na peko, če le ni nadev preveč moker, da se potem vse razpoca. Upam, da je kaj pomagalo. Jaz sicer tega nikoli ne zamrzujem, ker pri nas če naredim take žepke, takoj vsi grejo, pa ker nimam prostora v zmrzovalniku, ker je zaseden s sladolediuser posted image . Ampak sem že probala in se da.

nina, v vrtcih je zdaj razsulo: skupine združujejo, selijo, njihove vzgojiteljice odhajajo na dopuste, pomagajo študentke, ki jih sploh ne poznajo tamali, njihovi prijateljčki grejo na morje oz. na dopust,... Ronja je sicer zelo rada hodila v vrtec, pa ji zdaj kar ni za it - dveh njenih prijateljčkov ni, ker uživata na moju, pa nista obe vzgojiteljici, ki ju pozna, ampak samo ena (hvalabogu imajo tako organizirano, da je vsaj ena originalna tam), pa še to je bila prejšnji teden pomočnica, zdaj je vzgojiteljica,... in otrok ne ve, kaj bo in to jih iritira - saj veš, otroci ljubijo rutino... Zdaj je pa vse razštelano, vsak teden nekaj novega: združijo skupine, v naš vrtec so preselili še ostale enote od tega vrtca, ker je pač zdaj tako malo otrok, da nimajo stroškov z večimi enotami,... in je pač štala. Se pozna na otrocih.
Pa upam, da sta se z user posted image že pobotalauser posted image .

najki, meni pa ta vročina paše - samo nikomur drugemu neuser posted image . Mene pa končno enkrat ne zebeuser posted image ! Priden mali! In cortko!

da so obiski v porodnišnici od 3-6 popoldan in to brez otrok.

hijacinta, ne vem, kam misliš it rodit, ampak v Lj. porodnišnici TVOJI OTROCI LAHKO PRIDEJO NA OBISK!!! Da ne boš mela dezinformacij. Tuji otroci ne smejo v p. zaradi bolezni, ampak bratci in sestrice smejo! Preverjeno, Ronja je ibla vsak dan, vse 3 ure in to ti toplo priporočam, bo manj problemov z ljubosumjem. Naj pa ne tika drugih dojenčkov, samo svojega bratca/sestrico, ap bo.

Ker je brez babic dostikrat zelo težko. Verjamem pa da včasih z njimi tudi

Haha, res je! Jaz vem, da bi jih lahko bolj izkoristila, ap jih ne, ravno zato, ker je z njimi navadno težje kot brez njih. Midva jih dava za 2 uri moji mami, pa sva 1 teden na bolniški zarad Ronjine noge. Pa jih dava 2 uri tašči, pa sta obe prehlajeni, pa sva 1 teden na bolniškiuser posted image ... Mal heca, veliiiiik resnice!

Jaz bi pa res rada šla z mojim npr. za vikend nekam sama brez malega. Sej verjetno bi ga ful pogrešala, ampak tudi midva pogrešava eden drugega

Te štekam čist! Samo ko bosta dva, računaj, da bo še mal težje... Vsaj na začetku... Lahko se pa kdaj zemnimo, pa pripeljeta kdaj vidva male k nam, p ajih midva paziva, drugič pa obratno. Ali pa za kak kino kdaj, ko že vsi mali spijo, pa samo pač rabijo nekoga zraven za vsak slučaj. Povej, če bosta za!

Ronja, super za obrat na boljše

Hvala, je bil že čas! Saj po navadi je tako, da ko se zrušim, gre pa gor. Ampak prej pa noče p anoče! Današnja noč je bila sicer peklenska - malidve sta se non stop zbujali, do 3h sem ju jaz cartala, pol nisem več mogla in je on prevzel, čeprav je moral ob 5h vstat... Mam mal slabo vest, ker jaz sem zjutraj potegnila, ker sta onidve tut...

Za dopust mene sploh ne sprašujejo, da bi male pustila, ker itak vejo, ad ne bi. Tašča je bila žalostna zadnjič, ker je videla, da ji tudi za dop. ne dava same Ronje (ko je mela tisto nogico bogo in ej bil lubi na bolniški), sam j* ga, nisva si tega iz lepega zmislila... če ne dojame, itak nimaš kaj. Tako da ji je jasno, da niti pod razno ju ne bi dala za par dni stran. Moja mami pa itak ve, kako je, če maš male otroke (je mela tri, pa se še kar spomni, se mi zdi), da je to pač cajt, ko si mal bolj z njimi in nič ne sili. Fotr si jih niti ne bi upal met sam.

Sej babice so ok, tut če jih razvajajo tiste 2 uri na teden... če jih pa merkajo 9 ur na dan je pa malo drugače in je treba tut vzgajat!!!!

Jap,jancci in khurde, se strinjam, če živiš skup ali če jih one pazijo, potem je treba drugače zastavit. Pri nas to ne bi šlo, zato je najboljše, da se vidimo tisti 2 uri ali eno popoldne na teden in takrat lahko delajo, kar jim paše in se nama ni treba kregat, oni lahko delajo, kar jim paše in otroci so srečni.

pri vnukih si vse dovolijo, pri lasnih otrocij pa špilali špartance!

Zato pa morajo vse razvajanje not prinestuser posted image . Samo malo se mi zdi, da je res na tem: moja mami, recimo, se je nacartala že z nami, pa rada popazi vnuke, samo ju ne bo recimo nafutrala s sladkarijami do onemoglosti... Njegova mami pa je precej delala, ko sta bila njena otroka mala, pa bi rada zdaj to not prinesla, se mi zdi... Samo "prošao taj voz..."

sploh noče k njej in joka ker jo premalo pozna, ona se pa obnaša kakor da ga je nazadnje vidla včeraj

joj, to je večni problem s sorodniki: oni se spomnijo tega otroka, ko je bil še v plenicah, otrok pa čukasto gleda, ker jih prvič vidi... In ne štekajo, da so oni njemu kr neki! In pol diplomatsko povedat:" ej, pusti otorka na miru, ti si kr en!" zna bit težkouser posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 207
14.7.2010 11:44:09   
ronja
Plohca men se pa zdi da gre tole s hišo ful hitro. Verjetno ker mi ni treba nič narest . Ampak sej zdej ste pa res že tolk na koncu da bo to en dva tri. Pa držim pesti da se je mali sam obrnil.

meni tudi - vsi, kar jih poznam, so dlje rabili! midva sva samo eno miceno stanovanje 1 leto obnavljala  pa sva bila brez otrok!

Jaz sem mojo mamo ze v prvih mesecih postavila pred dejstvo, da moja beseda velja. Sej lahko kaj predlaga, sam ne forsirat. Tudi to o suntanju in hujskanju sem ji ze takrat prepovedala, ko je tako v hecu kaj prijavila, ceprav je bil mali star par mesecev. Je cist drgac s tasco k ji ne morem ksnih motecih stvari v obraz rect,

Najki, podpis. veliko lažje je, če se lahko direkt zmeniš. Ne pride tako daleč, ker se prej ustavi.
je pa pri nas še vedno tako, da bi tašča še vedno Ronjo po stopnicah nosila - pa zna že Lejla sama! Njo sicer nesem, samo zanjo se pa ona ne puli. Ronji ona obuje čevlje, ker ko je pri babi, jo bo pa babi pocartala. Pa ko je pri babi, bo dobila pa 3 čokoladne bonbone, ker je 3 leta stara (kdor je star manj, pač dobi manj), kadarkoli pač se ji bo zahotelo. Pa ko je pri babi, se ne bo smela sama slečt/občlečt/karkoli..., pa bognedaj, da bi Lejla mela nekaj v rokah, s čimer bi se rada Ronja igrala, itd... Ok, pa naj bo tako, samo tega jaz več kot 1x na teden definitivno ne bom gledala. In definitivno ju ne bom samih tam pustila, pa če sem še tako zagamana snaha zatouser posted image .

Predstavljajte si cez 25let, ko bojo nasa deca pripeljala prve vnucke domov, pa bomo me tiste babice in none, ki kravzljamo zivce mladim mamicam user posted image . Ceprav nam je zdej vse jasno, bomo takrat v cisto drugi vlogi.

Ma, ja, saj se vse da zmenit - če se obe strani hočeta. Meni je bilo ultra nepraktično, da ju je mela mami bose zuni na igrišču in je morala Ronja čez vso to kalvarijo, pa midva bolniške itd... Ampak mami nisem nič zamerila, ker mi je rekla: oprosti, žal mi je. To mi čist zadostuje. In da vem, da ju bo naslednjič mela obute. Saj nisem neka ultra zamerljiva kontrol frik mama. Samo da vem, da ljudje prepoznajo napake. Ne bom jih linčala potem zato! Samo da vem, da se ne bojo iste ponavljale v neskončnost! Tak da če se bom takrat tako sposobna zmenit kot danes, po moje da bo kar šlo. Če bom pa ratala mal senilna, pol bom pa "pain in the ass".user posted image

plohca, dober zrihtaj! Tale zun. obrat je mela mami pri bratu in je bilo vse ok, fajn porod, so ga obrnili in je bil potem edini od nas vseh 3 prav obrnjen - sestra se je rodila z rito naprej, ful zagaman porod, jaz sem bila itak prehitra, tako da se še nisem mela cajta obrnit, pa porod je bil tut prehiter, da ib me kaj obračali, sem prišla z nogami naprej, ker sem bila pač 1 mesec prezgodi in se še nisem obrnila, no, malega so pa potem obrnili in se je rodil točno na rok in vse ok. Če te to kaj potolaži!

(odgovor članu Hijacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 208
14.7.2010 11:50:04   
ronja
Kaj zdej, a se nobena ne pogovarja več z mano?user posted image

Sicer pa delam ko luda, mi bo ratalo očitno kar precej naredit pred morjem. Moram se nekak prepričat, da bi si jutri vzela mal bolj na izi, ker mam še par drugih stvari za naredit, ki niso poskusi... Samo jaz rada delam poskuse... POtem pa delam to do konca, na koncu pa še vse ostalo not stiščim... Recept?

Neposredna povezava do sporočila: 209
14.7.2010 11:52:40   
marta82
Danes ponoči spet kuhala.user posted image  Spala nisem že od petka več kot 2-3 ure na noč. Tečna.user posted image
Sta šla mož in Tinej danes sama pogledat k varuški in je baje fajn. Jaz grem pa takoj, ko se vrne z dopusta.

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 210
14.7.2010 11:56:04   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

IZVIRNO SPOROČILO: Najki

upam, da čim manj. Otroka bojo probal obrnt z zunanjim obratom...pa ctg-ju, UZ-ji, pa te fore...upam, da me spodaj ne bojo pipal user posted image

sam zakaj? Nima smisla ,k je kot si rekla velik plodovnice. Če ima prostor plava in očitno detece uživa:). men se je patrik obračal vse od zadnjega. še na rok se je obrnil, ko sem šla pa rodit so mu mal pomagal, k je bil bolj kot ne prečno ležal. pa še ves zavit je bil v popkovnico. In vse je blo ok:)

držim pesti zate user posted image

< Sporočilo je popravil Zvezdica -- 14.7.2010 12:04:48 >

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 211
14.7.2010 11:58:03   
Zvezdica
Danes ponoči spet kuhala.user posted image Spala nisem že od petka več kot 2-3 ure na noč. Tečna.user posted image
Sta šla mož in Tinej danes sama pogledat k varuški in je baje fajn. Jaz grem pa takoj, ko se vrne z dopusta.

user posted image user posted image user posted image user posted image

dej pocajti se.

IZVIRNO SPOROČILO: Jancci

pri lasnih otrocij pa špilali špartance!

pa lej kok si fajn izpadla

a dej nouser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 212
14.7.2010 14:56:16   
krtekxx
Sem mal doma, ker je babi varuška šla za 5 dni na en izlet - je vzela tudi našega ta velikega. No, sedaj pa je tu pri nas sosedin vnuk - soseda misli, da jaz pazim nanj in je vsa hvaležna - v resnici se pa on ukvarja z Brito, jaz pa surfam...
Hijacinta - zadnjič si pa napisala okol varstva nekaj, kar se mi je zdelo, da sem jaz napisala. Mi2 sva v zadnjih dveh letih imela samo 3 ureskupnega življenja brez otrok. In res pogrešava to, da bi lahko šla kam sama.
Ronja, super, da si spet OK - no, pa saj se ni nihče od ans zate bal, da bi morala kake antidepresive jemat.
Ploha, tebi dovolimo, da jamraš sto an uro o čemerkoli. Popolnoma vso pravico imaš.
Marta, Domen, Daša...čimprej pridite k sebi.
Ob 5h grem pa na eno MTB turo v Sončkine konce - škoda, da je na vikendu, ker bi se ji pošteno kolcalo. Sem pojedla kar dvojno kosilo, ker grem z enimi mišičnjaki. Da ne bom omagala.

Neposredna povezava do sporočila: 213
14.7.2010 15:30:56   
ronja
Mi2 sva v zadnjih dveh letih imela samo 3 ureskupnega življenja brez otrok.

Hm, krtexx, jaz si zase verjetno res ne vzamem časa, ampak za naju si ga pa očitno precej več... Midva sva mela toliko ta tedenuser posted image .

Ronja, super, da si spet OK - no, pa saj se ni nihče od ans zate bal, da bi morala kake antidepresive jemat.

No, za antidepresive tudi mene ni skrbelo, vem, da jih verjetno ne bom nikoli rabila, če se mojim kaj hudega ne zgodi. Na živce mi je šlo to, da brez analgetikov, antihistaminikov in bronhodilatatorjev nisem zdržala oz. mogla živet.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 214
14.7.2010 20:37:02   
khurde
ploha, kako? user posted image  men se sicer zdi, da je bv delat te obrate, vsaj zdele, ker se itak lah še 5x premakne... v enem dnevu user posted image  pri meni tudi še sedi, čeprav se mi zdi, da se je par dni nazaj obrnil - sem imela občutek noge pod rebri, ko vse tišči itd. kot pri isi večino časa user posted image  sam zdej pa spet ni nobenega tazga filinga, pomoje je sam bil tak naspidiran dan za obračanje user posted image

nina, jaz sem naredila testo kot za pico, vzhajala, na hitro pregnetla. potem sem ga razdelila in vsak del(ček) posebej razvaljala v obliko, čimbolj podobno krogom. pa precej na tenko sem valjala, malo še vzhaja, pa da ni sam testo na koncu in ene 7 cm premera, za tamalo bi bilo kaj več že preveliko, to je pa ravno luštno za v roko. na sredino sem dala žličko nadeva in sir, prepognila, fajn zalepila robove, jih še dodatno potlačila z vilico in 3x prebodla z vilico po vrhu. pa dala pečt, 200 ali 220 stopinj za toliko časa, da porumeni, ene 15 minut. mi je sicer nekaj ven steklo, sem pol mal guglala in ugotovila, da bi morala verjetno robove z vodo namazati in skup zalepiti, da se bolje drži. pa nadev je bil meni tko tko, njej sicer všeč. sem dala malo svežega, olupljenega, brez pešk paradižnika na olivno olje + česen + origano in kuhala, da se je zgostilo (sem imela premalo, pa sem dala še pasiranega). posebej sem na malo vode podušila blitvo, jo ožela z rokami, narezala, skupaj zmešala s paradižnikom. in sir. to je to. bi pa naslednjič naredila samo paradižnik + čebula + origano + sir in posebej blitvo + česen + feta ali skuta + sol. ker pri tej mešanici ne prideta okusa tok do izraza, vsaj blitva se izgubi. sem pa delala s polnozrnato pšenično moko in malo bele, ker mi jo je zmanjkalo, pa je fajn mehko prišlo, ko se žepki ohladijo.

ronja, zvezdica, hvala za odgovor. mah, ne splača se mi delat samo za enega ali dva žepka, pa je pol res bolje zamrznit.

najki, ful je faca mali in super luštne slikce, una iz trgovine mi je še posebej všeč user posted image  ja, pa bureku več (balkanskih) narodov reče pita. men je to prav fajn hrana. iz bučk in buč, blitve, špinače, krompirja, kislega zelja, pora... ma, ful je dobr, sam v tej nosečnosti mi sploh ne paše user posted image

ronja, hijacinta... sem že brala na RR, da je bilo zdele nekaj časa tudi v lj P prepovedano imeti na obisku svoje otroke. samo očetje. ampak baje so zdaj to omilili in tudi otroci lahko pridejo.

ooooo, da ne pozabim user posted image user posted image user posted image moje dete je danes zaspalo brez joške user posted image  kar pomeni, da se ni niti za 5 minut priklopila name in me samo držala user posted image  sva se zamotili z žgečkanjem, božanjem, lubčkanjem, bojem s krokodilom iz ikee user posted image  petjem, govorjenjem... čist sva me presenetile user posted image  pa še nič slabe volje, z nobene strani user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 215
14.7.2010 20:51:32   
Ploha
no za silo sem vse zrihtala, zdje pa metin mlečni gres počasi zobam, k ga ni hotla...

pa vroče je noooooooooooooooooooooooooooo user posted image user posted image

sm si pa za v P naštimala zvezek, barvice in flomastre user posted image user posted image da bom mal risala in ustvarjala user posted image user posted image ja kaj pa čem, umrla bom tm od dolgčasa.

Obiski so 3 ure. Meta itak ne bo 3 ure zdržala, mrbit uro pol bo pa noret začela. Jaaa, če je kera pri volji, pa če bom dlje časa gor, me lahko pride obiskat. Gorenjke recimo user posted image Bom sporočila kaj bojo povedal. Itak bom kuj zutri G napadla, kolk časa bom not user posted image user posted image

Medeved bo zdejle spalnico prpelov, morm še malco prštimat, pa zadn stroj obest, štunfe posortirat. Pol pa tuš, s posebnim tretmajem user posted image user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 216
14.7.2010 20:56:15   
Zvezdica
plohca, moj je usposobil modem user posted image

Boš vidla da bo vse ok. Dej poročaj jutri,vsaj po smsu.

khurde, oj. Super za spanec. Naš pa še vedno v vozičku zaspi user posted image

krtexx, a je sedla turca?

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 217
14.7.2010 21:36:55   
Najki
Pakiram. Moj je ugotovu, da je zjutri pozabu brisace vrect v pranje in jih hoce zdej da se bojo kao cez noc posusile... Ga ne morem prepricat, da jih lohk tm na roke operem, sej smo jih meli samo en dan na morju -.-. Tko da bova mela mokre brisace v prtljagi grrr.

Anyway sem hotla sam vsem zazelet lepe in ne prevroce dneve, Plohca vse bo v redu, se vidimo cez 10 dni =].

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 218
14.7.2010 22:14:01   
Zvezdica
najki uživajte maxuser posted image
Kma pa šibate na morčka?

i belive i can fly....

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   [Brisano sporočilo]
14.7.2010 22:59:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 220
14.7.2010 23:03:35   
ronja
Mi je pa bilo luštno, ko je ena imela eno darilo pripravljeno za starejšega in mu je rekla da to mu je pa sestrica prinesla. Je prav lepo izpadlo.

To smo tudi mi naredili, je dobila eno knjigico, ki ji je bila že na sejmu všeč. To ti priporočajo v šoli za starše, mimogrede.

niia, meni je bil Menuet za kitaro od Vitomila Zupana zelo všeč. Ni pa ravno lahkotno branje, če si to mislila. Sicer pa zdaj bereva Največja predstava na zemlji (dokazi o evoluciji) od Dawkinsa, pa seveda kuharceuser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   [Brisano sporočilo]
14.7.2010 23:18:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 222
15.7.2010 0:10:59   
Ulla80
IZVIRNO SPOROČILO: mimi30

Jancci, men je prehitro....jaz niti nejca še nisem dala....postavim se v položaj, da jaz vzamem tujega otroka zraven nekam....to je velika skrb in odgovornost....mogoče manjšega celo lažje kot večjega.....tu so takšni primeri, kot jih je navedla nina, starejši ne predvidijo situacij, ki se lahko zgodijo....tu je en kup zadev, ki so nam vsakdanje, npr. vedno ko kuham vse ročaje obrnem proti zidu, nože sproti pospravljam, da ne bi kam splezala in prišla do njega, in še je tega....in to postacljanje mej, moja tašča ne zna resno rečt niti počakaj, ampak, ko prvič reče in se otrok začne smejat in hodit naprej ona leti za njim in se smeji, otrok valjda pred njo v pospešenem tempu, gleda nazaj in se smeji, in takle potem letata, hb če gre za travnik in ni zraven cesta ali morje...
drugače pa nejc zdaj hodi za kakšen dan k njim spat....ga pustimo tam in pridemo iskat....tud nimam preveč rada, da jih drugi dosti vozijo z avtom okol....kaj češ zakomplicirana sem pač, al pa preveč zaskrbljenauser posted image

podpis. pa nisem kej ekstra paničar, ampak otroka tujega vzet je men blazna odgovornost. kaj vse se lohk nardi, pa tak brme pol babicam in dedkom naložit...ne vemuser posted image pol k je otrok večji, ko se se zna še vsaj približno sam pazit, pol ja. seveda se tud takrat lohk kej zgodi, samo pri večjem otroku lahko rečeš da je bil sam krim, ker je to in to....pri malem pa je kriv tist ki ga paziuser posted image ne vem, jst bi se požrla, če mam enga drugega ortoka zraven, pa da se mu kaj zgodiuser posted image drgač pa sej niti ni neka idila s temi malimi hodimi na dopust, ne vem kaj vsi tolk forsirajo da bi jih jemali zravenuser posted image user posted image user posted image moja tašča je svoje doma pri mami puščala, dokler so bli tolk mali, a moje zdej bi pa vzelauser posted image

drgač pa hb smo iz morja, da si še mal spočijem od dopusta, preden grem na šihtuser posted image in letos smo menda zadnjič šli v prikolcouser posted image user posted image je reku moj da če kdaj še samo omeni, nej ga fejst nabrcam oz. kaj zelo bolečega nardeim z njimuser posted image
on je skor živce zgubil, že po treh dneh smo mislili it domov....pol sma e fejst skregala, pol smo najdli božansko plažo in smo ostaliuser posted image
- vse je blo od smole, moj je norel
-povsod so lezli oni res veliki, ogromni pajki, moj je norel
-nostop se je zapletal in zaletaval v štrike
-povsod polno mravel, spet je norel
-da ne naštevamuser posted image
od prikolice do plaže smo mel pol ure za hodit, ma to popizdiš, po kamniti, rukasti cesti z vozičkom, natovorjeni z vso plažno opremo, ula se je spotikala, sitnarila, nebi hodla, uglavnem teženje pol ure do plaže, na plaži kamni, skale, dostop v morje katasrtofa, nonstop sta se spotikala, padala, neo je metal kamne, tko da je skor enepar ljudi pobil tam, ma grozljivkauser posted image pol nazaj gor čez opoldan, pa popoldan spet nazaj.....user posted image
no, pol smo pa odkril mal stran, 5 km eno fajn plžo, mivka dauč plitvina, res fino, polno školjk, rakov, mal senčke celo, to je pa blo pol uživanje. tamaladva sta res brezskrbi bluzila tam, po pesku in v vodo...mela sva jih brez rokavčkov, sva se tko odločla, jaz sem zato da se čimprej otrok nauči plavat, da izkusi tudi malo bolj neprijeten stik z vodo, seveda ko si zraven in ima vseen občutek varnosti. in neo je potrdil tezo, da znajo mali plavat...dejansko ko se potopi, se samo na bok obrne, pa glavo ven porine, da lohk diha in čisto miren je brez panike, kot da mu je čisto kul! noro! pri uli sva to zamudila, je že tolk večja, pa je blo mal več truda treba, na koncu je pa isto norela po vodi in uživala.

uglavnem suma sumarum je blo okuser posted image je pa dejstvo, da naslednjih recmo 10 let bomo hgodli na dopust zarad otrokuser posted image da se bojo oni mel fajn, midva res nisma mela kej ekstra od dopusta, razen pač zavedanja da res otroka pa noro uživatauser posted image

drugo leto pa apartmauser posted image

user posted image

user posted image

user posted image

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 223
15.7.2010 6:44:03   
krtekxx
Dobro jutro. Spet v vroči Ljubljani. Ampak brez heca, pri nas je kar nekaj stopinj manj, pa zrak vsaj malo "diha".
Ronja, saj mi2 bi si vzela časa zase, samo kaj, ko najinih otrok nobeden noče v kosu. In potem je kar nekaj logistike zrihtati varstvo za vse 3. Pa razvoziti, itn. Naši so res kar precej živi.
Da vam povem, kaj je naša princesa naredila v pol minute nepozornosti: šla je iz hiše ven, zlezla na tobogan (2 m visok, gor se zleze po lojtri) in se po njem spustila. Ker smo imeli čez tobogan ene štrike, na katerih je bila tenda za senco bazenčku delat, se je vanje zapletla in tam obmirovala čisto tiho, dokler je nismo našli. Vse je izvedla s skledico makarončkov v roki, ki jih je jedla. Še sedaj me srh spreletava, ko pomislim, kaj bi lahko bilo...
Zvezdica, turca je bila super. Samo jaz sem ratala mal čudna, ker skozi sama hodim okoli in sem se odvadla druge čakat.
Ploha, vso srečo.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 224
15.7.2010 7:12:08   
Jancci
user posted image

Najki in Niia uživajte!!!
Ulla WB! Vidim, da ste kljub malem živalskim vrtom v prikolici uživali. user posted image Fino! Sem ravno včeraj mojmu pravila, da imava v spalnici neke žužke, ki so zgleda prišli po strehi čez strešno okno in so se zabubili notri v razpokanem lesu, pa da ziher ponoči po nas lezejo.... tak da ne se bat, so lahko tudi doma, ali pa v apartmaju user posted image user posted image
Dej povej kako si Neota naštimala da ni kape in očal dol vrgel?!! To pri nas ni šans da ji ostane na glavi dlje od 1.3 sekunde. user posted image

Krtekxx HB da je z Brito vse ok. Otroci so zelo elastični, vrjamem pa da te skoraj kap ko jo tam vidiš viset... kriza!
Uživaj v službi. user posted image

A je normalno da v 19 tednu še ne čutim otroka??? Sem mal pozabla...

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

TOP božične risanke in družinski filmi
Preverite seznam najbolj čarobnih, zabavnih ter smešnih božičnih risank in družinskih filmov, ob katerih boste vsaj za n...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?