DaisyE
|
Evo punce, nejevernice, kot je rekla Dolenjka, NEMOGOČE JE MOGOČE! Moja posoda se je pomila! Izgledalo je pa takole: Najprej sem ji prigovarjala, naj se pomije. Ker je bilo v kuhinji še vedno sumljivo tiho, sem šla pogledat kaj dela. Obenem sem seveda razmišljala o vseh možnih motivacijskih prijemih, ki bi mojo posodo prepričale, da je samopomivanje najboljša rešitev za naše gospodinjstvo. Pridem v kuhinjo, pa nič. Še trznila ni. Potem sem jo začela pa zelo jezno gledat. Sledilo je merjenje moči, saj veste, kdo bo prvi popustil (ker sem blond, sem predvidevala, da je posoda pametnejša, pametnejši pa vedno prvi popusti). Ko se tako nekaj časa gledava, pa meni norcu potegne, da moja posoda, ne da noče, ampak se NE ZNA sama pomit! Ja logika, ne, vsake stvari se je treba naučit. No pol sem ji pa pokazala. Vsakemu piskru, krožniku, šalci in džezvi posebej. Zdaj sva pa obe zadovoljni. In rečem, kjer je volja, tam je pot. AnaL pozdravljena in fajn, da si se vključila. Kajča glede na to, da mi je tako dolgčas, pridem z veseljem pomagat, upam samo, da ne delaš kaj prezahtevnega. Lahko npr. kake znamke lepim, al pa kaj podobnega. Možgane mam nareč na off. Pa še to vam povem, če bi lahko, bi kar jaz zadržala tole :hudicek:, za devet mesecev, da vam vsem uspe, ker vem, da bi se me potem tako naveličala, da bi me 20 let pri miru pustila (pol bi bla pa jaz serijska produkcija otrok, bi lahko kar dve fuzbal ekipi iz svojih sestavila). Aja dolenjka, mojmu sem včeraj predlagala, da lahko on pomije posodo ko pride iz šihta, glede na to, da je itak že zalaufan, jaz pa od počivanja tako utrujena, pa se je samo zasmejal. Kam naj smeh uvrstim, pa ne vem (prijazno, cinično, zlobno,....). Itak pa ni poante, da se prepirava, ker vedno posoda ta kratko potegne. Ja kako hudiča, naj se pa potem kaj novega nauči. Upam, da ste že iz malce, da boste še kaj napisale.
|