ronja
|
Ronja, ma saj bo šlo. V resnici si čisto ok, najprej moraš čisto pregoret, da potem štartaš nekoliko drugače in se morda za las bolj šparaš. Si pač taka kot si. Dejstvo pa je, da se vsak človek z leti umiri. Ne, da bi postal dolgočasen, ampak na podlagi izkušenj deliš razne stvari na neodložljive, pomembne, manj pomembne in nepomembne. Hehe, saj gre na boljše: Ronjina nogica se je pozdravila, tako da je šla danes že hvalabogu v vrtec, ko je bil lubi doma, sem potegnila in naredila res precej, tako da vsaj neki mam. Za rano od zoba sem dobila še AB in upam, da bo prijel - včeraj je še vedno zvečer bolelo ko hudič, tako da sem požrla včeraj spet 3 lekadole (1 pop. in 2 zvečer). Sicer pa pravijo, da so lekadoli dobri za vnetja, da jih umirjo oz. preprečijo širjenje... Tako da u svako loše nešto dobro . ja, res sem tak človek, kot praviš. Upam, da se bom sčasoma navadila najt eno pravo ravnotežje, pa da če me bo vrglo, da me bo mal manj . Saj se popravljam: zdaj grem vsako noč spat - včasih ej bila to znanstvena fantastika . Samo ko otroci rastejo in ti parkrat kaj rata, si rečeš: saj gre, pol bi lahko pa še to... In to mene zafrkne - una pesem od sokolov: "zmeri je treba probat kaj več..." krtexx, ma kakšna anoreksija, moja je 2 kili lažja od tvoje! Noč: mi smo se zbudili 4je v postelji... Ronja hvala za razlago o vajini statistiki. Sem res že mislla, da ti kej fali, pa vidim, da si čist ok. Haha, ni kej. Dostikrat zgleda kaj strašno čudno, pa ma čist logično osnovo - tega se naučiš v naravoslovju . Še tako bedasti izrastki imejo zelo logične funkcije. Narava ne zapravlja energije, to samo mi delamo . ploha, naslednjo nosečnost bi mela tako kot ti... Da mi nič ne manjka in vsa vesela ploščice polagam . najki, jaz vzamem: - Calpol sirup (proti vročini in bolečinam - pač paracetomol, če imaš kaj drugega) - alkohol in/ali jod za razkuževanje ran in ranic (jod je fajn zato, ker boljše vidiš tujek, če se malemu kaj v nogo zadere) - poveze (navadne povoje in elastične) in obliže - mazilo za rane - ribodermin po želji, ni tako nujen, je pa fajn za opekline, recimo - finistril za pike komarjev - fiziološka raztopina - če je treba kaj sprat ali pa za nosek ali oči - pa seveda zaščitna sredstva: proti komarjem, proti soncu - vzela bom še aerius - to so tablete proti alergiji, sicer so bile zame, jih trenutno ne jemljem več, ampak bom vzela par tablet sabo, za vsak slučaj, če bi katera od malih naenkrat dobila kako hudo alergijo, ker s tem lahko pomagaš (ni treba, da je aerius, vsak antihistaminik bo ok) - to pa zato, ker sem zadjnič videla eno zgibanko o življenjsko nevarnih situacijah in kako lahko pomagamo. In to je bilo za anafilaktični šok. za kap pa aspirin, ampak tega verjetno ne bom jemala sabo, to itak povsod imajo. Zase bom pa letos vzela še: sprej za dihat, kapljice za oči, pršilo za nos (to je vse proti astmi oz. alergiji - trenutno sicer malo uporabljam, ampak ziher je ziher, boljš met sabo), pa lekadol (če bo ta rana oz. kost še vedno tako hudičevo bolela).
|