ronja
|
Ma, pri meni ni nikoli nomalno, pravi lubi. Itak, da ne sam zdrli. Morali so seveda najprej prerezat vse, da so prišli do njega in ker je ležal horizontalno (vodoravno), so ga morali še iz kosti ven klesat, kar je bilo sploh smotano, ker je ta zob bil del sinusa - je zapiral luknjo od sinusa - in tako imam zdaj tam 3x3 mm veliko luknjo, kri se pa lahko podi gor pa dol, pa po drugi strani dol (beri: skozi nos), pa po tretji (beri skozi evstahijevo cev - tisto na mehkem nebu)... no, pa na koncu mora vse skup popilit (kost), pa mehka tkiva, ki stran štrlijo porezat in potem vse zašit (je kar nekaj šivov, mislim, da cca 4-6 sem mela prejšnjič) Ja, vem, če ti izpulijo, lahko to v principu kar zobzdravnik naredi. In skoraj nič ne boli in nisi praktično nič zatečen - je mel lubi take situacije, enkrat so bili v 3 sekundah fertig! pri meni se je pa vsakič matral 1 uro, s spodnjim pa celo precej dlje. (to mislim efektivnega časa, ne tisto, ko te pripravljajo, pa dajejo lokalno narkozo, pa to - ampak samo tisto, ko se trudi zob dobit ven, pa reže, vrta, po kosih lomi ven, itd...) Pa glede na to, da ti na koncu popili kost, pa precej tkiva poreže, se mi zdi, da je dokaj normalno, da si zatečen, ker pač veliko kapilar pri tem poreže in je to tako, kot če bi ti roko operirali (tako pravi kirurg), čisto isti poseg, samo krvi malo manj zgubiš, to je pa vsa razlika. Če pa je potrebna operacija, pa mora bit kirurg. In tudi tega je vmes parkrat kar oblilo - njegove besede: "ta zob pa je seratorski" . in pa: "o, šit, ta zob je pa del sinusa... To bo pa zdaj zabavno..."
|