farfala
|
pa o interesnih dejavnostih... meni niso ravno blizu vsa ta mišljenja, k je "treba" že dojenčke na vse živo stvari vpisat. in od rojstva dalje ne vem kaj vzpodbujat. otroci so otroci. zame se učijo z igro. mogoče bo enemu igra in zadovoljstvo to, da ima ogromno različnih dejavnosti, drugemu pa, da ima samo eno. bi pa rada, da bosta šla z veseljem v naravo. pa da bosta radovedna celo življenje. da se bosta čudila preprostim stvarem tudi, ko bosta starejša. da jima ne bo nič samoumevno. da bosta znala uživati v malenkostih. da ju ne bo pobralo od dolgčasa, če bosta sama s sabo in brez tv-ja/kompa. da bosta brala. da bosta ustvarjalna. sam nekam ju pa bom vpisala user posted image na karate. to mi je pa fajn šport. dobro si to napisala, se popolnoma strinjam, ti si taka pametna punca Mislim da je pač treba upoštevat tudi otrokove želje, A. je hotel na treninge karateja že v 1. razredu, kar se je meni zdelo prehitro,ampak ker je vztrajal, sem mu pustila in sem mu tud razložila, da ko se enkrat za nekaj odločiš, moraš potem tud pri tem vztrajat, ker bodo dnevi, ko se mu ne bo dalo na trening,i ampak sedaj vseeno gre. In vedno pride domov dobre volje in razpoložen. Kako pa bo z veseljem do narave in neuporabljanjem rač. in TV je pa že druga zgodba, danes so že v 5. razredu vsi na FB, so dogovarjajo, kdaj bodo imeli npr. plesne, čvekajo ipd. In to (z velikim omejitvami ) dela tud A. Se zaenkrat še ne sekiram preveč, ker ni zasvojen s tem, niti časa nima toliko zraven karateja, šaha, plesnih, PSP-ja, TV-ja, knjig. Pa smo recimo ogromno hodili v naravo, v hribe, kolesarili, ampak TV in računalnik je še vedno zelooooo mamljiv. Ampak sem pa vesela, da zelooo rad tudi bere, tudi debele knjige .
|