ronja
|
jancci, nič se ne boj, v drugo je lažje! Jaz sem že prvo noč po turško sedela, pa se še spomnila nisem, da bi me to moralo bolet . So me vsi sam čudno gledali, če mi ni to neudobno - jaz pa: kaj bi mi moralo bit neudobno? Nič jasno - ne meni, ne njim. Hvala vsem za podporo, še vedno mi ne gre iz glave in mi verjetno še nekaj časa ne bo šlo. Lažje sprejmem, če se zgodi kaj takega, kar se dogaja pogosto (bolezni, nesreče), ali pa da se kaj zgodi ljudem, ki se ves čas uničujejo in vidiš, kuda plovi ovaj brod... če pa se kaj čisto nepredvidljivega zgodi čisto nepričakovano, kakemu zelo veselemu, fajn človeku... mi je pa ful bad. pa ne dolgo predno je izginila sva se videli, je bila vsa zaljubljena in vesela... Mah. marta, samo da si doma in da je mimo. Drži se in se pozdravi. Pa nič kisa na solato dajat:) bolezni: Ronja je ok, (hvala za želje, krtexx, je pomagalo), samo je pa danes Lejla zbolela - včeraj ponoči je celo noč gavnjarila, danes ji je v vrtcu iz nosa teklo, popoldne je mela pa vročino. Jutri pride moja mami, ker ima lih dopust in greva lahko oba kljub temu v službico - jupiiiii!!!! krtexx, sprehodi, kadar si že napol bolan navadno niso najboljša ideja (sprobala ogromnokrat, ampak takrat je bolje počivat (look who's talking - no, sej teorijo obvladam , sam praksa šepa ) govorenje: Lejli se je zdaj ful odprlo, vsak dan par novih besed, zdaj že skoraj vse pove in tvori 3 besedne stavke, ampak v glavnem še preproste (to je... kje je... ipd) ploha, pri nas je pa pata copat hijacinta, čestitke! khurde, ja, možno je tudi to, da zbolevajo od stresa, vendar pa vseeno je drugače ali je otrok med vrstniki na zraku, pa med par vrstniki, ne vsak dan po 8-9 ur,... ali pa med ogromno vrstniki na malem prostoru, 1/3 dneva... (ne samo v svoji skupini, vrtec je res središče, kamor gre ogromno otrok, ki imajo praviloma slabši (pač še ne dokonca razvit) imunski sistem kot odrasli in so zato več bolani, več virusov kroži...) Poleg tega bi potem morali nehat zbolevat naslednje leto, pa ni vedno tako (kolikor sem se pogovarjala: tisti ki so veliko bolani, rabijo 2 zimi, da vse možno prebolijo, potem je pa ok). Mojidve gresta ful radi v vrtec, pa sta vseeno še kar bolani... Pa sploh za Lejlo ti jamčim, da ona tako leti k svoji Tatan, pa včasih še za vikend vpraša po njej . Res ne bi mogla o kakem stresu govorit, je nora nanjo. In tudi Ronja gre rada... Zdaj sem sicer ponosna, da sta že kar nekaj časa vseeno preživeli v vrtcu, pa je že december! in so vsi bolani v vrtcu (vidim po čevljih, ker pridemo med zadnjimi), razsaja škrlatinka in samo upam, da tega ne fašeta! Mislim, da je bolj fora v količini virusov - ker poznam dve mami (sodelavka 2 otroka in soseda zaenkrat 1 otrok) z isto izkušnjo: privat varstvo - dokler je bilo tam manj kot 5 otrok, so bili zdravi, potem ko so privatnice število povečale na 5 ali več, so otroci začeli zbolevat, tudi njuni (pa ni to ista privatnica, nista nič povezani zgodbi, druge letnice, vse drugo in vsi otroci so bili potem precej več bolni...) Tu recimo ta teorija ne zdrži: ker tamale so bile zdrave prej - ko so ju dale v varstvo, so bile ok, potem pri sosedi šele naslednjo zimo, ko je bilo več otrok, pa je začela zbolevat, pri sodelavki pa je bilo to sredi leta, pa pri eni spet en drug čas, pa je tudi sovpadalo, čeprav ob ločitvi od mame nista zbolevali. Tak da ne vem, če bi se čisto strinjala. Gotovo pa stres oslabi imunski sistem in prehod v vrtec je gotovo stres. Ampak mislim, da so druge stvari še bolj odločilne, to pa samo doda zraven.