ronja
|
khurde, lahko zamrzneš kvašeno testo ali pa že pečene žepke. V hladilniku te bo testo 1 dan komot počakalo - samo daj takoj v hladilnik, da bo potem počasi tam vzhajalo - eni prisegajo, da je potica tako boljša. Pa tudi že narejeni žepki bojo počakali v hladilniku ali zmrzovalniku na peko, če le ni nadev preveč moker, da se potem vse razpoca. Upam, da je kaj pomagalo. Jaz sicer tega nikoli ne zamrzujem, ker pri nas če naredim take žepke, takoj vsi grejo, pa ker nimam prostora v zmrzovalniku, ker je zaseden s sladoledi . Ampak sem že probala in se da. nina, v vrtcih je zdaj razsulo: skupine združujejo, selijo, njihove vzgojiteljice odhajajo na dopuste, pomagajo študentke, ki jih sploh ne poznajo tamali, njihovi prijateljčki grejo na morje oz. na dopust,... Ronja je sicer zelo rada hodila v vrtec, pa ji zdaj kar ni za it - dveh njenih prijateljčkov ni, ker uživata na moju, pa nista obe vzgojiteljici, ki ju pozna, ampak samo ena (hvalabogu imajo tako organizirano, da je vsaj ena originalna tam), pa še to je bila prejšnji teden pomočnica, zdaj je vzgojiteljica,... in otrok ne ve, kaj bo in to jih iritira - saj veš, otroci ljubijo rutino... Zdaj je pa vse razštelano, vsak teden nekaj novega: združijo skupine, v naš vrtec so preselili še ostale enote od tega vrtca, ker je pač zdaj tako malo otrok, da nimajo stroškov z večimi enotami,... in je pač štala. Se pozna na otrocih. Pa upam, da sta se z že pobotala . najki, meni pa ta vročina paše - samo nikomur drugemu ne . Mene pa končno enkrat ne zebe ! Priden mali! In cortko! da so obiski v porodnišnici od 3-6 popoldan in to brez otrok. hijacinta, ne vem, kam misliš it rodit, ampak v Lj. porodnišnici TVOJI OTROCI LAHKO PRIDEJO NA OBISK!!! Da ne boš mela dezinformacij. Tuji otroci ne smejo v p. zaradi bolezni, ampak bratci in sestrice smejo! Preverjeno, Ronja je ibla vsak dan, vse 3 ure in to ti toplo priporočam, bo manj problemov z ljubosumjem. Naj pa ne tika drugih dojenčkov, samo svojega bratca/sestrico, ap bo. Ker je brez babic dostikrat zelo težko. Verjamem pa da včasih z njimi tudi Haha, res je! Jaz vem, da bi jih lahko bolj izkoristila, ap jih ne, ravno zato, ker je z njimi navadno težje kot brez njih. Midva jih dava za 2 uri moji mami, pa sva 1 teden na bolniški zarad Ronjine noge. Pa jih dava 2 uri tašči, pa sta obe prehlajeni, pa sva 1 teden na bolniški ... Mal heca, veliiiiik resnice! Jaz bi pa res rada šla z mojim npr. za vikend nekam sama brez malega. Sej verjetno bi ga ful pogrešala, ampak tudi midva pogrešava eden drugega Te štekam čist! Samo ko bosta dva, računaj, da bo še mal težje... Vsaj na začetku... Lahko se pa kdaj zemnimo, pa pripeljeta kdaj vidva male k nam, p ajih midva paziva, drugič pa obratno. Ali pa za kak kino kdaj, ko že vsi mali spijo, pa samo pač rabijo nekoga zraven za vsak slučaj. Povej, če bosta za! Ronja, super za obrat na boljše Hvala, je bil že čas! Saj po navadi je tako, da ko se zrušim, gre pa gor. Ampak prej pa noče p anoče! Današnja noč je bila sicer peklenska - malidve sta se non stop zbujali, do 3h sem ju jaz cartala, pol nisem več mogla in je on prevzel, čeprav je moral ob 5h vstat... Mam mal slabo vest, ker jaz sem zjutraj potegnila, ker sta onidve tut... Za dopust mene sploh ne sprašujejo, da bi male pustila, ker itak vejo, ad ne bi. Tašča je bila žalostna zadnjič, ker je videla, da ji tudi za dop. ne dava same Ronje (ko je mela tisto nogico bogo in ej bil lubi na bolniški), sam j* ga, nisva si tega iz lepega zmislila... če ne dojame, itak nimaš kaj. Tako da ji je jasno, da niti pod razno ju ne bi dala za par dni stran. Moja mami pa itak ve, kako je, če maš male otroke (je mela tri, pa se še kar spomni, se mi zdi), da je to pač cajt, ko si mal bolj z njimi in nič ne sili. Fotr si jih niti ne bi upal met sam. Sej babice so ok, tut če jih razvajajo tiste 2 uri na teden... če jih pa merkajo 9 ur na dan je pa malo drugače in je treba tut vzgajat!!!! Jap,jancci in khurde, se strinjam, če živiš skup ali če jih one pazijo, potem je treba drugače zastavit. Pri nas to ne bi šlo, zato je najboljše, da se vidimo tisti 2 uri ali eno popoldne na teden in takrat lahko delajo, kar jim paše in se nama ni treba kregat, oni lahko delajo, kar jim paše in otroci so srečni. pri vnukih si vse dovolijo, pri lasnih otrocij pa špilali špartance! Zato pa morajo vse razvajanje not prinest . Samo malo se mi zdi, da je res na tem: moja mami, recimo, se je nacartala že z nami, pa rada popazi vnuke, samo ju ne bo recimo nafutrala s sladkarijami do onemoglosti... Njegova mami pa je precej delala, ko sta bila njena otroka mala, pa bi rada zdaj to not prinesla, se mi zdi... Samo "prošao taj voz..." sploh noče k njej in joka ker jo premalo pozna, ona se pa obnaša kakor da ga je nazadnje vidla včeraj joj, to je večni problem s sorodniki: oni se spomnijo tega otroka, ko je bil še v plenicah, otrok pa čukasto gleda, ker jih prvič vidi... In ne štekajo, da so oni njemu kr neki! In pol diplomatsko povedat:" ej, pusti otorka na miru, ti si kr en!" zna bit težko
|